• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Valensija zaustavila Real

Real i Valensija remizirali (0:0), pa je šest kola prije kraja razlika između Madriđana i Barselone samo četiri boda.

 PRIMERA: Valensija zaustavila Real Izvor: MONDO

Ne tako davno Real je bio "viđen" prvak Španije, jer je imao deset bodova prednosti nad jedinim konkurentom u borbi za titulu, Barselonom.

Sada je, šest kola prije kraja, razlika samo četiri boda. A predstoji i "El Klasiko".

Valensija je poslije pet uzastopnih poraza od Reala uspjela da osvoji bod, i to na Santjago Bernabeu. Iako je u utakmici 32. kola Primere bilo pregršt šansi na obje strane, golova nije bilo - 0:0.

Prvi je zaprijetio Kristijano Ronaldo, već u sedmom minutu, pogodio je stativu. Kad je tako počelo, svi su očekivali još jednu goleadu, jer "kraljevski klub" je u posljednja tri meča (dva u Primeri i jedan u Ligi šampiona) postigao 15 golova!

Međutim, u prvom poluvremenu gosti su bili opasniji. Pjatijev pokušaj sjajnom intervencijom zaustavio je Kasiljas, a pokušaj Rikarda Koste završio je na stativi.

Zanimljivo, trener Valensije Unai Emeri ostavio je na klupi najboljeg strijelca Soldada i u igru ga uveo tek u 77. minutu.

Kako je vrijeme odmicalo u drugom poluvremenu, polufinalista Lige šampiona je dodavao gas i sve jače stezao obruč oko gola odličnog Guaite, koji je uvodu tog dijela zaustavio šut Ronalda iz povoljne pozicije.

Međutim, ni polufinalista Lige Evrope nije bio bez šansi. Kosta je ponovo pogodio okvir gola topovskim udarcem iz daljine.

Ipak, posljednja četvrtina meča igrala se uglavnom na gostujućoj polovini, ali Valensija se dobro branila, a i Guaita je bio čudesan pred golom.

Kada je ekipa Žozea Murinja sve karte bacila na napad, u 86. minutu Đordi Alba je prevario domaću odbranu i izašao sam pred Kasiljasa, koji je opet bio uspješan.

I tako je odličan meč završen bez pobjednika i golova.

Ronaldo je "ostavio" Mesija usamljenog na vrhu liste strijelaca. Argentinac na kontu ima 38 pogotka poslije dva subotnja u Saragosi, a Portugalac je postigao gol manje.

Valensija je bar do ponedjeljka zadržala treće mjesto poslije serije loših rezultata u prvenstvu (samo bod u prethodne tri utakmice). Sada ima 49 bodova, jedan više od Levantea, a dva od Malage, koja tek treba da odigra meč 31. kola (treće mjesto vodi direktno u Ligu šampiona, a četvrto u kvalifikacije).

Real će u sljedećem kolu gostovati gradskom rivalu Atletiku, zatim će dočekati Sporting, a onda 22. aprila na programu je "El Klasiko" na Nou Kampu. Dotle, Barselona će se sastati sa Hetafeom kod kuće i Levanteom u gostima.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC