• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Nisam lud da obećam titulu

"I ne razumijem otkud sada to odjednom da smo favoriti? Do juče nismo ništa znali, svi su nam se smijali, a sada smo odjednom najbolja ekipa u zemlji", u čudu je trener Crvene zvezde.

 Prosinečki: Nisam lud da obećam titulu Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ne dozvoljava da se oko njegovog tima kreira euforija.

Doduše, može... Ali, umjerena!

Nakon što je u sedam dana smanjila bodovni zaostatak za Partizanom sa deset, na šest bodova, ekipa Crvene zvezde bila je izuzetno raspoložena u nedjelju oko podneva tokom treninga. Već u srijedu je novi ispit za crveno-bijele, u Ljutice Bogdana stiže Smederevo, a Prosinečki upozorava igrače da moraju da zadrže visok nivo koncentracije i na treninzima i na utakmicama.

Zato, odbacuje i najmanju priču o tituli prvaka.

"Nisam lud da obećam titulu prvaka!?", rekao je Prosinečki u nedjelju, dan poslije glatke pobjede njegovog sastava na neugodnom gostovanju u Ivanjici (1:3).

"I ne razumijem otkud sada to odjednom da smo favoriti, da smo najbolji? Do juče nismo ništa znali, svi su nam se smijali, a sada smo odjednom najbolja ekipa u zemlji. Ovdje se lako stvara euforična atmosfera i ja ne želim da moja ekipa bude dio toga", dodao je mladi trener, ali je ipak priznao da nije loše biti umjeren u tom pozitivnom naboju.

Nazvao je to - lagana euforija.

"Ako je sve to u granicama normalnog, ako je to lagana euforija, onda to može da donese dobre rezultate. To je onda podstrek za bolji rad, to podiže samopouzdanje igrača. Oni moraju da znaju da samo ako nastave ovako da rade, mogu da očekuju dobre rezultate u budućnosti. Moraju pravilno i zdravo da žive", rekao je Prosinečki, koji se sa novinarima nije složio da su starteri Srđan Mijailović i Kristijan Borha u lošoj formi i da stagniraju.

Za Mijailovića, Prosinečki je rekao da je odradio svoj posao u Ivanjici, uprkos greški koju je napravio na startu meča i koja je Zvezdu koštala gola. Kasnije, podsjeća trener Zvezde, mladi defanzivni vezista oduzeo je mnogo lopti na sredini terena, a iz jedne od njih ekipa je došla i do gola.

Što se Borhe tiče, Prosinečki kaže da nije strašno to što Kolumbijac nije postigao gol, jer je pozitivno uticao na na igru, zadržao i podijelio mnogo upotrebljivih lopti, osvajao prostor...

Prosinečki je, uprkos tome što ovo počinje da liči na "Zvezdino proljeće", svjestan da mnogim novim igračima neće biti lako da u kontinuitetu pružaju dobre igre i da je neophodno vrijeme da se fudbaler navikne na pritisak koji sa sobom nosi igranje u Crvenoj zvezdi.
Trener Zvezde, u odnosu na blijedu premijeru sa Spartakom (1:0), napravio je samo jednu izmjenu. Umjesto Marka Perovića u "vatru" gurnuo je debitanta Luku Milunovića i ispostavilo se da je to bio odličan potez.

Napadač je postigao gol za 2:1, odigrao odličnu utakmicu...

"Došli smo u Ivanjicu da odigramo dobru utakmicu, a primili smo gol na samom početku. Ipak, uspjeli smo u nastavku utakmice da postignemo dva gola uz jedan poništen. Trgli smo se, i zasluženo otišli na pauzu sa prednošću od 2:1. U nastavku smo počeli da igramo našu igru, i kao proizvod te igre, uspjeli smo da postignemo i treći gol", prenio je svoje impresije Milunović.

"Naravno da je najljepši način da debituješ postići gol. Ponio me je trenutak, trčao sam i jednostavno sam želio da podijelim radost sa svima koji su htjeli da mi čestitaju. Sada je lakše, nakon debija, ali već sutra moramo da zaboravimo na ovo, da izvučemo dobre i loše stvari iz ove utakmice, kako bismo se što bolje pripremili za nastavak prvenstva", zaključuje Milunović.
Nije samo on postigao prvi gol u crveno-bijelom dresu. U drugom nastupu za klub, Filip Mladenović postigao je divan gol desnom, slabijom nogom, za 3:1.

"Bila teška utakmica i moram da kažem da smo malo slabije ušli u meč, i primili smo gol jako rano. Mislim da smo od tog momenta dobro igrali, a sve nam se vratilo kroz dva brza gola u finišu prvog poluvremena. Preokrenuli smo rezultat, i na taj način smo krunisali dominaciju koju smo imali".

Mladenović je prije utakmice sa Javorom rekao da "ne gubi od tog tima", a potom je to i dokazao golom koji je ukrasio igru njegovog tima.

"Bio je to gol za olakšanje, gol za kraj utakmice. Srećan sam zbog gola, to mi je prvi u sezoni, i jako mi je drago što sam ga postigao u dresu Zvezde", rekao je Mladenović.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC