• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrta izmjena, tehnologije, feredže...

Grupa zadužena za promjenu pravila fudbalske igre (IFAB) razmotriće na sastanku u subotu nekoliko potencijalnih inovacija.

 Četvrta izmjena, tehnologije, feredže... Izvor: MONDO

Najbolje izglede da bude prihvaćen ima prijedlog da u mečevima koji odu u produžetke, trenerima bude omogućeno da obave i četvrtu izmjenu.

Procjena je da bi uvođenjem svježeg igrača sa klupe timovi mogli da održe kvalitet igre na višem nivou, a ujedno bi bio umanjen rizik od povrijeđivanja.

Biće razmotreni izvještaji sa testiranja osam različitih sistema koji utvrđuju da li je lopta prešla gol-liniju. Najkvalitetniji prijedlozi, po mišljenju osmočlanog Borda IFAB, plasiraće se u drugu rundu testiranja, zakazanu za period od marta do juna.

Konačna odluka o uvođenju tehnologije u fudbal mogla bi da padne na zasjedanju u Kijevu 2. jula, dan nakon finala Evropskog prvenstva.

Na "tapetu" će se naći i pravilo po kojem se igrač koji u svom kaznenom prostoru zaustavi protivnika u gol šansi kažnjava isključenjem i suspenzijom, a njegov tim udarcem sa 11 metara. Mnogi su u posljednje vrijeme podigli glas protiv "trostruke kazne", ističući da je previše stroga.

Jordanski princ Ali, najmlađi član Izvršnog komiteta FIFA, pokušaće da izdejstvuje skidanje zabrane fudbalerkama iz islamskih zemalja da na utakmicama nose feredže na glavama.

IFAB je prije pet godina zabranio nošenje feredža iz bezbjednosnih razloga.

Formiran još 1886, IFAB je 18 godina stariji od FIFA i kroz istoriju se bavi uvođenjem novina u fudbalsku igru. Četiri delegata u njegov Bord daje FIFA, dok četvorica dolaze iz britanskih nacija - Engleske, Škotske, Sjeverne Irske i Velsa.

Da bi prijedlog bio usvojen, potrebno je da za njega glasaju šestorica članova Borda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC