• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Odoše "milioneri"...

Bajer savladao Bavarce 2:0, a Šalke poražen u Frajburgu. Dva pogotka Kuzmanovića iz penala. Pogodio i Ibišević. I Herta konačno pobijedila.

 BUNDES: Odoše "milioneri"... Izvor: MONDO

Borusija iz Dortmunda grabi ka drugoj uzastopnoj tituli prvaka Njemačke. Pobjedom nad Majncom 2:1 u 24. kolu Bundeslige pobjegla je na čak sedam bodova Bajernu, koji je poražen u Leverkuzenu (0:2).

Doduše, njen imenjak iz Menhengladbaha će u nedjelju imati šansu u Nirnbergu da ponovo priđe na pet koraka zaostatka.

"Milioneri" su sve vrijeme meča sa Majncom napadali i stvarali šanse. Nisu ih mnogo iskoristili, samo dvije, ali dovoljno da ostvare osmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

U 26. minutu Blaščikovski je snažno pucao sa 16-17 metara i donio Borusiji vođstvo. Međutim, u 74. minutu izjednačio je dugogodišnji član ekipe iz Dortmunda, Zidan, ali je domaćin samo dva minuta kasnije preko Kagave spriječio iznenađenje. Pišek je centrirao sa lijevog krila po zemlji, a Japanac je sa ivice peterca loptu poslao u mrežu za 2:1.

Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu Borusije.

Bavarce je na Baj areni načeo Kisling u 79, a dokusurio Belarabi u 90. minutu - 2:0 (0:0). Tako su "farmaceuti" prekinuli crni niz, jer prethodno nisu savladali Bajern u 14 prvenstvenih utakmica!

Duga lopta je doletjela u kazneni prostor gostiju, Kisling je zasmetao Nojeru, pa je ona nastavila put ka gol-autu, ali je na liniji uspio da je zaustavi rezervista Derdijuk i vrati do Kislinga kome nije bilo teško da je proslijedi u mrežu - 1:0.

Nojer je kapitulirao poslije 416 minuta, jer u prethodne tri utakmice nije savladan.

Kada su se u nastavku gosti "zaletjeli" u nadi da će izjednačiti, sijevnula je kontra Bajera, Kastro i Belarabi su izašli sami pred Nojera i nije im bilo teško da ga matiraju - 2:0.

Prije golova bilo je po nekoliko šansi na obje strane. Bajern je lako mogao do vođstva preko Albe i Krosa i u istom napadu, zatim Milera, koji je glavom šutirao pored gola, Gomeza, čiji je udarac zaustavio Fridrih, pa i Robena, koji nije dobro prihvatio loptu...

Domaćin se probudio tek u drugom poluvremenu kada je stvorio nekoliko šansi, ali se istakao Nojer poslije konfuzije u odbrani Bajerna.

Šalke je izgubio u Frajburgu, koji je pobjegao sa dna tabele prepustivši "fenjer" Kajzerslauternu - 2:1.

Fris i Kaliđuri iz penala donijeli su veliku prednost domaćinu, a Puki je samo ublažio poraz Šalkea, koji u pet kola ima samo jednu pobjedu. Ekipa iz Gelzenkirhena ostala je bez "pocrvenilog" Papadopulosa u 87. minutu.

Sportski direktor Štutgarta osuo je drvlje i kamenje po FSS i nazvao Srbe "ludacima", jer je Zdravko Kuzmanović za reprezentaciju igrao na obje utakmice (protiv Jermenije i Kipra), na "Miki Maus turniru", kako ga je nazvao. Međutim, trener Bruno Labadija uvrstio je Kuzmanovića u prvi tim, a on je postigao dva gola. Doduše, oba iz penala, ali očigledno nije bio toliko umoran da izgubi koncentraciju u presudnim trenucima.

Tako je doprinio ubjedljivoj pobjedi "švaba" u Hamburgu - 4:0.

Za domaćina je nastupao Slobodan Rajković, dok je Gojko Kačar bio na klupi. Hamburger je od 54. minuta igrao bez isključenog Gerera, koji je isključen zbog brutalnog starta nad golmanom Ulrihom. Međutim, prije toga je već bilo 0:3.

Herta je pobijedila poslije 12 utakmica, prekinula je niz od šest uzastopnih poraza. U drugoj utakmici pod vođstvom novog trenera Ota Rehagela "stradao" je Verder (Aleksandar Ignjovski igrao cio meč) zahvaljujući pogotku Rukavice u 63. minutu.

"Zeleni" iz Bremena dobili su osam od prethodnih devet duela sa Hertom, koja je i tu lošu seriju uspjela da zaustavi.

Kajzerslautern i Volfsburg su igrali bez golova, pa su "crveni đavoli" preuzeli "fenjer"- već 14 kola nisu se radovali.

Hanover nije uspio da savlada Augsburg - 2:2. Gosti su poveli, favorizovani domaćin napravio preokret, a bod Augsburgu donio je Kalsen-Baker u 89. minutu iz penala.

Parovi i rezultati 24. kola:

Bajer Leverkuzen - Bajern 1:0 (0:0)
/Kisling 79/

Hamburger - Štutgart 0:4 (0:2)
/Ibišević 23, Kuzmanović 31p, 47p, Hanrik 90/

Hanover - Augsburg 2:2 (1:1)
/Hagui 33, Dijuf 69 - Belinghauzen 12, Kalsen-Baker 89p/

Frajburg - Šalke 2:1 (1:0)
/Fris 18, Kaliđuri 66p - Puki 72/

Kajzerslautern - Volfsburg 0:0

Herta - Verder 1:0 (0:0)
/Rukavica 63/

Borusija D. - Majnc 2:1 (1:0)
/Blaščikovski 26, Kagava 76 - Zidan 74/

nedelja

Nirnberg - Borusija M. 15,30
Hofenhajm - Keln 17,30

TABELA: Borusija D. 55, Bajern 48, Borusija M. /-1/ 47, Šalke 44, Bajer 40, Verder 36, Hanover 35, Štutgart 32, Hofenhajm /-1/ 29, Nirnberg /-1/ 28, Volfsburg 28, Majnc 27, Hamburger 27, Keln /-1/ 24, Herta 23, Augsburg 22, Frajburg 21, Kajzerslautern 19 bodova.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC