• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo začarao mrežu - Gušo bez gola 1.055 minuta!

Sarajevski Željezničar ove sezone ruši sve rekorde! Golman plavih Adnan Gušo nije primio gol čak 1.055 minuta.

 Željo začarao mrežu - Gušo bez gola 1.055 minuta! Izvor: MONDO

Jedan od rekorda ove sezone je okončan u Mostaru u prvenstvenom ogledu sa Zrinjskim (0:0). Naime, plavi su prije tog susreta imali vezanih 12 pobjeda. To je, ujedno, rekord Premijer lige i teško će biti srušen u dogledno vrijeme.

Nastavljen je, ipak, niz nepobjedivosti u Kupu BiH. Željo je neporažen već 17 ligaških utakmica i mogao bi ubrzo srušiti rekord iz sezone 2002/03. Te je sezone tim s Grbavice bio neporažen 20 uzastopnih utakmica u prvenstvu. Četvrtu godinu plavi, pak, ne znaju za poraz u Kupu BiH. Apsolutni rekorderi po tom pitanju, jer je revanš utakmica protiv Borca bila 25. bez poraza u najmasovnijem takmičenju.

Fascinirajuće je svakako i to da ove sezone, računajući i prvenstvo i Kup, nisu poraženi već 24 utakmice. Tu je i rekord po broju utakmica bez primljenog gola u nizu. Trenutno su ih plavi naredali 12 (8 prvenstvo, 4 Kup). Adnan Gušo, iskusni golman Želje, nije primio gol 1.055 minuta.

Gušo u prvenstvu nije primio gol 707 minuta, a u Kupu 384 minuta. Svakako je Gušo jedan od najzaslužnijih za uspjehe tima Amara Osima.

Kako prenosi zvanični sajt Želje, ovo je jedna od najboljih generacija igrača koja je branila boje kluba u posljednjih 20-ak godina. Dugo će, bez sumnje, proći vremena da neko poruši sve te rekorde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC