• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Napašću, jer ne znam da se branim

Trener Crvene zvezde podsjeća da od dolaska u klub insistira na napadačkom fudbalu i najavljuje isti pristup i u srijedu, u Humskoj.

 Prosinečki: Napašću, jer ne znam da se branim  Izvor: MONDO

Čudna utakmica biće odigrana u srijedu u 19.30 časova.

Ne igra se često "vječiti derbi", a da neko prije prvog sudijskog zvižduka ima rezultatsku prednost. To donosi samo Kup.

Iako velika većina hroničara okršaja Crvene zvezde i Partizana opominje da je "vječiti derbi" samo onaj koji se igra u prvenstvu, za bodove, u srijedu u Humskoj svakako će na terenu biti momci u crveno i crno-bijelim dresovima, Grobari će biti na južnoj, a Delije na sjevernoj tribini.

Dakle - derbi je, samo što Crvena zvezda već vodi 2:0. To će ovu utakmicu polufinala Kupa Srbije učiniti bitno drugačijom.

Braniti se ili ne - u Ljutice Bogdana jednoglasno kažu: "NE!"

Ne zbog toga što defanziva ne bi obezbijedila plasman u finale, već...

"Evo, tu sam već godinu i koliko? Četiri mjeseca... Nećemo se braniti, jer to ne znamo. Ja ne gajim takav stil igre. Stalno sam insitirao da Crvena zvezda igra hrabro, napadački, da juri pobjedu gdje god i protiv koga god da igra. Tako će biti i u srijedu", kaže trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

"Igrači i ja jedva čekamo utakmicu protiv Partizana, samim tim što mislimo da je to praznik. Imamo lijepu prednost iz prvog meča, idemo tamo da odigramo opet jednu kvalitetnu i dobru utakmicu. Svi se nadamo da ćemo ući u finale, iako neće biti ni malo lako zato što Partizan ima dobru ekipu i moraće da napadne zaostatak koji je za nas dobar, ali nije nedostižan", oprezan je Prosinečki, koji zbog toga napominje:

"Moraćemo da odigramo maksimalno dobru utakmicu. Očekujem spektakl, pun stadion".

Istorija kaže da Partizan nikada nije prošao dalje u eliminacijama kada je izgubio prvi meč 2:0, a da je Crvena zvezda samo jednom ispala poslije pobjede od 2:0 na svom terenu, 1998. godine protiv Obilića na Vračaru, kada su "vitezovi" na penale izbacili crveno-bijele. Tadašnji trener Zvezde Milorad Kosanović prisjetio se te utakmice i rekao da je to bila "klasična tuča".

Da li ga raduje tradicija, koja sluti na prolaz Crvene zvezde u finale?

"Ne razmišljamo ni o čemu drugom nego o prolasku. Statistika me ne zanima, odigraćemo našu utakmicu, probati da budemo što bolji. Ljudi su poslije prve utakmice izašli zadovoljni, nadam se da će naši navijači izaći zadovoljni i sa njihovog stadiona".

Jednom je kao igrač Prosinečki bio akter derbija u kojem je Partizan poveo 2:0, ali Crvena zvezda pobijedila 3:2 u Humskoj. Da li bi imao nešto protiv da u srijedu bude isti scenario?

"Ne bi volio to, neću da lažem. Daj da mi prođemo, a taj scenario mi se ne bi svidio. Ipak bi oni vodili 2:0 u jednom trenutku, ko bi to preživio...", sa osmjehom priča Prosinečki, koji se nadovezao:



"Moja ekipa će ići da pobijedi Partizan. Ne mogu da pretpostavim kako će se odvijati utakmica, ali najvažnije je da se prođe. Kup nam je najvažniji, jer ne bježimo od toga da imaju osam bodova prednosti i toga da je prvenstvo vjerovatno riješeno", priznaje Robi, uz opasku da njegova ekipa uprkos tome neće odustati do posljednjeg kola Superlige.

"Ići ćemo na pobjedu u svakom meču do kraja prvenstva, ali ovo je nama najvažnija stvar, pogotovo zato što ćemo imati duži period da razmišljamo o tom finalu".

Šta očekujete od Avrama Granta?

"Kad gubiš 2:0 moraš napasti, s tim što će oni sa svešću da su šampioni potruditi da naprave podvig. Za mene bi njihov prolaz dalje bo veliki podvig. Sigurno će ići na to da napadnu, naprave pritisak i daju gol", nema dileme Prosinečki.

Ali, jedan gol menja sve. Onaj u mreži ili Vladimira Stojkovića ili Radiše Ilića...

"Ako bismo mi dali gol onda bi utakmica vjerovatno bila gotova. Svjesni smo toga, još ćemo pričati o njihovoj ekipi. Sigurno je da imaju kvalitet i da će probati da što prije daju gol i daju utakmici drugi tok, kao što smo i mi prošle godine na svom terenu poveli pa stvorili šansu da izjednačimo i obezbijedimo penale. I oni tako razmišljaju", sjeća se Prosinečki prošle sezone i situacije u ogledalu...

Tada je Partizan pobijedio u prvom meču polufinala Kupa u Humskoj rezultatom 2:0 i odbranio se u revanšu uprkos porazu od 1:0, mada je poslije pogotka Andrije Kaluđerovića "visio" i drugi gol u vazduhu. Crveno-bijeli ne žele takve neprijatnosti.

Fudbaleri Partizana, dovoljno iskusni i "namazani", naučeni kako da dobijaju Crvenu zvezdu, vjerovatno će učiniti sve da crveno-bijelima bude neprijatno u Humskoj. To je derbi. Da li su mladići u crveno-bijelom spremni i na "smicalice"?

"Ljudi, mi imamo prednost, nećemo se lagati ovde", čudi se Prosinečki i dodaje:

"Idemo tamo spremni na sve. U dobroj smo formi i to me veseli. Nemam pojma kakve nas čekaju smicalice. Nemam pojma, mislim da moji igrači nisu naivni, tako da ćemo pričati i o tom dijelu, ali najvažnije je da pričamo o tome kako igramo", samouvjeren je Prosinečki, koji od ponedeljka igrače drži u karantinu.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC