• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Tužni Inter izbjegao katastrofu

Inter je gubio protiv Katanije 2:0 do 71. minuta, bio na putu da upiše šesti poraz u nizu bez postignutog gola, ali su Forlan i Milito donijeli bod koji "kao" vraća nadu u bolje sutra - 2:2.

 SERIJA A: Tužni Inter izbjegao katastrofu Izvor: MONDO

Kako napisati izvještaj sa utakmice Inter - Katanija, kada domaći tim, višestruki šampion Italije i Evrope, do 71. minuta gubi na svom terenu rezultatom 2:0 i juri ka izjednačenju negativnog rekorda od osnivanja kluba 1908. godine, a onda stigne do 2:2 i propusti stopostotnu šansu za pobjedu?

Počnimo od kraja!

Igrao se drugi minut nadoknade kada je rezervista Obi uputio oštar centaršut na peterac, gdje se potpuno sam nalazio golgeter Đampaolo Pacini. Nakon što ga je lopta "odvalila" po grudima i potom pogodila u ruku, Pacini je uspio sa pet metara (važno: potpuno sam) da pogodi golmana Katanije Huana Pabla Kariza.

To je značilo da je rezultat ostao: Inter - Katanija 2:2 (0:2).

"Nerazuri" nekako su uspjeli da ne upišu šesti poraz u nizu, što bi bilo izjednačenje dve najcrnje serije u vijek i "kusur" dugoj istoriji kluba (1956/57, 1993/94), ali su oborili jedan negativan rekord - nisu postigli pogodak punih 542 minuta, prije nego je Dijego Forlan u 71. minutu duela na polupraznoj "Đuzepe Meaci" postigao prvi gol protiv gostiju sa Sicilije.

Prije toga, posljednji strelac za Inter bio je Dijego Milito u 69. minutu utakmice sa Palermom (4:4), koja je odigrana 1. februara. Od tada, do večeras, ekipa Klaudija Ranijerija gubila je redom od Lećea (0:1), Rome (0:4), Novare (0:1), Bolonje (0:3), Olimpika iz Marseja (0:1) i Napolija (0:2), a malo je reći da je tim bio blizu da upiše i novi katastrofalan poraz.

Bruku nad brukama spriječio je Milito, koji je u 80. minutu na pas razigranog Obija, pocijepao Karizovu mrežu i postigao 13. gol u sezoni, za izjednačenje, poslije prvog poluvremena u kojem su "Slonovi" Vićenca Montele prosto "pocijepali" već razderanog favorita na njegovom terenu.

Tada je Ranijeri shvatio da to što on želi da igra, 4-3-3, sa Militom, Forlanom i Pacinijem u špicu, ali veoma inventivnim i maštovitim (ovo je sarkazam) veznim redom sa Estebanom Kambijasom, Anđelom Palombom i Markom Faraonijem prosta utopija, jedno slijepo kuče, koje reži na protivnika, ali ne može da ga ujede, jer ga ne vidi...
Kako je moguće da takvim igračima jedan Vesli Snajder bude rezerva, pa makar bio potpuno van forme, vjerovatno je pitanje koje je sebi postavio svaki fan Intera prije utakmice... Kada se (možda već bivši) trener Ranijeri dozvao pameti, bilo je kasno za pobjedu, koja će vratiti ekipu u borbu za Evropu.

Ruku na srce, Inter je mogao da doživi i šesti uzastopni poraz, da je Felipe Semjur u 85. minutu iskoristio fantastičnu priliku za 2:3. To bi možda riješilo neki od nagomilanih problema u timu vlasnika Masima Moratija, jer bi Ranijeri svakako bio smijenjen, a novi trener vjerovatno ne bi znao gore od toga.

Među kandidatima su Siniša Mihajlović i Valter Zenga.

Da li će vas iznenaditi podatak da je pobjeda Intera nad Lacijom (2:1), ostvarena 22. januara, do danas posljednja koju je tim zabilježio? Od tada, Inter je u Seriji A, Ligi šampiona i Kupu Italije igrao devet puta, sedam puta je poražen, a dva puta je remizirao sa sicilijanskim klubovima na svom terenu (Palermo 4:4, Katanija 2:2).

Tuga...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC