• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Ibra šou, pa kiks Juventusa!

Het-trik Šveđanina za pobjedu Milana u Palermu (4:0) i tri boda prednosti u odnosu na Juve. "Stara dama" remizirala sa Kjevom - 1:1.

 SERIJA A: Ibra šou, pa kiks Juventusa! Izvor: MONDO

Zlatan Ibrahimović izdržao je tri meča suspenzije zbog šamaranja Salvatorea Aronike (Napoli) i brzo pokazao koliko je Milan sa njim bolji i ubojitiji tim.

Sa tri pogotka u razmaku od samo 14 minuta odveo je "rosonere" do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A.

Tijago Silva u 58. minutu je na centaršut El Šaravija udario pečat na tek treći poraz Palerma kod kuće, pored 10 pobjeda - koliko je ove sezone zabilježio samo još Udineze!

Uspjeh Milana dobija na značaju kada se ima u vidu da iz različitih razloga nisu mogli da igraju Pato, Boateng, Mekses, Nesta, Sedorf, Akvilani i mnogi drugi...

Seriju sjajnih poteza Ibrahimović je otvorio poslije akcije Muntarija i Robinja, koju je završio šutom pod prečku, neuhvatljivim za golmana Vivijana.

Na 2:0 povisio je iz kontranapada "četiri na tri", a treći pogodak bio je i najljepši, dao ga je iz mjesta, plasiranim udarcem sa 20 metara u dalji ugao.

Već u 38. minutu mogao je i do četvrtog gola, ali je Vivijano nogom refleksno reagovao i izbio loptu u polje.

"Ibrakadabra" je sa ukupno 18 pogodaka - od toga šest iz penala - sustigao Antonija Di Natalea (Udineze) na čelu liste strijelaca. Slijede sa po 15 golova Herman Denis (Atalanta) i Edinson Kavani (Napoli).

Milan se okreće revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala (utorak), a u London će otputovati sa praktično nedostižnom prednošću od 4:0.



Drugoplasirani Juventus imao je naizgled idealnu priliku da se vrati na "minus jedan" - uz utakmicu manje - ali je nije iskoristio.

Kjevo je izvukao četvrti uzastopni remi sa crno-bijelima, koji ga nisu savladali od avgusta 2009, od prvog kola pretprošle sezone (strijelac Jakvinta)!

Paolo De Ćelje donio je domaćinu vođstvo poslije slobodnog udarca Pirla i igre glavom Kjelinija, ali se Juve zadovoljio sa tih 1:0 i bio kažnjen 15 minuta prije kraja. Moskardeli je na ivici kaznenog prostora, malo iskosa, uposlio Bukarija Dramea, a Senegalac pogodio mrežu prizemnim udarcem, uz odbitak od defanzivca Bonućija.

"Stara dama" zabilježila je četiri remija u posljednjih pet kola i ima ih ukupno 12. Iako još nije okusio gorčinu poraza, Juventus gleda u leđa Milanu, koji je izgubio četiri prvenstvene utakmice!

Timu Antonija Kontea predstoji period pun iskušenja, jer u srijedu igra zaostali meč sa Bolonjom, pa 11. marta sa Đenovom i 17. marta sa Fiorentinom - sve u gostima.

REZULTATI 26. KOLA:

Palermo - Milan 0:4 (0:3)
/Ibrahimović 21, 31, 35, Silva 58/

Juventus - Kjevo 1:1 (1:0)
/De Ćelje 18 - Drame 76/

u nedjelju

Parma - Napoli 12.30
Fiorentina - Ćezena 15.00
Leće - Đenova
Roma - Lacio
Sijena - Kaljari
Udineze - Atalanta
Bolonja - Novara 18.30
Inter - Katanija 20.45

TABELA: Milan (+1) 54, Juventus 51, Udineze 45, Lacio 45, Napoli 40, Roma 38, Inter 36, Palermo (+1) 34, Kjevo (+1) 34, Katanija (-1) 33, Đenova 31, Atalanta 31, Kaljari 31, Parma (-1) 29, Fiorentina (-1) 28, Bolonja (-1) 28, Sijena 26, Leće 24, Novara 17, Ćezena (-1) 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC