• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: "Kralju" se drma kruna

Madridski Real u narednih nekoliko dana na velikim iskušenjima. U srijedu madridski derbi protiv Atletika, u subotu ide na Nou Kamp.

 PRIMERA: "Kralju" se drma kruna Izvor: MONDO

Panika u Madridu!

Do prije nekoliko nedjelja, do prije samo nekoliko kola Primere, sve je izgledalo izvjesno. Real je imao velikih 10 bodova prednosti, čak se i trener Barselone Pep Gvardiola pomirio sa sudbinom i gotovo unaprijed čestitao najvećem rivalu na tituli.

Ali, sada ta titula uopšte nije toliko izvjesna. Poslije 0:0 sa Valensijom na "Santjago Bernabeu", u odličnoj utakmici sa mnogo šansi, prednost Reala se istopila i sada iznosi samo +4.

Prije neriješenog sa Valensijom, Real je osvajao samo po bod i protiv Malage i Viljareala.

Da su se u Realu "uprpili" za razvoj situacije u Primeri, govori i izjava kapitena Reala Ikera Kasiljasa

"Moguće da izgubimo titulu. Niko nije očekivao ovakav rezultat na našem stadionu, ali bila je vrlo teška utakmica. Valensija je igrala odlično. Možda smo mi imali nešto više čistih šansi, ali i Valensija je takođe imala nekoliko", kao i uvijek, realno analizira Kasiljas.

Real očekuje paklenih desetak dana. U srijedu od 22 časa, biće odigran duel Atletiko Madrida i Reala. Poznato je kakva netrpeljivost vlada među navijačima dva madridska kluba, mada, ipak, netrpeljivost je izraženija kada je riječ o relaciji Madrid - Barselona.

Dan ranije, dakle u utorak uveče, Barselona dočekuje još jedan madridski tim - Hetafe i ne bi trebalo da ima većih problema. Dakle, ako Barselona bude upisala očekivana tri boda, razlika će biti samo jedan bod i to će biti veliki pritisak na Realu da mora da pobijedi Atletiko Madrid.

"Moramo da pobijedimo Atletiko kako bismo zadržali prednost nad Barselonom", kaže Kasiljas.

Jasno je iz tih riječi da se "madridisti" neće osjećati prijatno na Nou Kampu ako odu tamo samo sa bodom ili dva prednosti.

Između dva velika derbija, odnosno duela sa Atletiko Madridom i Barselonom, Real će imati jednu, da tako kažemo, lakšu utakmicu protiv Sportinga iz Hihona na svom stadionu, dok Barseloni neće biti toliko lako u gostima protiv odličnog Levantea, koji je ozbiljan kandidat za ulazak u Ligu šampiona.

U subotu, 21. aprila, gledaćemo još jedan "El Klasiko", koji bi mogao da rasvijetli situaciju oko titule prvaka Španije.

Čelnici Primere zakazali su početak velikog derbija španskog i evropskog fudbala u 20 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC