• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Gosti harali

Samo Zvezda pobijedila kao domaćin u 23. kolu. Samo 15 golova na osam mečeva, od toga Zvezda dala pet. Partizanov Pašeko prekinuo post.

 JSL u brojkama: Gosti harali Izvor: MONDO

U 23. kolu Jelen Superlige Srbije, samo je Crvena zvezda pobijedila na svom terenu od ekipa koje su bili domaćini, dok su Radnički i Javor osvojili po bod. Na ostalih pet mečeva pobjede gostiju!

Od moguća 24 boda, gostujuće ekipe osvojile su 17!

Prethodnog vikenda postignuto je 15 golova na osam utakmica. Dvije su završene bez golova (Radnički - Hajduk i Javor - Jagodina).

Partizan je prebrodio još jednu tešku prepreku na putu ka petoj uzastopnoj tituli. Poslije sedam sati igre, gol protivnika pogodio je Eduardo Pašeko. Prije meča sa Spartakom ove subote, Brazilac je posljednji put gol u prvenstvu dao u 15. kolu, u gostima protiv Metalca, 10. decembra (tada je bilo 3:0 za crno-bijele).

Ponovo je strijelac za Partizan bio Zvonimir Vukić, koji je ove sezone, uz još nekolicinu igrača, ključni čovjek crno-bijelih. Bio je to njegov 11. gol u prvenstvu i zaostaje tri za vodećim Darkom Spalevićem, napadačem Radničkog.

Crvena zvezda je prvi put ovog proljeća, a ujedno drugi put u cijeloj sezoni pobijedila rezultatom 5:0. Zanimljivo, u oba slučaja žrtva je bio Metalac (u 8. kolu u Lučanima 5:0, i sada u subotu, u 23. kolu 5:0). Crveno-bijeli su ubjedljivo najefikasniji tim ovog proljeća. Dali su 22 gola, primili samo dva. Zvezda je i bodovno najuspješnija - prikupila je 22 boda.

Partizan je postigao 19 golova i primio pet u nastavku sezone. Crno-bijeli su ovog proljeća osvojili 20 bodova.

Vojvodina je u velikoj krizi. Nema pobjedu već četiri utakmice, a u ta prethodna četiri meča dala je samo jedan gol (u porazu od Partizana 1:4)! Novosađani su ovog proljeća četiri puta bili domaćini i uspjeli su da pobijede samo Slobodu. Dva puta su igrali neriješeno (po 0:0 sa Metalcem i Jagodinom), a u subotu su poraženi od Rada na "Karađorđu" 2:0. Gol razlika Vojvodine ovog proljeća je 5:8!

Sreća po Vojvodinu, pa ni Radničkom ovog proljeća ne ide, tako da su "lale", uprkos mnogim kiksevima, i dalje na trećoj poziciji, s tim što su po bodovima izjednačeni - 39.

Radnički je 12. put u sezoni odigrao neriješeno, drugi put uzastopno 0:0. Kragujevčani nemaju pobjedu već četiri kola. Posljednji put su slavili u Smederevu (2:1), u 19. kolu, koje je odigrano 17. marta.

Jagodinci i alje dobro guraju ovog proljeća. Imaju ukupno 35 bodova, odnosno osvojili su čak 15 u nastavku sezone (u prvom dijelu - 20). Evropa se "smiješi" Jagodincima ako ovako nastave.

Prijete im Užičani. Sloboda je vezala dvije pobede i sada ima isti saldo kao Jagodina - 35 bodova.

Nije isključeno da gledamo vrlo uzbudljivu borbu za Evropu, ako Vojvodina i Radnički nastave da posrću, a Jagodina i Sloboda nastave uspješne serije.

OFK Beograd ovog proljeća treba da zahvali Ekvadorcu Avgustu Batiohi. Momak je dao četiri gola, neki su bili odlučujući, a sva četiri postigao je glavom.

Vodiće se i velika borba za opstanak. Najugroženiji su BSK, Novi Pazar, Borac i Metalac, koji je, manje-više, otpisan iz elitnog društva.

U prethodna 23 kola, Borčanci su ostvarili jednu jedinu pobjedu kod kuće i to protiv OFK Beograda (1:0), još 22. oktobra prošle godine! To je zapravo i jedna jedina pobjeda Borčanaca na domaćem otkako se takmiče u elitnom rangu, jer su tek od ove sezone počeli da igraju na svom stadionu u Borči. Do početka sezone 2011/12. bili su domaćini na stadionu OFK Beograda na Karaburmi.

Od tada, BSK je odigrao osam mečeva na svom terenu i nijednom nije pobijedio!

- PENALI -

U 23. kolu JSL dosuđen je samo jedan penal - za Crvenu zvezdu protiv Metalca. Precizan je bio Kadu. To je bio peti penal za Zvezdu ove sezone, četiri su realizovana (promašio je Evandro u "večitom derbiju". Protiv Zvezde je dosuđen samo jedan penal.

- CRVENI KARTONI -

U 23. kolu "samo" dva crvena kartona. Zanimljivo, oba su dobili stranci. Vilijam Roča Alves iz Borca i Ovusu-Ansa Konto iz Metalca.

- LISTA STRIJELACA -

Darko Spalević iz Radničkog sa 14 golova i dalje predvodi strijelce, slijedi ga Zvonimir Vukić iz Partizana sa 11, potom Nemanja Tomić (Partizan) i Kadu iz Zvezde sa po 10...

(MONDO - foto: FK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC