• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inijesta: Stižemooooooooo!

Igrači Barselone vjeruju, navijači Barselone veruju. Gvardiola oprezan. Pobjeda nad Hetafeom posvećena Eriku Abidalu.

 Inijesta: Stižemooooooooo!  Izvor: MONDO

Izjavio je trener Barselone Pep Gvardiola uoči meča sa Hetafeom da će biti gotovo nemoguće da njegov tim do kraja ove sezone stigne i prestigne Real Madrid i da se u istoriji Primere nije dogodilo da jedan tim prokocka 10 bodova i ostane bez titule.

Ali, ne da to nije nemoguće, već vrlo lako može da se dogodi. Barselona je deklasirala Hatafe 4:0 u utorak uveče i prišla Realu na bod zaostatka. Sada je pritisak na Realu koji večeras gostuje gradskom rivalu Atletiko Madridu (22h).

U Barseloni je naraslo samopouzdanje do neba. Do prije nekoliko nedelja sve je izgledalo izgubljeno, ali sada su stvari vrlo dobre. Pogotovo što Real uskoro dolazi na Nou Kamp.

Jedan od najboljih igrača Barselone Andres Inijesta ne slaže se sa svojim šefom.

''Stvari se mijenjaju u Primeri. Istina, još zaostajemo, ali se razlika smanjila na samo jedan bod. Ako Real dobije večeras biće opet četiri, ali ta razlika je definitivno dostižna", kaže Inijesta.

On je istakao da je važno to što Real dolazi u goste Barseloni.

"Ta tri boda mogu sve da promijeni. Mislim da nam se otvorila šansa i kada je tako, treba je zgrabiti. Naš posao je da konstantno osvajamo tri boda i mi to činimo. Rival iz Madrida može da kiksne još neki put", uvjeren je Inijesta, koji je imao ssjajnu asistenciju za Mesija kod drugog gola Barselone.

Gvardiola, po običaju, ne želi da govori unaprijed, odnosno o predstojećem "El Klasiku". Sada je, kaže, najvažniji naredni meč protiv Levantea u gostima.

"Mi smo uradili ono što je do nas, pobijedili smo Hetafe, i ništa više nije u našim rukama. Odigrali smo dobru utakmicu i sada treba da se fokusiramo na predstojeće utakmice, pogotovo u gostima protiv Levantea. Ta i utakmica protiv Raja Valjekana reći će nam mnogo o našoj budućnosti", kaže Gvardiola.

Upitan da prokomentariše pritisak koji je sada na Realu, Gvardiola je rekao:

"Normalno je za takve klubove, koji igraju na vrhunskom nivou, da stalno budu pod pritiskom. Gledao sam Realove utakmice protiv Malage i Valensije. Mogao je i da ih dobije", rekao je 41-godišnji trener Barse.

Meč protiv Hetafea za igrače i stručni štab Barselone imao je posebnu dimenziju. Dok su oni igrali, njihov saigrač Erik Abidal pripremao se za tešku operaciju - transplantaciju jetre.

"Ovu pobjedu posvećujemo Abidalu i njegovom rođaku Žeraru, koji je bio donator. Ovo je bilo posebno veče za nas. Vidjećemo kako će se njegovo zdravstveno stanje razvijati. Svi smo optimisti i vjerujemo. On je snažan momak", rekao je Gvardiola.

U 22. minutu meča, cijeli Nou Kamp je ustao i aplaudirao nekoliko minuta u znak podrške Abidalu.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC