• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ben Arfa i Sise za Ligu šampiona!

Njukasl protiv Boltona upisao petu pobjedu zaredom (2:0) i na četvrtom mjestu sustigao Totenhem, koji je kod kuće kiksao protiv Noriča - 1:2.

 PREMIJER: Ben Arfa i Sise za Ligu šampiona!  Izvor: MONDO

Pet kola pre kraja sezone, Njukasl ima realnu šansu da se domogne bar kvalifikacija za Ligu šampiona!

Proljetos bliži zoni ispadanja nego vrhu tabele, crno-bijeli su ove sezone doživjeli preporod. Na krilima Ben Arfinih driblinga i efikasnosti senegalskih napadača, postali su potpuno ravnopravan takmac znatno bogatijim Arsenalu, Totenhemu i Čelsiju.

Mjesta u evropskoj eliti biće za samo dva od pomenuta četiri tima!

Njukasl je do sredine januara "harao" zahvaljujući golovima koje je davao Demba Ba, dok je Demba Sise od svog debija 5. februara postigao 10 pogodaka na isto toliko mečeva Premijer lige!

Golom na asistenciju Šole Ameobija potvrdio je petu uzastopnu pobjedu, koju je u 73. minutu nagovijestio Hatem Ben Arfa.

Francuski ofanzivni "vezista" zimus se već proslavio pogotkom poslije "slaloma" čitavom protivničkom polovinom - u Kupu protiv Blekburna - da bi ovog ponedjeljka protiv Boltona nadmašio sebe.

Ben Arfa je primio loptu na svojoj polovini, pretrčao sa njom 50 metara i predriblao četvoricu čuvara, prije nego što je plasiranim udarcem matirao Adama Bogdana.

Bolton je poslije tri vezane pobjede doživio drugi uzastopni poraz i do kraja će se žestoko boriti za opstanak. Vulverhempton je gotovo otpisan, dok će preostale dve "karte" za Čempionšip pokušati da izbjegnu Bolton, KPR, Blekburn i Vigan.

Bezbrižni Norič doputovao je na Vajt Hart Lejn kao autsajder i sa tog londonskog stadiona odnio - sav plijen.

Entoni Pilkington iskoristio je u prvom poluvremenu nespretnu intervenciju uže odbrane Totenhema, da bi konačan rezultat postavio Eliot Benet evrogolom u 66. minutu. Tukao je sa 18 metara iskosa i pogodio suprotni ugao, preko nemoćnog veterana Breda Fridela.

"Pijevci" su izjednačili preko Džermejna Defoa, iz kontre koja se izrodila iz nedosuđenog penala za Norič, ali se "fortuna" revanširala gostima, tako što su do gola odluke stigli koji minut pošto je šut Gereta Bejla zaustavila prečka...

Totenhem u posljednjih osam kola ima samo jednu pobjedu i čak četiri poraza. Hari Rednap i njegovi puleni do kraja prvenstva mogu da računaju na povoljniji raspored od direktnih konkurenata, ali ih dekoncentriše polufinale FA kupa protiv Čelsija predstojećeg vikenda.

SANDERLENDU PRiSJELE "KARAMELE"

Everton u prethodnih pet sezona nijednom nije završio niže od osme pozicije, a čini se da će ta lijepa serija biti nastavljena i ovog proljeća.

Popularne "karamele" ušle su u formu, o čemu svjedoče tri pobjede i jedan remi u posljednja četiri kola. Obično čvrsti Sanderlend na Gudisonu je primio čak četiri "komada"!

Na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, Francuz Magaj Gaj načeo je Simona Minjolea iz gužve u 52. minutu, a mreža "crnih mački" kasnije se zatresla još tri puta za samo sedam minuta!

Stiven Pienar i Lion Osman savladali su Minjolea na gotovo identičan način - šutevima desnicom, "iz kolena", iskosa sa 16 metara - a goleadu je zaključio Viktor Aničebe, posle čijeg šuta je lopta zakačila Džeka Kolbeka, promijenila pravac i prevarila golmana Sanderlenda.

REZULTATI 33. KOLA:

Everton - Sanderlend 4:0 (0:0)
/Gaj 52, Pienar 74, Osman 76, Aničebe 81/

Njukasl - Bolton 2:0 (0:0)
/Ben Arfa 73, Sise 83/

Totenhem - Norič 1:2 (1:1)
/Defo 33 - Pilkington 13, Benet 66/

Aston Vila - Stouk 1:1 (1:0)
/Vajman 32 - Hut 71/

Fulam - Čelsi 1:1
/Dempsi 82 - Lampard 45p/

u utorak (21.00):

Blekburn - Liverpul

u srijedu:

Mančester siti - Vest Bromvič Albion (20.45)
Vigan - Mančester junajted
Vulverhempton - Arsenal
Kvins Park Rendžers - Svonsi (21.00)

TABELA: Mančester j. 79, Mančester s. 71, Arsenal 61, Totenhem (+1) 59, Njukasl (+1) 59, Čelsi (+1) 57, Everton (+1) 47, Liverpul 43, Fulam (+1) 43, Norič (+1) 43, Sanderlend (+1) 42, Stouk (+1) 42, VBA 39, Svonsi 39, Aston Vila 35, Bolton 29, KPR 28, Blekburn 28, Vigan 28, Vulvs 22.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC