• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Malaga treća

Rutinska pobjeda plavo-bijelih nad Rasingom iz Santandera (3:0), koji je u trećem minutu ostao sa desetoricom na terenu.

 PRIMERA: Malaga treća  Izvor: MONDO

Koliko je u Primeri zanimljiva borba Reala i Barselone, još neizvjesnija je trka za trećim mestom, odnosno titulom "prvaka ostatka Španije".

Poslije dužeg vremena tu poziciju ne zauzima Valensija, iako je u nedelju odoljela na stadionu Santjago Bernabeu.

Malaga je pobijedila Rasing Santander rezultatom 3:0 i sa bodom više potisnula "slijepe miševe" na četvrtu poziciju. Trećeplasirani tim ide direktno u Ligu šampiona 2012/13, dok će četvrti morati u kvalifikacije.

Ekipa Malage, koju sa klupe predvodi slavni Čileanac Manuel Pelegrini, na dobrom je putu da opravda milionska ulaganja vlasnika kluba, šeika Abdulaha Al Tanija.

Rasing je bio osuđen na poraz već u trećem minutu, kada je desni bek Fransis morao u svlačionicu zbog faula nad Kolumbijcem Rondonom u kaznenom prostoru.

Golman Mario odbranio je penal Santiju Kazorli, ali je time samo odložio neminovno. Enco Mareska uzdrmao je stativu sa 25 metara, da bi Isko lijepo felširanim udarcem sa petnaestak metara "načeo" goste sredinom prvog poluvremena.

Poslije niza propuštenih šansi, Kazorla se na asistenciju Mareske u 64. minutu iskupio za promašen penal, da bi veteran Rud van Nistelroj glavom postavio konačan rezultat 20 minuta kasnije, tek što je ušao sa klupe za rezerve.

Loše veče za goste, koji ostaju duboko u zoni ispadanja, jeste povreda golmana Marija, koji je početkom drugog poluvremena morao da ustupi mjesto Sotresu.

Možda i presudna utakmica za treće mjesto, Malaga - Valensija, na rasporedu je 29. aprila na La Rosaledi u okviru 35. kola.

REZULTATI 31. KOLA:

Malaga - Rasing Santander 3:0 (1:0)
/Isko 22, Kazorla 64, Van Nistelroj 84/

odigrano u nedjelju:

Real Madrid - Valensija 0:0
Atletik Bilbao - Sevilja 1:0
Majorka - Granada 0:0
Levante - Atletiko Madrid 2:0

u subotu:

Betis - Viljareal 3:1
Saragosa - Barselona 1:4
Rajo Valjekano - Osasuna 6:0
Hetafe - Sporting Hihon 2:0
Espanjol - Sosijedad 2:2

TABELA: Real 79, Barselona 75, Malaga 50, Valensija 49, Levante 48, Osasuna 43, Atletiko M. 42, Sevilja 42, Espanjol 42, Hetafe 42, Atletik B. 41, Rajo Valjekano 40, Betis 38, Majorka 37, Sosijedad 37, Granada 35, Viljareal 32, Saragosa 28, Rasing 25, Sporting 25.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC