• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: S dvojicom "legionara" u bitku na tri fronta

Borac predstavio nova pojačanja - Srđu Kneževića i Marijana Antolovića iz varšavske Legije. Na proljeće novi semafor i redizajnirani sajt kluba.

 BORAC: S dvojicom "legionara" u bitku na tri fronta  Izvor: MONDO

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Borac iz Banjaluke u organizacionom smislu se vraća na mjesto koje mu objektivno i pripada - sam vrh u domaćem fudbalu.

Prelazni rok je odrađen odlično, otišlo je 11 igrača, a došlo sedam od kojih su posljednji predstavljeni u trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona - defanzivac Srđa Knežević i golman Marijan Antolović, koji su potpisali ugovore do 30. juna i koji bi trebali da predstavljaju prevagu crveno-plavih u borbi za tri trofeja ove sezone - Premijer liga BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske.

Direktor Borca Radmilo Šipovac najprije saopštio je da je u toku montaža novog semafora, koji će biti spreman za proljećni prvenstveni debi protiv Kozare iz Gradiške, a do početka dvoboja narednog vikenda biće pušten i redizajnirani sajt Borca (www.fkborac.net).

Šipovac je podsjetio na dobro obavljen posao u prelaznom roku, ali su po njegovom mišljenju, pronađene adekvatne zamjene, koje će potvrditi ovog proljeća da će "Borac biti još jači nego prethodne jeseni".

"Doveli smo iskusne i provjerene igrače od kojih ću izdvojiti Nemanju Bilbiju (Vojvodina), Mladena Žižovića (Zrinjski) i dvojac iz Legije", izjavio je direktor Borca.



Sportski direktor Darko Ljubojević naglasio je da Borac želi po treći put zaredom da igra u evropskim takmičenjima.

"Nema potrebe da posebno predstavljam ove momke, Knežević je igrao i u Ligi šampiona i obojica će sigurno predstavljati velika pojačanja. Oni će biti starteri od samog početka i biće važni faktori u našoj borbi na tri fronta. Ne odustajemo od titule iako mislim da imamo više šansi kroz Kup BiH da izborimo Evropu", rekao je Ljubojević.

Srđa Knežević, nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana presrećan je što je dobio priliku opet da igra jer je kao i golman Antolović priliku u Legiji dobijao na kašičicu.

"Srećan sam što sam došao u Borac, što su mi ljudi iz kluba pružili šansu jer nisam neko vrijeme igrao za Legiju. Sjajno smo primljeni, klub je odlično organizovan i nadam se da ćemo se dobrim igrama odužiti Borcu",
rekao je Knežević.



Prema njegovim riječima, nije u punom takmičarskom pogonu, ali vjeruje da može pomoći banjalučkoj ekipi već od prvog proljećnog kola.

"Nismo igrali šest mjeseci za A tim Legije, ali smo igrali u drugom timu i bili standardni, ali priznajem da je to daleko od one forme koju mogu da postignem. Imam ritma, ali očekujem da ću u Borcu pokazati partije iz najboljeg perioda karijere".

Knežević smatra da je njegova prirodna pozicija na mjestu štopera.

"Štoper sam bio i u Partizanu, ali i sve ostale defanzivne zadatke mogu da obavljam. Čak sam ponekad igrao i zadnjeg veznog, ali štoper je moja prirodna pozicija. Naravno vidjećemo kako će to sve izgledati i šta trener (Velimir Stojnić) planira".

Priznao je takođe da je prije Banjalučana imao još nekoliko zanimljivih ponuda između ostalih od slovačke Žiline, Sigma iz Češke, neki tim iz Kazahstana i par turskih ekipa…

"Bilo je konkrektnih ponuda, ali nisam uspio da postignem dogovor s njima, pa kad je Marijan (Antolović) dobio ponudu, rekao sam mu da pita za mene, pa sam brzo kontaktiran od Borca i brzo je pao dogovor. Doduše, malo je bilo zatezanja od strane Legije, ali je sve lijepo završeno".

Nekadašnji igrač crno-belih ne bi imao ništa protiv ni da poslije isteka ugovora ostane u banjalučkom klubu.

"Ako zadovoljim ukuse stručnog štaba, što se mene tiče, lako ćemo se dogovoriti o eventualnom ostanku u Banjaluci", zaključio je Knežević, čije riječi je potvrdio i direktor Šipovac: "Po okončanju sezone u igri su ostale sve opcije, čak i da Borac otkupi ugovore od varšavskog kluba".



Hrvatski golman Antolović priznao je da je površno bio upoznat s kvalitetom Borca i uopšte Premijer lige BiH.

"Znam da je Borac aktuelni prvak, a prošle godine osvajač Kupa BiH. Dok sam branio za vinkovačku CIbaliju, imao sam priliku da se sretnem sa nekim ekipama iz BiH i vjerujem da nimalo ne zaostaju za hrvatskom ili ligom Srbije. Sa izuzetkom Partizana i zagrebačkog Dinama. Ostali su svi tu negdje, nema tu neke velike razlike u kvalitetu",
rekao je novi čuvar mreže crveno-plavih.

Antolović je dodao da je možda i ključnu ulogu u dolasku u Borac odigrala činjenica da je njegov otac Ilija, nekadašnji fudbaler Dinama iz Vinkovaca svoj prvi prvenstveni meč u bivšoj Jugoslaviji odigrao upravo protiv Borca.

"Otac je kad smo pričali o ponudi Banjalučana rekao samo - moraš da ideš u Borac",
uz osmijeh je istakao Antolović.

Na pitanje, može li biti bolji od bivšeg golmana Asmira Avdukića, koji je u Borcu postao reprezentativac BiH, Antolović je odgovorio da ne voli takvu vrstu poređenja.

"Probaću da branim najbolje što mogu, ali ne volim da me porede bilo s kim, pa ni s Avdukićem, iako je odličan golman i svakako je ostavio dubok trag u klubu. Mislim da je manje važno kakve partije ćemo pojedinačno pružati ako ekipa bude pobijeđivala",
zaključio je Antolović.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC