• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Čelsi spasava sezonu, CSKA golmana

Ekipa Roberta Di Matea u srijedu dočekuje Napoli, sa zaostatkom iz prvog meča (1:3). "Armejci" putuju u Madrid da brane moskovski remi (1:1).

 LŠ: Čelsi spasava sezonu, CSKA golmana Izvor: MONDO

Napolitanci odlaze u London predvođeni prvim trenerom, Valterom Macarijem, kome je Sud za sportsku arbitražu privremeno suspendovao zabranu vođenja ekipe.

Podsjetimo, suspenziju je zaradio isključenjem u duelu sa Viljarealom, a Edinson Kavani i drugovi pobijedili su "plavce" u prvoj utakmici dok je on bio na tribinama.

Italijanski predstavnik dolazi na "Stamford bridž" pun samopouzdanja i na krilima pobjede na svom stadionu.

"Na najbolji mogući način ući ćemo u utakmicu, pošto smo napravili seriju od šest pobjeda. Meč u Londonu biće na neki način naš sastanak sa istorijom. Potpuno smo spremni i fokusirani na izazov koji nas čeka", rekao je italijanskim medijima Ezekel Laveci, strijelac dva gola u prvoj utakmici.

Ni klupa domaćina neće izgledati isto.Portugalac Andre Viljas Boaš napustio je klub, a zamijenio ga je prvi pomoćnik Roberto Di Mateo. Bivši italijanski reprezentativac vodio je tim na dvije utakmice i ostvario obje pobjede. Prvu protiv Birmingema, a potom protiv Stouka.

"Oni (Napoli) imaju kvalitetnu ekipu, sa nekim izuzetnim igračima, ali će igrati protiv takođe dobrog tima i otežaćemo im prolaz u narednu rundu", rekao je Di Mateo.

Fudbaleri Čelsija braniće u srijedu uveče i čast engleskog fudbala, pošto je eliminacijom rivala iz Mančestera i Arsenala ostao jedini ostrvski predstavnik u završnici elitnog takmičenja.

Publika u Španiji imaće istovremeno priliku da vidi ekipu Žozea Murinja u pohodu ka završnici LŠ protiv ruskog CSKA. "Armejci" su u finišu meča u Moskvi izborili remi, ali bi sve osim pobjede "kraljevskog" kluba bilo ravno senzaciji.



Madriđane će, kao i uvijek, predvoditi Kristijano Ronaldo, željan slave, trofeja i u stalnoj borbi sa rekordima, statistikom i učinkom Lionela Mesija.

Kako bismo izbjegli pretjerano bavljenje ciframa, dovoljno je spomenuti podatak da je Ronaldo za madridski klub odigrao 127 utakmica i postigao 126 golova.

Najbolji igrač lidera Primere i izvjesnog osvajača titule prvaka Španije samouvjereno pristupa meču sa ruskim predstavnikom.

"CSKA bi možda mogao i da osvoji Ligu šampiona. Ali ne ove godine, zato što mi želimo da je osvojimo", zaključio je Ronaldo.

"Armejci" su svjesni svojih malih šansi, ali ne žele da istrče na teren "Bernabeua" sa bijelom zastavicom.

"Šanse su nam jako male, ali ponekad se čuda dešavaju. Nadamo se da mi možemo da budemo jedno od tih čuda. U prvom meču smo slabo napadali, ali odbrana je, manje-
više, sve odradila na zadovoljavajućem nivou", kazao je trener CSKA Leonid Slucki.

Utakmice Čelsi-Napoli i Real Madrid-CSKA počinju u 20.45 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC