• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Napad je najbolja odbrana!

"Idemo kod njih na stadion da se nadigravamo i pokušamo da pobijedimo i tamo. To je naš cilj", kaže Milivojević pred derbi. Vukić najveća prijetnja.

 ZVEZDA: Napad je najbolja odbrana! Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde, sudeći prema njihovim izjavama, u srijedu od 19 časova napašće "vječitog rivala" na njegovom terenu.

Ofanzivnom igrom, crveno-bijeli ne žele samo da "odbrane" pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije, već žele da i u Humskoj dokažu da nisu slučajno pobijedili 21. marta u Ljutice Bogdana. U glas poručuju da ih teško stečena prednost neće opustiti, a posebnu pažnju posvetiće prvom igraču crno-bijelih ove sezone, Zvonimiru Vukiću, strijelcu 14 golova ove sezone.

"Biće to sigurno teška utakmica, ali to je najvažniji duel za nas do sada u sezoni. Ako budemo dali sve od sebe na terenu tokom 90 minuta, ne bi trebalo da bude problema. Imamo dva gola prednosti, ali moramo da budemo koncentrisani od starta i da uđemo u utakmicu kao da je 0:0", upozorava Kadu Mendeš, prvi strijelac crveno-bijelih ove sezone, koji u prvom duelu nije igrao zbog virusa i iscrpljenosti.

On, poput kapitena Nikole Mikića, smatra da bi jedan gol Crvene zvezde u srijedu riješio pitanje finaliste Kupa Srbije.

"Ako bismo postigli gol tamo, bilo bi nam mnogo lakše... Očekujem veliku borbu, to je derbi, to je pritisak i velika je odgovornost na igračima. Ako Bog da, biće sve u redu na kraju...", podvukao je Kadu, strijelac 11 pogodaka u sezoni.

Rijetko ko u Crvenoj zvezdi želio je da izdvaja pojedince iz suparničkog tabora, ali nezamjenljivi defanzivac Nikola Maksimović nije imao problem da kaže od koga prijeti najveća opasnost.

"To je bez dileme Zvonimir Vukić, u dobroj je formi, postiže golove u svakoj utakmici, igra sjajno i bez njega, Partizan bi svakako bio dosta slabiji tim", ocjenjuje Maksimović, stub odbrane koja je ovog proljeća na osam utakmica primila svega dva gola.

"Za sada imamo rezultatsku prednost, ali to ne mora ništa da znači. Vidjeli ste i u prvoj utakmici, bilo je otvoreno na obje strane. Mogli su i oni da povedu i da dođu do rezultata koji bi njima odgovarao. Na kraju, mi smo dobili 2:0 i to je jako bitno. Neće biti lako u revanšu, oni će krenuti na sve ili ništa, a mi moramo da igramo pametno i da se nadamo najboljem", dodao je Maksimović.

Luka Milivojević isključen je u finišu prvog meča na "Marakani", zbog profesionalnog faula nad Lazarom Markovićem. Rekao je tada Milivojević da mu nije žao isključenja, "jer je Marković bio u gol šansi", a srećna okolnost po mladog reprezentativca je što je imao pravo da "okaje grijehe" u Superligi Srbije.

Sada ga očekuje prvi derbi na stadionu Partizana, a Milivojević namjerava da - napadne rivala!

"Imamo dobar rezultat iz prvog meča, ali nećemo čuvati stečeno na 'Marakani'. Idemo kod njih na stadion da se nadigravamo i pokušamo da pobijedimo i tamo. To je naš cilj", podvukao je Milivojević.



Desno od njega igraće Darko Lazović, momak koji i dalje čeka da "eksplodira" u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Nije imao problem Lazović da prizna da je igrao ispod očekivanog nivoa u prvoj utakmici polufinala, kada je i zamijenjen, a sada nestrpljivo čega srijedu u namjeri da obraduje sjevernu tribinu.

"Imamo lijepu prednost iz prve utakmice, ali nikako ne bismo smjeli da se opustimo, moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u revanš i potvrdimo pobjedu iz prve utakmice, da dokažemo da nismo slučajno pobijedili... Oni imaju prednost domaćeg terena, a mi prednost rezultata", rekao je Lazović i dodao:

"Partizan je dobar tim, pokazuju to i u prvenstvu. Cijela ekipa im je odlična, dugo su zajedno, ali idemo tamo da igramo fudbal i prođemo dalje. Vjerujemo u nas i nadamo se najboljem mogućem rezultatu", optimista je Lazović.

Optimista je i Luka Milunović, strijelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu u prvoj utakmici, koja mu je ujedno bila i prvi derbi u karijeri.

"Na 'Marakani' smo odigrali veoma dobru utakmicu i zasluženo smo stekli prednost od 2:0, koja je velika uoči revanša na stadionu Partizana. Zato nikako ne bismo smjeli da je prokockamo i moramo da damo sve od sebe. Mogu u ime saigrača da obećam da ćemo izgarati na terenu najljućeg rivala i nadam se najboljem", poručio je Milunović, koji smatra da je pobjeda od 5:0 protiv Metalca za vikend dobro došla za samopouzdanje ekipe.

"Poslije kiksa u Kragujevcu, deklasirali smo na domaćem terenu Metalac, ali bi bilo dobro da se nismo previše raspucali... Zaista smo igrali dobro, dali pet golova, pokazali da smo u dobroj formi, a vjerujem da ćemo to potvrditi i u novom odmjeravanju snaga protiv Partizana", rekao je Luka Milunović.

Milunović poručuje navijačima Crvene zvezde da ne brinu previše.

"Naravno da sam optimista da ćemo se plasirati u finale. Svako kome je Zvezda u srcu treba da bude optimista", zaključio je Milunović.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC