• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević za MONDO: Ovo lomi sezonu!

"Svi u klubu znamo da ovo 'lomi' sezonu, da igramo utakmicu poslije koje bi nas još samo jedna delila od trofeja", rekao je Luka Milivojević pred odlazak u Humsku.

 Milivojević za MONDO: Ovo lomi sezonu!  Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde, večeras negdje oko 18.30, obući će crveno-bijele dresove u klupskom hotelu u Ljutice Bogdama, ući u autobus i kroz blokirane ulice krenuti do komšiluka u Humsku, gdje će od 19.30 igrati utakmicu sezone za svoj klub.

Četvorica od njih prvi put u karijeri istrčaće na stadion Partizana u dresu sa grbom Crvene zvezde. Jedan od njih je i Luka Milivojević.

On će biti adut trenera Roberta Prosinečkog na sredini terena, gde će se voditi presudna bitka tokom II polufinalnog fudbalskog rata "vječitih rivala" u Kupu Srbije. Prema mnogim mišljenjima, utakmicu će odlučiti prevaga na sredini terena, gdje Zvezda ima mladost, a Partizan iskustvo.

"Ne smijemo nikako da im prepustimo sredinu terena, odatle sve kreće. Znamo o kakvim se igračima radi, protiv koga ćemo igrati, šta će ko raditi. Trener nam je dao savjete, a onda smo i mi pričali između sebe. Čeka nas velika borba na sredini, ko tu bude bolji, biće bliži finalu", ocjenjuje Milivojević u razgovoru za MONDO i dodaje:

"Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo držati našu igru, čuvati loptu, biti strpljivi i mirni i onda prepoznati kada je trenutak da ih napadnemo".

Milivojević je posljednji u nizu igrača iz Zvezdinog tabora, računajući i trenera, koji podvlači da se ekipa neće braniti, uprkos prednosti od 2:0 iz prvog susreta. I on smatra da bi gol u mreži Vladimira Stojkovića "ubio" utakmicu.

"Slažem se da će, ako Crvena zvezda da gol, polufinale praktično biti rešeno. Naravno da je u derbiju sve moguće, ali ako bismo dali gol, oni bi sigurno pali..."

Ipak, postoji i druga mogućnost, da Partizan rano povede i da onda Zvezdina mladost bude na velikom ispitu. Prije svega psihološkom.

"Ako rano primimo gol, onda će psihološka prednost biti na njihovoj strani i tada će nam biti potreban jak karakter, kako se sve ne bi završilo negativno po nas. Ali, ovaj mlad tim Crvene zvezde ima taj karakter, ima hrabrost i odlučnost i vjerujem da se tako nešto neće dogoditi. Čak, vjerujem da ćemo ga mi prvi dati", podvlači mladi reprezentativac Srbije, koji ističe i da su sada mnogi u Crvenoj zvezdi bogatiji za jedno "vječito" iskustvo.

"U prvoj utakmici, do našeg prvog gola, bili smo bolji rival, imali ubjedljiv posjed lopte, kontrolu igre i tek kada smo poveli, uplašili smo se pobjede, pomislili da je najbolje da sačuvamo tu prednost. Partizan je kvalitetna ekipa, preuzeo je inicijativu i mi smo potom shvatili naše greške. Sada smo iskusniji za jedan derbi, a to nije nebitna stavka. Znamo šta nas čeka", podvlači Milivojević.

"Najbitnija je psihička priprema, vjera u sebe. Ponavljam, važno je da ne padnemo ako krene po lošem..."

Uprkos tome što će Milivojević, Filip Mladenović, Nikola Maksimović, Filip Kasalica, a potom možda i rezervisti Luka Milunović, Marko Mirić i ostali, prvi put igrati za Zvezdu u Humskoj, Milivojević tvrdi da svi u Zvezdi jedva čekaju da sat otkuca 19.30.

"Jedva čekamo da počne! To je utakmica koja će jednostavno riješiti pitanje cijele naše sezone, jer kad smo se okupili zimus na pripremama, rekli smo da je ovo najvažnija utakmica za nas. Realno, u ovom trenutku djeluje da je prvenstvo nedostižno za nas, mada se ni tu nećemo predati. Željno čekamo da počne!"

Ima li treme?

"Pozitivna trema postoji, najviše zbog toga što imamo 2:0 u 'džepu' i što svi zvezdaši očekuju da prođemo dalje. Sve ostalo bila bi potpuna katastrofa. Zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani od starta, da zaboravimo na prvu utakmicu i igramo kao da je 0:0. Ako se budemo branili, onda ništa neće zavisiti od nas. Nećemo 'silovati' ka golu protivnika, ali nećemo ni stajati pozadi", poručuje Milivojević i zaključuje:

"Svi u klubu znamo da ovo 'lomi' sezonu, da igramo utakmicu poslije koje bi nas još samo jedna dijelila od trofeja. Vjerujem da je došlo vrijeme da pokažemo šta znamo", rekao je Luka Milivojević za MONDO.

Do početka broji se - sitno!

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC