• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Jedni crveno-bijeli sigurno u finalu

Srijeda - Dan D za Vojvodinu. Ko će da da gol? U redovima čačanskog Borca poljuljana atmosfera poslije dva poraza u prvenstvu.

 KUP SRBIJE: Jedni crveno-bijeli sigurno u finalu Izvor: MONDO

Igrom sudbine, čak tri ekipe koje nose crveno-bijele dresove (samo u različitim varijacijama i dizajnima) imaju šansu da se plasiraju u finale Kupa Srbije.

Crvena zvezda će protiv Partizana braniti 2:0 iz prvog meča, a na "Karađorđu" će sve biti otvoreno, gdje će se novosadski crveno-bijeli namjeriti na čačanske "zebre". U prvom meču Vojvodine i Borca bilo je 0:0.

Vojvodina je u vrlo lošoj formi, ali na njenu sreću u istoj situaciji je i njen rival iz Čačka.

U posljednja četiri prvenstvena susreta, Vojvodina je izgubila tri, a u jednom je igrala neriješeno (protiv Jagodine 0:0). Uz to, Novosađani su cijelog ovog proljeća, u devet utakmica (računajući i prvu utakmicu polufinala kupa) dali samo pet golova.

Od tih pet golova, dva je dao Petar Škuletić, jedan Aleksandar Katai. Dakle, dvojica napadača su dala ukupno tri gola, a ostala dvojica napadača, Abubakar Oumaru i Milan Bojović - nijedan.

Problemi za trenera Vojvodine Dejana Vukićevića tu ne staju. Škuletić nema pravo igranja u srijedu protiv Borca, kao ni štoper Danijel Mojsov, koji je ovog proljeća takođe jednom bio strijelac.

Čini se da je Vukićević svjesno žrtvovao prvenstveni duel sa Radom, koji je Vojvodina u subotu izgubila 0:2, kako bi sve karte bacio na ono što i jeste bio glavni, proklamovani cilj ove sezone - ulazak u finale Kupa Srbije i pokušaj osvajanja trofeja. Jer, Novi Sad će biti domaćin.

U meču protiv Rada, Vukićević je odmarao čak osmoricu, odnosno devetoricu prvotimaca: Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Mojsov (on ionako nije imao pravo da igra zbog crvenog kartona, kao ni kapiten Vulićević), Škuletić, Moreira, Apija. Oumaru je ušao u igru u drugom poluvremenu.

U ekipi Vojvodine i ne pomišljaju na drugačiji ishod nego plasman u finale i borba za trofej pred svojom publikom, 16. maja.

"Imamo ulogu apsolutnog favorita, ali moramo to da dokažemo na terenu. U posljednje vrijeme ne bilježimo rezultate koji se od nas očekuju, ali ne možemo da zamislimo da se finale u Novom Sadu igra bez nas. Nadamo se pobjedi iako za rivala imamo dobru ekipu Borca", rekao je Miroslav Vulićević na konferenciji za novinare.

Jasno je da je za Vojvodinu srijeda "Dan D", kao i za trenera Dejana Vukićevića, čiji odlazak traže navijači. Ipak, jasno je bilo da uprava "lala" nije imala namjeru da usliši želje navijača zbog prvenstvenih poraza. Svi u Vojvodini pozivaju na mobilizaciju i jedinstvo navijača i tima.

Neodlazak u finale ne samo da bi bio veliko iznenađenje, već bi, možda, ugrozilo i plasman u Evropu naredne sezone. Jer, Jagodina i Sloboda prijete.

Biće zanimljivo vidjeti i kako će navijači Vojvodine reagovati na povratak Almamija Moreire u tim. Novosađani, odnosno "Firma", nije blagonaklono gledala na to što je Moreira otpozdravljao Grobarima u nedavnom prvenstvenom meču protiv Partizana.

Problem za Vukićevića je i igra Borca. Nema sumnje da će Čačani doći u zatvorenoj formaciji u Novi Sad, sa idejom da iz kontranapada ugroze Supića. A poznato je da je ove sezone Vojvodina muku mučila da probije "bunkere" protivnika, nerijetko joj nije ni uspijevalo da to uradi.

Sreća u nesreći za Vojvodinu je što je i Borac vrlo lošeg "zdravstvenog stanja". Čačani čak imaju mnogo veću brigu nego što je eventualno finale Kup, a to je opstanak u Superligi.

Krenuo je Borac dobro u nastavku sezone, a onda je opet počeo da posrće. Smijenjen je Slavko Petrović, doveden je Slavko Vojičić. Na njegovom debiju Borac je igrao vrlo dobro i pobijedio kragujevački Radnički, a onda dva poraza - od Metalca 2:3 i od Novog Pazara 0:2. Oba od konkurenata za opstanak (ili ispadanje, kako hoćete).

Poslije poraza od Novog Pazara trener Borca Slavko Vojičić rezignirano je konstatovao:

"Mislim da je odnos prema igri pojedinih igrača izuzetno loš i to je ono što boli više od poraza. Naravno, ja na sebe prihvatam odgovornost, ali šta reći kada mi je u poluvremenu utakmice koja je možda i presudna u borbi za opstanak, čak pet igrača tražilo izmjenu. Do kraja prvenstva je u opticaju još 21 bod, ali su problemi u ekipi sve očigledniji i veliko je pitanje kako dalje''.

Da u ekipi Borca nešto baš i ne štima i da atmosfera nije onakva kakvom su je predstavljali tokom priprema, potvrdio je danas kapiten Nikola Milivojević.

"Pred prvi meč smo bili bolje raspoloženi zbog dobre forme. Teška nedjelja je iza nas, u kojoj smo izgubili u dvije utakmice u kojima smo htjeli da obezbijedimo opstanak u ligi. Rezultat je ipak aktivan, i mislim da imamo svoju šansu. Očekujem dobru borbu i otvorenu utakmicu", rekao je Milojević.

Koliko će to biti otvorena utakmica, kako kaže kapiten Borca, vidjećemo u srijedu od 17 časova.

Sva je prilika da ćemo gledati još jedan tvrd meč u kojem će Vojvodina pokušavati da probije bedem Čačana, grunuće svim silama, a da li će i uspjeti...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC