• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misterija oko Plavog

Goran Stevanović nije otputovao u Ganu, gdje čelnici nacionalnog Saveza vjećaju da li da ga otpuste poslije neuspjeha na Kupu Afrike.

 Misterija oko Plavog Izvor: MONDO

Stevanović je u utorak trebalo da se sastane sa predstavnicima Fudbalskog saveza Gane, kako bi razmotrili dalju saradnju, ali je spriječen da otputuje u tu afričku zemlju.

Agencija AP objavila je da je Stevanoviću istekao pasoš i da čeka izdavanje novog dokumenta, međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nije moglo da potvrdi tu informaciju.

Pojedini strani sajtovi spekulišu da problem srpskog trenera možda nije tako banalne prirode, već da njegov ostanak u Beogradu ima veze sa pogoršanjem odnosa Srbije i Gane, nakon što je afrička zemlja priznala Kosovo...

Specijalizovani fudbalski sajt Goal.com iz izvora u Gani prenosi da Stevanoviću poslije osvajanja četvrtog mjesta na Kupu Afrike prijeti otkaz. Njegovim radom, navodno, nije zadovoljna većina čelnika Saveza, ali ga predsjednik Kvesi Njantaki i dalje podržava.

Nekadašnji šef struke Partizana i pomoćni trener reprezentacije Srbije ima ugovor sa FS Gane do kraja februara 2013. godine.

Kao dio igre oko njegovog smjenjivanja, kompletan tekst ugovora u utorak je "procurio" u lokalne medije, pa se na sajtu "Gana web" može pročitati da Stevanovićeva mjesečna plata iznosi 30.000 evra, da je prilikom potpisivanja dobio 200.000 evra, a navedeni su i potencijalni bonusi.

Da je osvojio Kup Afrike u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji, dobio bi 100.000 evra, a isto važi i za kontinentalni turnir u Južnoj Africi 2013. Plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine vrijedi 250.000 evra.

Javnost u Gani optužuje Kvesija Njantakija jer ugovor ne sadrži odrednicu po kojoj bi Plavi mogao da dobije otkaz bez obeštećenja, u slučaju da poslodavac ne bude zadovoljan ostvarenim rezultatima.

Gana je pod vođstvom Stevanovića doživjela iznenađujući poraz od Zambije (0:1) u polufinalu Kupa Afrike, a zatim izgubila i od Malija u meču za treće mjesto.

(Beta-AP/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC