• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Karadžić smenjuje Radovanovića

Izjave date posle minule sednice UO Partizana, predsednik kluba podneo zahtev za smenu člana tog tela, Bojana Radovanovića.

 PARTIZAN: Karadžić smenjuje Radovanovića Izvor: MONDO

Posle izjava datih u broju "Sportskog žurnala" od četvrtka, predsednik Partizana Tomislav Karadžić odlučio je da podnese predlog za razrešenje dužnosti Bojana Radovanovića sa mesta člana Upravnog odbora.

Radovanović je posle minule sednice Upravnog odbora prepričao raspravu sa Ratomirom Babićem, posle koje ga je Babić gađao različitim predmetima, a zatim i podneo ostavku.

Čovek koji je u upravu kluba došao sa prethodnim mandatarom, dr Nenadom Popovićem, takođe je zahtevao da svaki član UO priloži po 200 hiljada evra donacije, a ne pozajmice Partizanu.

U petak je Partizan izdao saopštenje u kome se kaže:

"Fudbalski klub Partizan saopštava da je predsednik kluba Tomislav Karadžić, u skladu sa svojim ovlašćenjima, i uz konsultaciju i saglasnost svih članova Sekretarijata Upravnog odbora, podneo predlog za razrešenje dužnosti člana Upravnog odbora Bojana Radovanovića zbog učestalih i ponovljenih javnih istupanja, protivnih Statutu kluba i odlukama Upravnog odbora, u kojima se iznosi niz neistina i kleveta o zaključenim ugovorima, odlukama Upravnog odbora, finansijskoj politici kluba i stavovima i mišljenjima drugih članova Upravnog odbora.

Član 49. Statuta FK Partizan utvrđuje da je Predsednik FK Partizan jedini ovlašćen da informiše javnost o svim pitanjima iz delokruga Upravnog odbora.

Odlukom Upravnog odbora je utvrđeno da članovi Upravnog odbora mogu davati izjave za javnost iz okvira zaduženja koja su im dodeljena od strane Upravnog odbora, a o ostalim pitanjima iz delokruga Upravnog odbora samo u skladu sa donetim odlukama uz punu odgovornost za date izjave.

U predlogu za razrešenje ističe se da je posle grubih povreda opštih akata kluba i odluka nadležnih organa dalji rad i članstvo Bojana Radovanovića u Upravnom odboru nemoguće, jer bi trajno poremetilo rad tog organa i odnose između njegovih članova.

Bojan Radovanović je neistinitim tvrdnjama teško povredio ugled kluba prikazujući da se u njemu nezakonito posluje, zloupotrebljava službeni položaj i ostvaruju lični interesi na štetu interesa kluba. Ponašanje Bojana Radovanovića ima posebnu težinu, jer se događa u vreme kada je klub ostvario najbolji sportski rezultat u poslednjih 15 godina i priprema se za nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da je ono usmereno na diskreditovanje postignutih rezultata i remećenje atmosfere i rada u kluba.

Do donošenja odluke o predlogu za razrešenje Bojan Radovanović neće učestvovati u radu Upravnog odbora".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC