• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenga: Zeman je pun pogodak

Bivši Zvedin trener Valter Zenga izjavio je da su crveno-beli napravili pun pogodak dovođenjem Zdenjeka Zemana.

 Zenga: Zeman je pun pogodak Izvor: MONDO

Valter Zenga bio je prvi trener stranac u Crvenoj zvezdi. U Ljutice Bogdana ostavio je dubok trag osvajanjem duple krune i za sobom otvorena vrata stranim stručnjacima, pre svih svom zemljaku Zdenjeku Zemanu.

Iako nije bio u potpunosti upućen u događaje u klubu iz Ljutice Bogdana, Zenga je izjavio da je Zvezda uradila pravu stvar.

"Zeman je u Italiji veliko trenersko ime. Poznat je po afirmaciji mladih igrača i po agresivnoj, napadačkoj taktici. Mislim da je Zvezda napravila dobar potez. Ako moram da kažem nešto što Zemanu ne ide u prilog, onda je to činjenica da dve godine nije radio. Ipak, mislim da to ne može da utiče na kvalitet njegovog rada", izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za "Alo" Zenga, koji se odmara u Majamiju.

Zenga je dodao je da novi trener može da računa na njegovu pomoć, ukoliko mu je potrebna.

Nekada najbolji golman sveta prati dešavanja na EURO 2008 i tvrdi da Petar Čeh ne može biti kriv za ranu eliminaciju Češke.

"Čeh je mnogo zadužio svoje zemljake. Da nije bilo njega, oni se ne bi ni plasirali. Mesto golmana je specifično, svaka greška se skupo plaća i dugo pamti. Kada napadač promaši, a ekipa izgubi, to se brzo zaboravi, a svi fudbaleri greše, zar ne?", dodao je Zenga.

On se osvrnuo i na reprezentaciju Srbije izjavivši da ima velike šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

"Mislim da Srbija ima velike šanse da se naće na sledećem Mundijalu. Francuska će u narednom ciklusu biti oslonjena na potpuno novi tim. Smena generacija biće drastična. Na primer, u septembru, na meču sa Srbijom, na terenu neće biti gotovo nijedan igrač koji je počeo utakmice Evropskog prvenstva. Rumunija nije ispunila očekivanja u Švajcarskoj, pa će i kod njih biti promena. Pitanje je i koliko dugo mogu da se oslone na tandem starijih igrača koji čine Mutu i Kivu", rekao je Zenga.

Italijanski trener je rekao da je bio iznenađen što Srbija nije uspela da se domogne Evropskog prvenstva.

"Bio sam veoma iznenađen kada se niste kvalifikovali za Evropsko prvenstvo. Srbija je u samom vrhu evropskog fudbala, kada je u pitanju individualni kvalitet. Vidić, Stanković, Janković, Ivanović, Kuzmanović su vrhunski fudbaleri. Srbiju nisu nadigrali ni Portugal ni Poljska, naprotiv. Nedostajalo je iskustvo u mečevima sa slabijim rivalima. Sada se Đukić oslonio na istu grupu igrača koja je mnogo uigranija, a iskustvo je stekla samim neodlaskom na Evropsko prvenstvo", rekao je Zenga.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC