• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Neću biti "Legenda Zvezde"

Trener Partizana o upaljačima, šamaru Markoviću, mogućnosti da postane "Legenda Zvezde", neprepoznavanju trenera Slobode, itd.

 Grant: Neću biti "Legenda Zvezde" Izvor: MONDO

Šamar, vrijeđanje, gađanje upaljačima... Svega je u subotu uveče bilo u Humskoj 1!.

Svega - osim golova i, za Partizan, očekivanog plena protiv Slobode.

Takozvani "navijač" je udario Lazara Markovića, trener Avram Grant je izviždan, a onda su i upaljači poletjeli ka njemu. Izraelac osuđuje napad na mladog prvotimca, a sve ostalo ga nije dotaklo. Bar tako tvrdi.

Ni igra Partizana, ni rezultat, ni uvrede na njegov račun. Čak ni to što je Crvena zvezda prišla na šest bodova.

"To ne smije da se događa", počeo je Grant priču o bezočnom činu koji se dogodio u podnožju južne tribine poslije utakmice.

"Mogu da razumijem bijes navijača, ali ne smije tako da se manifestuje. Moramo da zaštitimo mladog igrača, koji je na terenu dao sve od sebe. Već dugo je pod pritiskom, za njega se vezuje 20-30 miliona."

A, to što je i sam bio meta gledalaca, Grant komentariše uz blagi osmijeh.

"Nemam zamjerki na navijače osim na onog koji je udario Lazara. Ipak, gledao sam snimak utakmice, ne mogu da se žale na kvalitet fudbala".

Čak je kroz šalu govorio i o jatu upaljača kojim je gađan.

"Čuo sam da je to dio tradicije u Srbiji... Ne pušim, pa mi upaljači nisu potrebni".

Navijači su treneru Partizana uzvikivali: "Idi kući".

"I to je dio igre. Nemam ja 30 godina. U fudbalu sam četiri decenije i svašta sam vidio i čuo".

Kada je svojevremeno sa Vest Hemom ispao iz Premijer lige navijači lokalnog rivala prozvali su ga "legendom Milvola". Ukoliko bi sa Partizanom "ispustio" prednost od deset bodova, mogao bi da postane i legenda Zvezde.

"To se neće dogoditi. Svaki trener ima i dobrih i loših dana. Podsjetiću vas da sam jedini koji je Čelsi doveo do finala Lige šampiona", odgovorio je Grant.

"NAJBOLJEG TRENERA U SRBIJI BI TREBALO DA ZNA"


Grant je iznevjerio jednu tradiciju. Nije se pozdravio sa trenerom protivničke ekipe poslije utakmice, Ljubišom Stamenkovićem.

"Pokušao sam da uvedem praksu da treneri prije i poslije utakmica dolaze kod mene u kancelariju. Rečeno mi je da je to neizvodljivo. Izvinjavam se što ne poznajem sve ovdašnje trenere. Kolega iz Slobode mi je preko portparola poslao poruku da bi trebalo njega da znam, jer je najbolji trener u Srbiji".

Da Partizan opet igra istu utakmicu protiv Slobode, Grant ne bi ništa mijenjao.

"Taktički je sve bilo bez problema. Imali smo loptu u posjedu više od 80 odsto. To se rijetko dešava. Koliko smo samo puta došli do protivničkog šesnaesterca. Nedostajalo je samo oštrine kod završnog pasa. Od tima koji je peti ili šesti na tabeli očekivao bar malo ofanzivniju igru".

Mnogi misle da Partizan mora da igra sa dvojicom napadača i jednim zadnjim veznim. Izraelac je Užičanima na megdan poslao tim sa dvojicom zadnjih veznih i jednim igračem u špicu.

"Kako je Crvena zvezda postala prvak Evrope? Sa samo jednim napadačem", podsjetio je Grant na taktiku Ljupka Petrovića iz 1991. godine, a onda je počeo da nabraja sve veziste sa ofanzivnim karakteristikama koje ima u timu.

"Cijeli svijet igra tako. Imam dobre igrače u vezi i moj posao je da to iskoristim".

Grant vjeruje u bolje dane "parnog valjka“.

"Samo jedan gol će sve pokrenuti. Imali smo jedan od onih dana kada lopta neće u mrežu. Snaga tima je u tome da reaguje kada ide loše. A, koliko vidim, igrači su jaki. Ciljevi nam se nisu promijenili i siguran sam da ćemo ih postići", zaključio je Avram Grant.

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC