• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medo pod upitnikom... Antidoping i diklofen

Vezista iz Sijera Leona stiže tek u petak iz svoje zemlje i pitanje da li će ga Avram Grant uvrstiti u sastav za meč protiv Novog Pazara.

 Medo pod upitnikom... Antidoping i diklofen Izvor: MONDO

Nije uzalud Avram Grant bio nezadovoljan što je FIFA za prijeteljske utakmice reprezentacija odredila baš posljednju nedelju za uoči nastavka sezone u Srbiji. Izraelac se zbog toga suočio sa problemom, na koji su crno-bijeli već navikli.

Mohamed Kamara nije u četvrtak uveče prisustvovao treningu Partizana, na kome su se okupili svi ostali njegovi saigrači, uključujući i preostalu sedmoricu reprezentativaca različitih zemalja i selekcija.

Kamara je bio opravdano odsutan, jer nije mogao ranije da "uhvati" liniju do Evrope i Beograda. Reprezentativac Sijera Leonea će cijelu noć provesti u avionu i tek u petak ujutru stići u Pariz odakle će put Srbije u čiju prestonicu bi, prema redu letenja, trebalo da stigne u 11,50.

Autobus sa fudbalerima Partizana krenuće u 15,00 za Novi Pazar gdje ih u subotu (14 sati) očekuje prvi proljećni prvenstveni meč. Prije polaska, crno-bijeli će u "Zemunelu" odraditi trening.

Čak iako stigne na vrijeme da uđe u autobus, Kamara će biti umoran od dugog puta. Grant još nije siguran da li će računati na njega.

"Vidjećemo... Ako stigne na trening i bude se osjećao dobro, igraće", izjavio je trener Partizana za MONDO.

Ukoliko Kamara ne bude stoprocentno spreman, njegovo mjesto će zauzeti Milan Smiljanić.

Zanimljivo je da Kamara nije ni igrao za reprezentaciju Sijera Leonea, koja je izgubila od najbolje selekcije Sao Tomea i Prinsipea (1:2) u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija. Fudbalski savez Sijera Leonea nije dobro organizovao dolazak Kamare, koji je, opet ne svojom greškom, zakasnio na utakmicu.

"ANTIDOPING IZNENAĐENJE"



Ni u četvrtak se slika sa početka treninga Partizana nije razlikovala od prethodnih otkako je Avram Grant postao trener. Okupljeni oko Izraelca svi prvotimci su slušali obraćanje šefa struke.

Međutim, neobično je bilo to što im je u trenutku pažnju skrenuo dolazak saigrača, Saše Markovića, a onda i Stefana Babovića, koji su kasnili.

"Odmah vadite po 'tri banke", doviknuo im je neko iz "mase" igrača aludirajući na novčane kazne predviđene za kašnjenje na trening.

Međutim, dvojica vezista neće platiti kaznu, jer za kašnjenje imaju dobar razlog. Stefan Babović, Saša Marković, ali i Zvonimir Vukić, Lazar Marković i golman Nikola Petrović podvrgnuti su doping testu.

Antidoping agencija Republike Srbije iznenadila je crno-bijele vanrednom posetom, a testu su podvrgnuta petorica igrača izabrana slučajnim uzorkom.

"DIKLOFEN JE ČUDO"



Ako se izuzme umorni Kamara i David Manga, koji već nekoliko dana trenira odvojen od ekipe zbog problema sa koljenom, svi ostali prvotimci biće na raspolaganju Avramu Grantu za subotnji meč.

Čak i Stefan Babović i Saša Marković, koji su u srijedu doživeli povrede, odradili su dan kasnije trening punim intenzitetom bez problema. Obojica su povrijedili skočne zglobove - Babovića je udario Anderson na treningu Partizana, dok se Marković požalio na bol tokom zagrijavanja mladih reprezentativaca Srbije pred meč sa BiH (2:0).

"Čudo je šta radi diklofen", objasnio je Babović kako se tako brzo izliječio.

Većina igrača koja je prethodnih dana imala reprezentativne obaveze odradila je trening oporavka. Lazar Marković je radio sa ekipom (igrao za "A" reprezentaciju u utorak protiv Jermenije) i u igri na dva gola u prvom timu je djelovao u paru sa Laminom Dijarom, što ukazuje da Grant planira da u Novom Pazaru na teren pošalje sastav u sistemu 4-4-2.

(R.J, MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC