• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug Zvezde veći od 33 miliona evra

List "Sport" objavio izvještaj jedne revizorske kuće, koja je utvrdila da je dug FK Crvena zvezda trenutno veći od 33 miliona evra.

 Dug Zvezde veći od 33 miliona evra Izvor: MONDO

Koliki je dug Fudbalskog kluba Crvena zvezda? Teško je reći. Pričalo se o nekih 42 miliona evra, potom su iz Zvezde saopštili da je oko 25 miliona evra.

U svakom slučaju, dug je ogroman.

Dnevni list "Sport" danas je objavio izvještaj jedne revizorske kuće koja je "češljala" poslovanje kluba od maja 2009. do 1. marta 2012. godine. Ta revizorska kuća došla je do zaključka da je trenutni dug kluba iz Ljutice Bogdana 33.129.349 evra.

Prema tom izvještaju, koji citira "Sport", u prethodna dva mjeseca skinuto je oko 4,2 miliona evra duga, a plan je da do ljetnjeg prelaznog roka dug iznosi 22 miliona evra (što će, planiraju u Zvezdi, biti postignuto prodajom igrača i novim ugovorima).

Kada je Vladan Lukić došao na mjesto predsjednika Crvene zvezde, krajem maja 2009. godine, dug je iznosio 31,4 miliona evra.

"Klupski račun je sve do kraja prošle godine, u proseku bio blokiran skoro dve trećine godine zbog ranijih potraživanja raznih firmi i vraćanja kredita bankama", navodi list.

U izvještaju se navodi da je dug kluba na dan 31. decembar 2011. godine iznosio 41,9 miliona evra, čime je potvrđeno ranije pisanje medija, a što su svojevremeno iz Zvezde oštro demantovali i najavljivali čak tužbe protiv medija zbog tih tvrdnji.

Pet godina uzastopno klub posluje sa gubitkom, piše "Sport".

U prethodnoj godini, na primjer, napravljen je dug od osam miliona evra. Prihodi su bili 10,3 miliona evra, a rashodi 18,2 miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC