• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Nikad lošije!

Samo sedam golova u osam utakmica 17. kola JSL! Trećina lige još nije dalo gol ovog proljeća.

 Superliga u brojkama: Nikad lošije! Izvor: MONDO

Samo Crvena zvezda, Jagodina i Borac imaju stoprocentan učinak u prva dva kola proljećnog dijela sezone Jelen Superlige Srbije.

Lider prvenstva, Partizan, zabilježio je dva remija koja su mu "istopila" veliku bodovnu prednost. Samo jedan gol u 180 minuta postigla je najefikasnija ekipa srpskog prvenstva. Ako može da se govori o nekoj utjehi za "Parni valjak" to bi mogla da bude posjeta - na prvoj utakmici u Humskoj ovog proljeća, protiv Slobode, bilo je 21.453 gledalaca.

Vojvodina je, takođe, neprijatno iznenadila svoje pristalice sa dva početna remija, od kojih se subotnji protiv Metalca na "Karađorđu" može svrstati u red senzacije.

U 17. kolu JSL postignuto je samo sedam golova!!! Čak pet utakmica završeno je rezultatom 0:0! To je ubjedljivo najlošiji učinak superligaških klubova od starta prvenstva. Na svih osam mečeva samo jedan jedini gol postignut je u drugom poluvremenu. Taj gol postigao je fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović protiv Javora u Ivanjici.

Ekipe koje još nisu postigle gol u drugom dijelu prvenstva su: Vojvodina, kragujevački Radnički, Metalac, Spartak i BSK.

Najefikasniji su Crvena zvezda i Jagodina - po četiri data gola. Brazilac Evandro Goebel prvo je ime u srpskom prvenstvu na početku proljeća. Dao je dva gola u prva dva meča, asistirao...Zahvaljujući njemu (naravno, ne samo njemu), Zvezda se približila Partizanu i prvenstvo je ponovo neizvjesno.

Evandro je ukupno dao sedam golova i prvi je strijelac ekipa.

Vojvodina nije primila gol još od 13. kola i meča protiv Borca (3:1), ukupno 272 minuta. Ipak, to je slaba utjeha s obzirom da novosadska ekipa u prve dvije utakmice proljeća nije uspjela da matira rivale. Iako Vojvodina ima vrsne napadače, osjeća se odlazak Brane Ilića koji je sa sedam golova jesenas bio prvi strijelac ekipe.

Jagodina je vezala dva trijumfa na startu proljeća. Proteklog vikenda savladala je OFK Beograd na svom terenu, što je prva pobjeda "ćurana" u Jagodini poslije 132 dana. Sa te dvije pobjede, Jagodinci su istakli ozbiljnu kandidaturu za osvajanje pozicije koja vodi u Evropu.

Užičani su pokazali da imaju recept za šampiona. Sloboda je bila jedina koja je jesenas savladala Partizan, a potom je ostala neporažena i u Humskoj. Ukupno četiri boda u duelu sa prvakom Srbije.

Borac je tokom priprema najavljivao uzlet ka sredini tabele. Ono što je najavljivano počelo je da se ostvaruje na startu proljećnog dijela sezone. Dvije pobjede čačanskih "zebri" za bijeg iz zone ispadanja. Naravno, pred Čačanima je još mnogo posla i daleko od toga da su prebrinuli brige.

Javor je, trenutno, najlošija ekipa po učinku ovog proljeća jer je izgubio oba meča (od Borca i od Crvene zvezde).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC