• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čovilo: Istina o dresu...

Vlasnik spornog dresa sa nalijepljeno-nacrtanim brojem "33", Miroslav Čovilo, objasnio je da mu je pravi bio krvav, a da je Hajduk ponio rezervnu garnituru.

 Čovilo: Istina o dresu...  Izvor: MONDO

Slika iz Kragujevca, sa utakmice Radnički 1923 - Hajduk Kula, izazvala je mnogo interesovanja i oprečnih komentara.

Na njoj, uslikan je fudbaler Kuljana Miroslav Čovilo u improvizovanom dresu sa brojem "11", gdje je preko tog broja nalijepljena samoljepljiva traka i onda nemušto iscrtan njegov "pravi" broj - 33. Sa takvim "dresom", Čovilo je dovršio utakmicu koja je okončana rezultatom 0:0.

S obzirom na to da Hajduk nije u Kragujevac ponio rezervnu garnituru belih dresova, što je inače praksa (ili bi bar morala da bude na superligaškom nivou), ekonom i njegovi saradnici na klupi Kuljana morali su da improvizuju i nekako nacrtaju broj "33", kako bi sudija mogao da prepozna Čovila na terenu.

Doduše, Čovilo tvrdi da su u Hajduku imali kompletnu rezervnu bijelu garnituru, ali ne i dres sa brojem "33", koji je on nosio.

U intervjuu objavljenom na portalu kulskog superligaša, Čovilo je objasnio šta se dogodilo i zbog čega je morao da mu se "pravi" dres.

"Hteo bih na početku razgovora da razjasnim jednu, ne znam zbog čega spornu situaciju", rekao je Čovilo i dodao:

"Pročitao sam, po završetku utakmice, kako sam igrao u nepropisnom dresu, kao i zlonamjerne komentare u kojima se ne ismijavam samo ja, već i moj Hajduk, što me naročito boli. Istina je da sam u petom minutu utakmice, imao oštar duel sa Spalevićem, sudarili smo se, a ja sam izvukao deblji kraj. Razbio sam nos i rasjekao usnu, tako da sam obilno krvario. Dres mi je bio gotovo natopljen krvlju, pa čak i šorc, štucne, kopačke…"

Čovilo je dodao:

"Dugo mi je ukazivana pomoć, a arbitar nije dozvolio da se takav vratim na teren. Mi smo ponijeli dve garniture gostujućih, plavih dresova, u kojima smo planirali da nastupimo. Ipak, pred početka meča, naloženo nam je da radi lakšeg raspoznavanja, ipak obučemo bele dresove. Imali smo rezervne i za tu varijantu, ali ne i sa mojim upisanim brojem – 33".

Čovilo je objasnio i da nije bilo lako napraviti dres sa brojem "33", dok je ekipa igrala sa desetoricom.

"Pokušali smo da ga prelijepimo, ali je to trajalo i nije dalo rezultate, a Hajduk je već dugo igrao sa čovjekom manje. Naposljetku nam je rečeno, da samo napišemo na poleđini broj i da je to dovoljno, da nastavim meč. Meni se za to vrijeme ukazivala pomoć i nisam ni primijetio šta su naši ekonomi radili. Tek sam poslije vidio kako su riješili problem".

Čovilo je na kraju istakao:

"Ružno je to što se jedna takva situacija izvlači iz konteksta, bez iznošenja pravih podataka i koristi zarad neke jeftine bombastičnosti. Hajduk je posljednji klub koji je tako nešto zaslužio".

(MONDO, foto: fkradnicki.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC