• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žuan stoički podnio rasizam tifoza Lacija

Militantni tifozi Lacija ni ovog puta nisu izdržali. Iako i sami u svom timu imaju nekoliko tamnoputih fudbalera, na rasnoj osnovi vrijeđali su Brazilca Žuana iz Rome.

 Žuan stoički podnio rasizam tifoza Lacija Izvor: MONDO

Rasizam odavno stanuje u Italiji. Ovo je bila samo nova epizoda.

Divan fudbalski derbi, jedan od najvećih u Evropi, između rimskih klubova Rome i Lacija, pokvarili su navijači uslovno rečeno gostujućeg tima, koji su na rasnoj osnovi vrijeđali defanzivca "vučice" Žuana.

Iskusni Brazilac ostao je miran na poklike sa sjeverne tribine "Olimpika", a poslije utakmice u kojoj nije moglo gore po njega, izjavio je:

"Užasno sam razočaran, jer igramo u Romi deset godina i ovo mi se nikada nije dogodilo. Žalim te ljude, ali imam dovoljno snažan karakter da samo otresem te stvari sa svog ramena i ne dozvolim da to utiče na moju igru na terenu", rekao je Žuan televizijskoj mreži "Skaj Sport Italija".

Lacio je drugi put ove sezone pobijedio Romu rezultatom 2:1, u utakmici u kojoj je golman "vučice" Marten Stekelenburg isključen već u sedmom minutu, uz dosuđen i realizovan penal za Lacijale. Da sve bude gore po Žuana, on je morao da izađe u drugom poluvremenu, jer je doživio povredu.

Nešto prije nego što je odšepao sa travnjaka, doživio je da mu pola stadiona upućuje nepristojne pokliče, a obradovalo ga je što su mu poslije toga prilazili i saigrači iz Rome, ali i rivali iz Lacija, da mu pruže podršku.

"Prilazili su da me zagrle i igrači Rome i Lacija, nakon što su vidjeli šta se dogodilo. Svima je bilo neprijatno zbog toga... Posebna sramota bačena je na utakmicu koja je počela našim izlaskom u majicama koje pozivaju na 'fer-plej' i iskorjenjivanje rasizma na stadionu", dodao je Žuan i podvukao:

"Nijednom od kada sam došao u Romu nisam pokazao nepoštovanje prema Laciju. Zato me čudi da sam bio meta ovakvih stvari".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC