• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević treći igrač Bundeslige!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine otkako je došao u Štutgart, treći je najbolje ocijenjeni fudbaler Bundeslige iza Franka Riberija i Marka Rojsa.

 Ibišević treći igrač Bundeslige! Izvor: MONDO

Napuštanjem Hofenhajma u januaru, Vedad Ibišević se preporodio u "švabama" podsjetivši na partije iz 2008. godine kada je na 17 mečeva u prvenstvu Njemačku postigao 18 golova.

U dresu novog tima na deset utakmica je sedam puta tresao protivničke mreže i zabilježio četiri asistencije. Za nastupe u Štutgartu nagrađivan je ocjenom od 7.68 u prosjeku.

Kada bi se gledali samo nastupi u Štutgartu, Ibišević bi bio treći najbolje ocijenjen igrač Bundeslige ove sezone. Ispred njega su jedino Bajernov Frank Riberi na drugom mjestu sa 7.85, odnosno Marko Rojs (7.87) iz Borusije Menhengladbah.

Napadač "zmajeva" u posljednje tri utakmice postigao je čak pet golova, te je sada na ukupnoj brojci od 12 golova u Bundesligi, što mu donosi titulu devetog golgetera Njemačke.

U narednom, 30. kolu Štutgart gostuje kod Augsburga, gdje će Ibišević imati novu priliku da nastavi sjajnu seriju.

U razgovoru za sarajevsko "Oslobođenje" nije želio da potencira 2008. godinu kada je u prvih 17 kola postigao 18 golova i bio na pragu rušenja mnogih rekorda u njemačkoj eliti...

"Nećemo o tome. To je prošlost. To je kvota i broj koji je teško ponoviti. Dati 18 golova u 17 utakmica nije mala stvar. Nije nemoguće, ali je zaista teško ponoviti", rekao je ibišević.

Zadovoljan je svojim učinkom u Štutgartu.

"Dobro sam se uklopio i zadovoljan sam igrama i učinkom u Štutgartu. Bila mi je potrebna promjena, ali pod uslovom da ostanem u Bundesligi. To mi je rekao moj unutrašnji osjećaj. Štutgart je dobra ekipa, ako ne bolja, onda ništa slabija od Hofenhajmaa i smatram da sam povukao pravi potez. Priželjkivao sam da me krene i sve je tako i bilo".

Sezona u Njemačkoj završava 5. maja, a nakon nje slijede mu obaveze u reprezentaciji BiH, odnosno prijateljske utakmice protiv Irske i Meksika.

"Vjerujem da je svim našim igračima trenutno u prvom planu završnica prvenstava, ali isto tako i da svi jedva čekaju okupljanje i novo druženje. Biće to dvije dobre provjere, u kojima ćemo već početi sa uigravanjem za start kvalifikacija za Mundijal",
naglasio je napadač BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC