• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal krunisao Junajted

Mančester siti porazom od Arsenala (0:1) dopustio gradskom rivalu da pobjedom nad Kvins Parkom ode na +8 bodova. "Đavolima" pomogao i sudija.

 PREMIJER: Arsenal krunisao Junajted  Izvor: MONDO

Dugo se vjerovalo da će mančesterski derbi 30. aprila odlučiti šampiona. Katastrofalna forma "građana" i tri uzastopna meča bez pobjede učinili su prvenstvo Engleske mnogo izvjesnijim.

Ekipa Roberta Manćinija zasluženo je izgubila od Arsenala na "Emiratima" i oprostila se od snova o osvajanju titule.

Duel u Londonu obilježili su nervoza Marija Balotelija (prekasno isključen u finišu), propuštene prilike "tobdžija" i velika radost navijača Arsenala.

Gol odluke postigao je Mikel Arteta u finišu. Dugo je trčao sa loptom i iz punog trka precizno šutirao sa 25 metara.

Vođstvu domaćih prethodilo je nekoliko fantastičnih prilika Robina van Persija. Najprije ga je lopta u 63. minutu zatekla iznenađenog, pa je glavom proslijedio samo do stative, a poslije deset minuta uspio je i da postigne gol - opravdano poništen zbog ofsajda.

Arsenal ni nekoliko minuta poslije tog gola nije kaznio grogiranog i, ispostavilo se, precijenjenog protivnika. Teo Volkot, Tomas Vermalen i Josi Benajun bukvalno su birali ko će da ubaci loptu u nebranjenu mrežu, ali nijedan od njih nije to učinio.

Jeste Španac Arteta u opisanoj situaciji, na radost Arsena Vengera.

"Posljednja dva mjeseca igramo konstantno dobro i posljednji rezultati najbolji su dokaz za to. Bili smo bolji od Mančester sitija. Postigli smo gol kasno, ali smo zaslužili pobjedu. Protiv dobre ekipe kao što je Siti uvijek morate koristiti šanse, ali smo i pored promašaja dali gol. Siti ima priliku da osvoji titulu, ali će im biti teško. Ako šest kola prije kraja zaostajete osam bodova morate da pobijedite u svakom meču", rekao je trener Arsenala poslije utakmice.

MANĆINI: BALOTELI MOŽE DA IZGUBI SVE ŠTO IMA!

On će moći da slavi. Njegova ekipa dokazala je da zna da igra fudbal (kao i uvijek kad se od nje ne očekuju pobjede) i pomrsila račune skupo plaćenom skupu zvijezda iz svlačionice Roberta Manćinija.

Još jednom se dokazalo da Siti ne zna da pobjeđuje van svog stadiona (pet poraza u posljednjih devet utakmica), kao i da je Marija Balotelija nepredvidiv temperament u nedjelju popodne učinio "najboljim igračem Mančester junajteda".

Prgavi Italijan počeo je nervozno. Grub start Aleksa Songa i povreda Jaja Turea (sa kojim se tukao u svlačionici) poslužili su mu kao dobar povod da bude skoncentrisaniji na koljena igrača Arsenala nego na njihov gol.

Tako je i završio meč. Grubim faulom na Bakariju Sanji zaradio je drugi žuti karton. Ni Manćinijevi savjeti nisu pomogli...

Upravo je italijanski stručnjak nedavno izjavio da bi osam poena prednosti za Mančester junajted riješilo pitanje šampiona. Na konferenciji za novinare poslije poraza od Arsenala govorio je drugačije.

"Nije (riješeno prvenstvo). U fudbalu nikad nije kraj dok zaista ne bude kraj. Iz tog razloga uvijek ću biti optimista da možemo da osvojimo titulu. Imali smo fantastičnu sezonu i neophodno je da je završimo na pravi način", rekao je Manćini i prozborio par riječi o svom tamnoputom zemljaku.

"Sa klupe nisam vidio da je Baloteli već sa prvim startom (u 10. minutu, nad Aleksom Songom) zalužio crveni karton. Veoma mi ga je žao. Nemam riječi da opravdam njegovo ponašanje. Volim ga, fantastičan je igrač, volim ga kao igrača koji mora da se promijeni ili će sve izgubiti. Razočarao me je. Mlad je i ne prestaje da pravi greške"

ARSENAL: Ščesni, Sanja, Vermalen, Gibs (od 56' Andre Santos), Koščielni, Rosicki, Benajun (od 79' Ramzi). Arteta, Song, Van Persi, Volkot (od 85' Оkslejd Čemberlejn)

MAN. SITI Hart, Kompani, Leskot, Kliši, Zabaleta, Nasri (od 79' Kolarov), Beri, Milner, Jaja Ture (od 17' Pizaro), Aguero (od 84' Tevez), Baloteli.

Dok rukovodstvu Mančester sitija preostaje rješavanje problema sa disciplinom, u redovima gradskog rivala slavi se nova titula...

SKOLS I SUDIJA ZA POBJEDU JUNAJTEDA

Junajted je sve bliži odbrani titule!

Ekipa Aleksa Fergusona pobijedila je u prvom meču nedjeljnog programa Kvins Park i pobjegla Sitiju na osam poena prednosti i prišla za korak bliže odbrani naslova šampiona Engleske.

Uz veliku pomoć sudije.

Glavni arbitar meča Li Mejson i njegov pomoćnik Endi Geret nisu vidjeli u 14. minutu da je Ešli Jang bio bar metar u ofsajdu, poslije čega je primio loptu i pao u duelu sa Šonom Derijem. Iako je više simulirao nego što je bio udaren, Mejson nije dugo razmišljao. Pokazao je na bijelu tačku i isključio kapitena gostiju zbog toga što je startovao kao posljednji igrač odbrane.

Vejn Runi prišao je lopti i poslao je u donji desni golmanov ugao.

"Nemojte misliti da je ovdje nemoguće ono što se događa u drugim zemljama" pisali su navijači na britanskim portalima, iritirani očiglednim previdom u korist "đavola", koji bi u svim drugim zemljama inicirao veliku raspravu i brojna saopštenja klupskih zvaničnika.

Duel na "Old trafordu" nastavljen je u istom ritmu. Domaćin je napadao, gost se branio, a navijači iščekivali novi gol u mreži Patrika Kenija.

Iako su igrači Aleksa Fergusona veći dio meča proveli na protivničkoj polovini, do kraja su postigli samo jedan gol. Preciznije rečeno - golčinu Pola Skolsa!

Veteran koji se zimus vratio iz penzije na teren prihvatio je loptu u 68. minutu na 25 metara od gola, namjestio se i jakim udarcem pogodio isti dio mreže kao i Vejn Runi.

Lider Premijer lige mogao je da stekne i veću prednost, ali su udarci Danija Velbeka, Rafaela i Majkla Kerika završavali na okviru gola ili pored njega.



JUNAJTED: De Hea, Ferdinand, Evra, Evans, Rafael (od 73' Džons), Kerik, Valensija, Jang (od 62' Gigs), Skols (od 74' Kleverli), Runi, Velbek

KPR: Keni, Taivo, Ferdinand, Onuoha, Hil, Tarabt (od 71' Smit), Buzaki , Deri, Diakite (od 71' Rajt-Filips), Botrojd (od 81' Kembel), Maki.

Defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand osvrnuo se na sporni momenat dok je išao ka svlačionici.

"S obzirom na to da smo imali igrača više, svakako smo željeli da postignemo više golova. Iznenadio me je crveni karton, ali ne znam koliko je jak bio kontakt", rekao je on.

Komentarisao je i dobru partiju Pola Skolsa.

"Mnogo toga je rečeno o njegovom povratku u tim. Vidi se njegov uticaj i daje primjer svima u klubu".

REZULTATI 32. KOLA:

nedelja

Mančester junajted - Kvins Park Rendžers 2:0 (1:0)
/Runi 15'p, Skols 68'/

Arsenal - Mančester siti 1:0 (0:0)
/Arteta 87'/

subota

Sanderlend - Totenhem 0:0

Bolton - Fulam 0:3 (0:2)
/Dempsi 30, 45, Dijara 80/

Čelsi - Vigan 2:1 (0:0)
/Ivanović 62, Mata 90+3 - Dijame 82/

Liverpul - Aston Vila 1:1 (0:1)
/Suarez 82 - Herd 10/

Norič - Everton 2:2 (1:1)
/Hauson 39, Holt 76 - Jelavić 22, 61/

Vest Bromvič Albion - Blekburn 3:0 (1:0)
/Olson 7ag, Fortjun 69, Ridžvel 85/

Stouk - Vulverhemton 2:1 (1:1)
/Hut 37, Krauč 61 - Kajtli 26/

odigrano u petak:

Svonsi - Njukasl 0:2 (0:1)
/Sise 5, 69/

TABELA: Mančester j. 79, Mančester s. 71, Arsenal 61, Totenhem 59, Čelsi 56, Njukasl 56, Everton 44, Liverpul 43, Sanderlend 42, Fulam 42, Stouk 41, Norič 40, VBA 39, Svonsi 39, Aston Vila (-1) 34, Bolton (-1) 29, KPR 28, Blekburn 28, Vigan 28, Vulvs 22 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC