• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE:Senzacija na "Karađorđu", Borac u finalu!

Golom Filipa Kneževića u 65. minutu Borac pobijedio Vojvodinu! Odlična akcija Višnjića i Ivana Jovanovića, koju je realizovao Knežević.

 KUP SRBIJE:Senzacija na "Karađorđu", Borac u finalu!  Izvor: MONDO

Borac je u finalu Kupa Srbije!!!

Golom Filipa Kneževića u 65. minutu, Borac je pobijedio Vojvodinu u Novom Sadu u revanš meču polufinala Kupa Srbije! Ukupnim rezultatom 1:0 (u prvom meču je bilo 0:0), Borac je izborio finale, koje će biti odigrano 16. maja upravo na stadionu "Karađorđe".

Bila je to odlična akcija Borca. Višnjić je iznio loptu i prenio je u polje protivnika, dodao do Ivana Jovanovića, koji je napravio sjajan solo-prodor, šutirao, Nemanja Supić je nogom odbio loptu, a Knežević je sačekao i rutinski zatresao mrežu.

Da je Borac igrao ovako u dosadašnjem toku prvenstva, sigurno ne bi bio u poziciji da se bori za opstanak, ali to je sada druga tema.

Borac je odigrao hrabro, borbeno, mudro i iskoristio je jednu od nekoliko prilika na meču. Vojvodina svoje šanse nije iskoristila, a njeni fudbaleri i trener Dejan Vukićević, koji je prije utakmice priznao da mu je ovo najbitniji meč u dosadašnjem toku trenerske karijere, ispraćeni su zvižducima ogorčenih navijača "lala".

"Uprava napolje!", "Uprava napolje!", odjekivalo je stadionom u Novom Sadu.

Vojvodina je ovog proljeća u deset utakmica (računajući dvije utakmice polufinala kupa) postigla samo pet golova. Hronična neefikasnost ispoljena je i u revanšu polufinala Kupa. Nekoliko prilika iz kategorije velikih ili stopostotnih Vojvodina nije iskoristila, pogotovo u prvom poluvremenu.

Sigurno je da će ova eliminacija ostaviti traga na klub i tim, koji cijelog proljeća ne može da nađe igru. I najvjerovatnije je da će Vojvodina ponovo promijeniti trenera.

"Ne mogu da zamislim da u finalu Kupa Srbije, koje će biti odigrano u Novom Sadu, ne igra Vojvodina", rekao je Vukićević u najavi meča.

Ali, to je realnost!

TRENER BORCA: I MENE JE IZNENADIO MOJ TIM!



Vojvodina je uputila 20 udaraca ka golu Borca u ovoj utakmici, ali samo tri su išla u okvir gola. Tamo je bio kapiten Nikola Milojević koji je svaki put bio na visini zadatka, pogotovo u 76. minutu, kada je Aleksandar Katai uputio topovski udarac ka golu Borca.

Borac je odigrao vrlo zrelo, taktički disciplinovano i odgovorno. Iznenadili su igrači čačanske ekipe i svog trenera Slavka Vojičića.

"Nisam ni sanjao da možemo da pobijedimo i uđemo u finale! Ovo je istorijska pobjeda za Borac! Zaprepašćen sam kako je dobro igrao moj tim. Vjerovao sam u njih, ali ovako nešto nisam očekivao. Utakmica Vojvodine i Borca pogotovo u prvom poluvremenu je bila odlična", ushićeno je pričao Vojičić poslije utakmice.

Borac je, mimo očekivanja, od prvog minuta igrao otvoreno sa željom da napadne Vojvodinu. Nije to bila potpuno otvorena postavka igre čačanske ekipe, ali je bilo vidljivo šta žele gosti - da umrtve igru i da probaju da iznenade Vojvodinu brzom transformacijom iz odbrane u napad.

Obje ekipe imale su po nekoliko strašnih šansi, stopostotnih u prvom poluvremenu, ali su se ispromašivali Miroslav Stevanović na strani Vojvodine i Filip Knežević iz Borca.

Borac je imao i prvi šansu na utakmici. Poslije kornera, Višnjić je probao glavom, ali je pogodio Miroslava Vulićevića.

Od 26. do 35. minuta sve je prštalo na terenu u Novom Sadu.

U 26. minutu, Stevanović je idealno proigrao Aleksandra Kataija koji je bio u naletu, ali je njegov šut sa oko 11 metara izblokirao Maslać. Tri minuta kasnije, štoper Novosađana Branislav Trajković je probao glavom poslije kornera, ali je njegov udarac završio iznad prečke gola Čačana.

Odličnu akciju poslije kornera izvela je Vojvodina u 32. minutu. Stevanović je izbacio loptu, Vuk Mitošević i Trajković su napravili "tunele", lopta je došla do Kataija čiji je šut otišao iznad prečke.

Prvu veliku šansu, mladi napadač Borca Filip Knežević je propustio u 33. minutu. Izašao je sam pred Nemanju Supića, ali je loše zahvatio loptu u pokušaju da lobuje golmana Vojvodine.

U narednoj akciji, Stevanović je bio sam pred golom Borca, ali je mnogo petljao, pa su defanzivci Borca otklonili opasnost.

Već poslije 60-ak sekundi nova velika šansa za Kneževića. Milan Jeremić ga je sjajno izbacio, Knežević je ponovo bio sam pred Supićem, ali je ponovo loše šutirao, pa golman Vojvodine nije imao težak zadatak.

U 35. minutu nova velika šansa za Stevanovića. Poslije akcije Apije i Abubakara Oumarua, Stevanović je dobio loptu na desnoj strani šesnaesterca Borca, ali je šutirao pored gola.

Vojvodina je preuzela kontrolu u drugom poluvremenu. Odmah na startu nastavka meča, poslije kornera probao je Oumaru glavom, ali je lopta odskakutala u gol-aut.

U 60. minutu, Vukićević sve karte baca u napad. Iz igre je izvukao Moreiru, a ubacio Milana Bojovića, koji je potpuno van forme, kao i Oumaru, uostalom. Moreira nije otrčao do aut-linije, već se uputio odmah ka svlačionici, što su navijači Vojvodine propratili zvižducima.

Pet minuta poslije toga, odlučujući trenutak na utakmici. Akcija Ivana Jovanovića i gol Filipa Kneževića.

Od tog trenutka, unela se dodatna nervoza među igrače Vojvodine, koji su nastavili napade. Ipak, bilo je jasno da će Vojvodina teško da postigne jedan, a kamoli dva gola.

Probao je Katai iz slobodnog udarca sa 17 metara u 76. minutu, ali je Milojević odlično odbranio, a u finišu utakmice Bojović propušta dobru šansu, kada je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Stadion "Karađorđe"
gledalaca: oko 3.000
sudija: Milan Karadžić
žuti kartoni: Pavlović (Vojvodina), Maslać, Nikodijević, Stanić, Zoćević (Borac).

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Milović, Apija, Mitošević (od 66' Poletanović), Stevanović (79' Smiljanić), Moreira (od 60' Bojović), Katai, Oumaru.

BORAC: Milojević, Reljić, Živković (od 86' Miličić), Višnjić, Maslać, Stanić (od 60' Jovanović), Prodanović, Zoćević (od 82' Mugoša), Jeremić, Knežević, Nikodijević.

(MONDO - foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC