• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incident u Zenici: Istjerane ili izmještene Sarajlije?

Rukovodstvo Sarajeva tvrdi da je istjerano iz lože stadiona Bilino polje, a u zaničkom klubu navode da su "izmješteni" zbog bezbjednosti.

 Incident u Zenici: Istjerane ili izmještene Sarajlije? Izvor: MONDO

Čelnici FK Sarajevo poslali su zvanično saopštenje za javnost povodom nemilih scena u utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme utakmice Čelik - Sarajevo (1:1), pojedini članovi Uprave FK Sarajevo tvrdili su da su istjerani iz lože Bilinog polja. Njihove navode demantovali su iz Čelika, kazavši da su Sarajlije izmještene iza stakla u hol lože radi sigurnosti, jer su se neki od njih prethodno verbalno sukobili sa pristalicama zeničkog kluba.

"Predstavnicima FK Sarajevo, na utakmici 20. kola Premijer Lige BiH između NK Čelik i FK Sarajevo, bilo je omogućeno mirno i bezbjedno praćenje susreta do trenutka kada je Asmir Suljić postigao pogodak za izjednačenje. Poslije postignutog pogotka desilo se nekoliko spornih situacija, koje želimo predstaviti javnosti.

Nakon postignutog gola klupa igrača FK Sarajevo bila je meta raznih predmeta sa tribina. Doktor FK Sarajevo, Dževad Vrabac, pogođen je upaljačem u glavu, ali nije zabilježio teže tjelesne povrede.

Predstavnici FK Sarajevo, koji su se nalazili u svečanoj loži stadiona Bilino Polje, bili su primorani da napuste istu. Predsjednik NK Čelik, Salih Sarajlić, je kod izjednačujućeg gola tim sa Koševa doslovno izbacio čelnike koševskog premijerligaša iz lože. U tim trenucima provokacije domaćih navijača bile su usmjerene kapitenu FK Sarajevo, Sedinu Torlaku, koji se nalazio skupa sa predstavnicima kluba u svečanoj loži.
Predstavnici bordo kluba skočili su kapitenu Torlaku u zaštitu kako bi sačuvali njegovu bezbjednost.

Prisutni predstavnici bordo kluba nijednog trenutka nisu vrijeđali publiku, rukovodstvo NK Čelik niti bilo koga drugog na stadionu, zbog toga je potez čelnika zeničkog premijerligaša u potpunosti neopravdavan.

U sektoru za medije, stadiona Bilino Polje, potpredsjednik NK Čelik, Nihad Perčo, nasrnuo je na PR-a FK Sarajevo, Tarika Trbića, koji je u tim trenucima radio direktan tekstualni prenos utakmice za zvanični sajt FK Sarajevo. Portparol bordo kluba je na neprimjeren način, uz vrijeđanje i provokacije Perče u 58. minutu morao napustiti dio tribine namijenjen za novinare.

FK Sarajevo ovim putem iskazuje žaljenje zbog dešavanja na utakmici.

FK Sarajevo će svim svojim gostima, navijačima i rukovodstvu drugih premijerligaških klubova, obezbijediti optimalne uslove za mirno i bezbjedno praćenje utakmice. Smatramo da je to obaveza svakog domaćima bez obzira na ishod utakmice", navodi se u saopštenju tima sa Koševa.

Zeničani pokušavaju da spuste loptu, ali se drže svoje verzije cijelog incidenta.

"Čuo sam se sa Irfanom Redžepagićem, članom Uprave FK Sarajevo, inače, mojim dobrim prijateljem. Razgovarali smo o utakmici Čelika i Sarajeva, odnosno o sitnom incidentu koji se desio u loži stadiona Bilino polje. Složili smo se da dalje ne dižemo tenzije. Mislim da su pojedini bez veze naduvali cijelu sitiaciju, i tako bespotrebno opet podigli animozitet između prijateljskih klubova, tj. gradova Zenice i Sarajeva", izjavio je Nihad Perčo, potpredsjednik Čelika sarajevskim medijima .

U Upravi crveno-crnih naglasili su da imaju dobre odnose sa Sarajevom.

"Činjenica je i jedina istina da je u loži Bilinog polja bilo više od 20 ljudi koji su ušli na stadion i predstavili se da su navodno svi članovi Uprave FK Sarajevo. Nakon gola gostiju pojedinci su gestikulisali prema našim navijačima, te su se verbalno sukobili sa njima. Radi njihove sigurnosti izmješteni su u unutrašnju stranu lože, tako da je laž da su istjerani. Utakmicu su nastavili gledati iza stakla u hodniku lože stadiona. Dakle, od ovoga ne treba praviti ništa veliko. Derbi je završio miroljubivo i opravadao epitete jedne od najvećih utakmica u domaćem fudbalu", rekao je Perčo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC