• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Derbi do derbija

Predstojeće kolo najkvalitetnije lige na svijetu donosi uzbudljive okršaje: Liverpul - Arsenal, Totenhem - Junajted i Njukasl - Sanderlend.

 PREMIJER: Derbi do derbija Izvor: MONDO

Dvanaest kola prije kraja prvenstva, borba za titulu šampiona Engleske se zahuktava. Biće podjednako zanimljivo pratiti borbu za plasman u Ligu šampiona, dok je već početkom marta poznato da bi putnike u niži rang trebalo tražiti između među ekipama Vigana, Boltona, Blekburna, Kvins Parka i Vulverhemtona.

Prvi će na teren fudbaleri Liverpula i Arsenala.

Ekipa Arsena Vengera, zvanično najboljeg trenera lige u februaru, dolazi na Enfild sa tri vezane pobjede u prvenstvu, od koje dve ubjedljive, (Blekburn, Sanderlend i Totenhem) i na osnovu toga trebalo bi pretpostaviti da su spremni da nastave niz trijumfa.

"Tobdžije" su, ipak, ove sezone navikle publiku i na katastrofe (porazi 2:8 od Junajteda i 0:4 od Milana) i na iznenađujuće ubjedljiva slavlja (Čelsi 5:3, Totenhem 5:2, Blekburn 7:1), pa je isticanje bilo kakve prognoze krajnje nezahvalno.

Francuski stručnjak kivan je ovih dana na Fudbalski savez Belgije zbog odluke da Tomas Vermalen povrijeđen odigra cio prijateljski meč sa Grčkom.

"Prijateljske utakmice postaju sve teže prihvatljive. Uvijek sam bio savezima na usluzi kada su u pitanju zvanične utakmice i nikad nisam ni od jednog igrača tražio da igra slabije nego što može, ali prijateljske... Belgijanci su odlučili da Tomas odigra povrijeđen cijelu utakmicu iako su na klupi imali rezervnog igrača na toj poziciji. Isto su mi uradili i Holanđani sa Van Persijem", kritikovao je Venger.

Štoper Liverpula Dani Ager neće biti u postavi zbog povrede. U finalu Liga kupa sa Kardifom minulog vikenda slomio je rebro i pauziraće nekoliko nedelja. Pod znakom pitanja je i kapiten Stiven Džerard, koji je zbog povrede napustio prijateljski duel Engleske i Holandije poslije pola sata igre.

"Svaki izostanak igrača je loš. Danijel igra fantastično ove godine i njegov izostanak će se sigurno osjetiti, kao i bilo koga u ekipi", rekao je Dagliš.

U subotu će na teren istrčati i fudbaleri Mančester sitija. Lider dočekuje Bolton i ima priliku da pobjedom obori rekord Njukasla u broju uzastopnih pobjeda na svom terenu оd početka sezone. Trenutno ih imaju 13..

Duel Blekburna i Aston Vile biće zanimljivi na tribinama nego na terenu. Navijači oba kluba žele da vide leđa trenerima, a domaći su najavili i do sad najveće proteste protiv menadžera Stiva Kina.



Nedeljni program počinje derbijem sjeveroistoka Engleske. Ekipe iz Njukasla i Sanderlenda, gradova koje dijeli deset milja, veliki su rivali od 1883. godine.

Međusobno su odigrali 143 duela. Uspješniji su crno-bijeli, sa 53 pobede naspram 45 trijumfa "crnih mačaka". Ni novija istorija ne ide u prilog ekipi Martina O Nila, koja nije slavila od 2001. godine. Njukasl je za to vrijeme pobijedio osam puta, a šest mečeva završeno je bez pobjednika.

Trener iz Sjeverne Irske jeste prodrmao i probudio momke u crveno-bijelim dresovima, ali je svjestan da bi mu se eventualnim neuspjehom smanjio ugled kod navijača. Svakako mnogo više od prošlonedeljnog poraza od VBA.

Sa druge strane, Njukasl je ove sezone na svom terenu izgubio samo dva puta, a u prilog im ide i podatak da nisu izgubili posljednjih šest duela sa lokalnim rivalom na svom terenu.



Kraj 27. kola donosi i posljednji derbi ovog vikenda - duel Totenhema i Mančester junajteda.

"Pijevci" imaju kadrovskih problema. Možda i motivacionih. Prošlog vikenda poniženi su na stadionu Arsenala,a u duelu sa "đavolima" možda neće moći da računaju Gereta Bejla, koji se povrijedio na prijateljskom meču svoje reprezentacije.

Otežavajuću okolnost po ekipu Harija Rednapa predstavljaće odsustvo suspendovanog Skota Parkera, kao i činjenica da Junajted nije izgubio na Vajt Hart Lejnu od maja 2001. godine.

Ekipa Aleksa Fergusona u potjeri je za desetim trijumfom na gostovanjima, a pomoći će joj i Vejn Runi, oporavljen od infekcije grla.

PAROVI 27. kola:

Subota

Liverpul - Arsenal (13.45)
Blekburn - Aston Vila (16.00)
Mančester siti - Bolton
KPR - Everton
Stouk - Norič
VBA - Čelsi
Vigan - Svonsi

Nedelja

Njukasl - Sanderlend (13.00)
Fulam - Vulverhempton (15.05)
Totenhem - Mančester junajted (17.10)

TABELA: Mančester s. 63, Mančester j. 61, Totenhem 53, Arsenal 46, Čelsi 46, Njukasl 43, Liverpul (-1) 39, Norič 35, Sanderlend 33, Everton (-1) 33, Fulam 33, Stouk 33, VBA 32, Svonsi 30, Aston Vila 29, Vulverhempton 22, KPR 21, Blekburn 21, Bolton 20, Vigan 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC