• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: "Dinamo je svjetionik"

U Dinamu slave sedmu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, 14. od osamostaljenja. Trener Dinama slavodobitno kaže: "Jedini smo svjetionik hrvatskog fudbala".

 HRVATSKA: "Dinamo je svjetionik"  Izvor: MONDO

U hrvatskom fudbalu nema neizvjesnosti. Po sedmi put uzastopno, zagrebački Dinamo obezbijedio je titulu prvaka, iako prvenstvo još nije završeno.

Anti Čačiću to je najveći uspjeh u trenerskoj karijeri, ali, realno, i kada je preuzimao tim krajem prošle godine, bilo je jasno da će zagrebački "modri" lako do nove titule. Splitski Hajduk je godinama unazad u velikim problemima, probao je ove sezone nešto sa Krasimirom Balakovim na klupi, ali slaba vajda...

Pobjedom nad Šibenikom proteklog vikenda, Dinamo je obezbijedio novi trofej u sezoni koja će ostati upamćena po mnogim "lomovima" u klubu, raznoraznim incidentima, ispadima prvog čovjeka zagrebačkog kluba Zdravka Mamića, problemima sa navijačima, ali i po blamaži u Ligi šampiona - 0 bodova, gol-razlika 3:22!

"Srećan sam i ponosan što sam dio ove priče. Dinamo je jedini svjetionik hrvatskog fudbala i jedini klub koji nastoji da održi korak sa Evropom. Zaista je super osećaj probuditi se kao prvak Hrvatske, a najdraža čestitka koju sam dobio bila je od mojih unuka koji su mi po povratku u Zagreb otpjevali našu pjesmu 'Nebo se plavi'", rekao je Čačić.

Naravno, on se zahvalio igračima, čelnicima kluba, kao i svom prethodniku Krunoslavu Jurčiću, koji je obezbijedio veliku bodovnu zalihu, ali koji je morao da plati ceh očajnog nastupa Dinama u Ligi šampiona.

Ipak, Čačiću idu sve zasluge za rezultate Dinama ovog proljeća. Zagrepčani nisu izgubili ni bod. Niko ranije nije obezbijedio titulu prvaka Hrvatske od Čačića.

"I ranije sam govorio da nije svejedno na koji način ćemo biti prvaci i zato sam posebno zadovoljan zbog svih osam pobjeda. Možda nismo uvijek igrali najbolje, ali u osam utakmica imamo gol-razliku 25:1, jedanaest igrača se upisalo u strelce, a deset golova dali su vezni, a tri igrači iz zadnje linije. To sve govori da napadamo sa cijelom ekipom. Ovdje sam kratko, tek tri mjeseca, i siguran sam da ćemo iz dana u dan biti sve bolji", kaže Čačić.

Otkako je Hrvatska samostalna država, Dinamo je osvojio 14 titula prvaka, Hajduk ima šest, a jednom je šampion bio Zagreb.

(MONDO - foto: NK Dinamo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC