• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Opet Lacio!

Drugi put ove sezone, Lacio je pobijedio Romu rezultatom 2:1.

 SERIJA A: Opet Lacio! Izvor: MONDO

Lacio je ove sezone bolji od Rome.

To je dokazao i drugi put. Poslije 2:1 u svojstvu domaćina, Lacijali su dobili i drugi ovosezonski "Derbi dela Kapitale" i to identičnim rezultatom.

Prvi put od 1997. godine, "nebesko plavi" pobijedili su Romu na Olimpiku, kada je "vučica" bila organizator meča.

U derbiju 26. kola Serije A: Roma - Lacio 1:2 (1:1)!

Odluka je pala u drugom poluvremenu, kada je Roma uveliko imala igrača manje. Kristijan Ledezma sjajno je izveo prekid, ubacio loptu sa 30-ak metara pravo na peterac, gdje su "đalorosi"potpuno zaboravili na Stefana Maurija. Sve što je zamjenik kapitena Lacija trebalo da uradi je da postavi nogu.

To je i učinio, tako da Bogdan Lobont nije mogao ništa - 1:2!

Bilo je jasno da će u tom trenutku Romanistima biti "đavolski" teško da drugi put izjednače, jer su imali igrača manje u polju još od sedmog minuta.

Tada je, dok igračima još nije probio prvi znoj, Miroslav Klose "izbačen" sam pred Martena Stekelenburga, Nijemac je za pedalj bio brži od Holanđanina, stigao do lopte, "pipnuo" je i onda pao posle kontakta sa golmanom Rome, što je sudija Bergonci okarakterisao duplom kaznom.
Isključio je Stekelenburga i pokazao na bijelu tačku, odakle je Ernaneš rutinski savladao hladnog Lobonta. Napadač Erik Lamela morao je da ustupi mjestu rumunskom golmanu i ekipa Luisa Enrikea počela je da juri gradskog rivala, da napada i gradi akcije brojčano inferiorna.

To je Lacijalima ostvaljalo mnogo prostora za kontranapade, ekipa Eduarda Reje svjesno je prepustila inicijativu Danijeleu De Rosiju, Frančesku Totiju i ostalima, puštajući protivnika da trči i troši energiju, a čekajući svoju šansu iz zasede.

Ipak, takav pristup nije se isplatio "gostima". Naprotiv...

Poslije prekida, Žuan je iz neposredne blizine pogodio prečku, lopta se odbila na peterac odakle je mladi Fabio Borini vratio u mrežu. Tačnije, lopta nije zatresla mrežu Lacija, ali je vidno prešla crtu, prije nego je izbijena - 1:1. Borini se potvrdio kao najbolji strelac Rome ove sezone, a sada je u CV unio i pogodak protiv najvećeg neprijatelja.

Tada se zakuvalo i na tribinama, pa su "Irudićibili" sa sjeverne tribine na rasnoj osnovi vrijeđali Žuana iz Rome, no Bergonci nije prekidao meč.

Iako s desetoricom, Roma je napadala i u drugom poluvremenu, kapiten Toti je imao sjajan šut sa 25 metara, ali lopta je prošla desetak centimetara pored stative i onda, praktično iz "stand by" moda, Lacio stiže do gola za pobjedu.

Odatle, Roma nije uspjela da pronađe izlaz, iako je ulaskom Bojana Krkića u finišu, umjesto povrijeđenog Žuana, bilo neprijatnosti pred golom Lacija. Enrike se tada odlučio na postavku 3-3-3, a Krkić je driblinzima pravio nemir u odbrani "nebesko plavih", što je dovelo do isključenja Lionela Skalonija u 86. minutu. Sedam, osam minuta Roma je imala egal situaciju na terenu, ali dve šanse nisu pretvorene u gol.

Prvo je Toti sjajno šutirao glavom sa osam metara, savladao Federika Marketija, ali kada je jug bio spreman da skoči i proslavi remi, fudbal je prohujao pored stative u gol-aut. Potom je Bergonci napravio veliku grešku, Fabio Bjava srušio je Krkića u kontri i spriječio čistu gol-šansu za Romu u 92. minutu, a Bergonci je pokazao Špancu srpskog porekla žuti karton za simulaciju umjesto da isključi Bjavu sa dve opomene.

Romanisti su "poludjeli" u tom trenutku, a nekoliko sekundi kasnije počelo je veliko slavlje Lacijala, koji su pretekli Udineze i sada oni stanuju na trećoj poziciji, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

ROMA: Stekelenburg: Tadei, Žuan, Hajnce, Hoze Anhel - Simpisio, De Rosi, Pjanić - Borini, Toti, Lamela (od 7. Lobont).

LACIO: Marketi - Skaloni, Bjava, Dijas, Garido - Ledezma, Matuzalem - Gonzales, Ernaneš, Mauri - Klose.

Ove nedjelje popodne "upisao" se i Matija Nastasić u dresu Fiorentine.

Viola se poslije tri uzastopna poraza, bez postignutog gola, oporavila pobjedom nad Ćezenom golovima u drugom poluvremenu - 2:0 (0:0), uz pogodak Srbina Nastasića.

Fiorentina se namučila i da "fenjerašu" zatrese mrežu, a onda joj je muke prekratio Moras, autogolom u 62. minutu. Pobjedu Fiorentine "ovjerio" je mladi srpski štoper 12 minuta kasnije.

Nastasiću je baš dobro krenulo, naročito ove nedjelje. Izdanak Partizanove škole fudbala debitovao je za "A" reprezentaciju Srbije minule srijede u prijateljskom meču sa Kiprom, a četiri dana kasnije, u 17. nastupu za klub iz Firence, upisao je "prvenac" u Seriji A - Vargas je izveo korner, Natali je asistirao, a Nastasić pogodio za konačnih 2:0.

REZULTATI 26. KOLA:

Parma - Napoli 1:2 (0:1)
/Zakardo 77 – Kavano 40, Laveci 86/

Fiorentina – Ćezena 2:0 (0:0)
/Moras ag 62, Nastasić 74/

Leće – Đenova 2:2 (0:1)
/Murijel 61, Brivio 81 - Skuli 21, 85/

Roma – Lacio 1:2 (1:1)
/Borini 16 - Ernaneš pen 9, Mauri 62/

Sijena – Kaljari 3:0 (1:0)
/Bogdani 41, Kalajo 80, Del Groso 82/

Udineze – Atalanta 0:0

Bolonja - Novara 1:0 (0:0)
/Akvafreska 82/

Inter - Katanija 2:2 (0:2)
/Forlan 71, Milito 80 - Gomez 20, Isko 38/

U subotu:

Palermo - Milan 0:4 (0:3)
/Ibrahimović 21, 31, 35, Silva 58/

Juventus - Kjevo 1:1 (1:0)
/De Ćelje 18 - Drame 76/

TABELA: Milan 54, Juventus (-1) 51, Lacio 48, Udineze 46, Napoli 43, Roma 38, Inter 37, Palermo 34, Kjevo 34, Katanija (-1) 34, Đenova 32, Atalanta 32, Fiorentina (-1) 31, Bolonja (-1) 31, Kaljari 31, Parma (-1) 29, Sijena 29, Leće 25, Novara 17, Ćezena (-1) 16.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC