• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel Partizana navijačima: Bez mržnje

Partizan pozvao svoje pristalice da u Novom Pazaru navijaju fer i sportski, da ne nasjedaju na provokacije i da ne izražavaju bilo kakav oblik mržnje.

 Apel Partizana navijačima: Bez mržnje Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan kreće u odbranu 10 bodova prednosti iz jesenjeg dijela prvenstva u subotu utakmicom u gostima protiv Novog Pazara.

Taj duel dobio je epitet "utakmica visokog rizika", što znači pojačano prisustvo policije, ali i poseban monitoring nadležnih organa Zajednice Superlige i Fudbalskog saveza Srbije.

U susret subotnjoj utakmici u Novom Pazaru (početak u 14 časova), Fudbalski klub Partizan objavio je saopštenje, preciznije apel svojim navijačima u kojem ih poziva da "ne nasjedaju na bilo kakve provokacije" i da "bodre klub u okvirima fer i sportskog navijanja".

"Posebno apelujemo na to, da će se bilo kakve parole, kojima se izražava vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivost, sankcionisati najstrožije, kako na samom meču tako i od strane disciplinskih organa Jelen Superlige. Ne smijemo dozvoliti da sami sebi odmognemo u odbrani duple krune i da u najgorem slučaju budemo kažnjenji sa više utakmica bez prisustva publike", apelovao je Partizan uz poseban slogan:

"Naša zastava je Partizan!".

U prvom dijelu sezone bilo je problema na oba meča koja su igrali Partizan i Novi Pazar.

U susretu 1. kola (5:0 za Partizan), u avgustu 2011. godine, Disicplinska komisija FSS najprije je suspendovala stadiona Partizana i pokrenula pokrenula postupak protiv crno-bijelih i Novog Pazara zbog nesportskog ponašanja navijača.

Komisija je tada saopštila da će stadion biti suspendovan do daljeg, dok se ne donese odluka o kazni. Međutim, suspenzija stadiona je potom ukinuta i Partizan je dočekivao rivale uz prisustvo gledalaca. Crno-bijeli su tada novčano kažnjeni sa 300.000 dinara, ali i uslovnom kaznom - ako navijači u narednih godinu dana naprave isti ili sličan prekršaj, njihovi ljubimci će dve utakmice igrati pred praznim tribinama.

Problema je bilo i u meču u Kupu Srbije, 21. septembra koji je Partizan dobio 3:0 u Novom Pazaru i plasirao se u osminu finala takmičenja.

Tada je saopštenjem reagovala uprava Novog Pazara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC