• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac ne može ni sa igračem više

Zrinjski je u srijedu nadigrao Borac (1:0) u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine iako su Banjalučani posljednjih 25 minuta imali igrača više.

 PREMIJER BiH: Borac ne može ni sa igračem više Izvor: MONDO

Slično kao i protiv Željezničara u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, Banjalučani sa igračem više nisu stvorili nijednu stopostotnu priliku od 67. minuta kada je Kristijan Ivešić bespotrebno zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavio Zrinjski sa desetoricom.

I tada su "plemići" bili opasniji iako su se opredijelili na čuvanje rezultata i sasvim zasluženo osvojili tri boda koji ih ostavljaju u trci za plasman u Evropu naredne sezone.

Ipak, ne zabnoravimo da su crveno-plavi u Mostaru bili oslabljeni neigranjem povrijeđenih napadača Nemanje Bilbije i Saše Kajkuta, te defanzivca Milana Stupara. Takođe, u ekipi zbog žutih kartona nije bilo ni Bojana Markovića, ali ni to ne smije biti opravdanje za aktuelnog šampiona BiH.

Tim Slaviše Božičića je iskomplikovao sebi situaciju oko plasmana u međunarodna takmičenja, posebno jer je Sarajevo ostvarilo gostujuću pobjedu nad Kozarom (1:3) i preskočilo crveno-plave na trećem mjestu prvenstvene tabele. Doduše, kako tvrdi trener Gradiščana Vlado Jagodić uz obilatu pomoć sudija

Jedini gol na stadionu "Pod Bijelim brijegom" viđen je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena u kojem je Borac bio u najmanju ruku ravnopravan takmac.

Ipak, poslije greške odbrane, na centaršut iz slobodnog udarca, odlično je reagovao kapiten Zrinjskog Damir Džidić, koji je okrenut leđima glavom matirao golmana Marijana Antolovića - 1:0.

Utakmica u Mostaru, iako okarakterisana kao derbi kola, nije opravdala taj epitet.

U prvom dijelu viđeno je samo nekoliko šansi, a prvu je propustio Elvis Bibić u 9. minutu, kada je neometan šutirao na povratnu loptu, ali je kapiten Borca Draško Žarić tijelom zaustavio loptu na gol-liniji i spriječio čist pogodak.

Pet minuta kasnije, Lazar Marjanović je odlično šutirao s distance ali je lopta prohujala pored desne stative golmana Marjana Antolovića. Slično je pokušao i Bibić u 18. minutu, a sličan je bio i scenario iz prethodne prilike - pored stative Borčevog gola.

Prvi šut u okvir gola, Banjalučani su ostvarili u 40. minutu kada je Ognjen Radulović mogao da donese prednost gostima, ali je šutirao direktno u golmana Igora Melhera.



I kad se očekivalo da će se na odmor otići sa najnepopularnijim rezultatom, na Bibićev centaršut iz slobodnog udarca ispala je cijela odbrana Borca, a Džidić glavom bez gledanja prebacuje Antolovića - 1:0.

U nastavku, rovovska bitka na sredini terena, ali bez konkretnijih napada ka mrežama oba tima.

Poslije isključenja Ivešića u 67. minutu, najozbiljniju priliku za izjednačenje, Borac je stvorio duboko u sudijskoj nadoknadi.

Iskosa sa desne strane Srđan Grahovac je oštro šutirao, ali je opet Melher bio na visini zadatka i odbranio pobjedu Zrinjskog.

Stadion: Pod Bijelim Brijegom, Gledalaca: 700, Strijelac: Džidić u 45. minutu, Sudija: Elmir Pilav (Sarajevo), Žuti kartoni: Muminović, Ivešić, Marjanović, Pehar, Krišto, Popović (Zrinjski), Radulović, Žižović, Maksimović (Borac), Crveni karton: Ivešić (Zrinjski)

Zrinjski: Džidić, Bibić (od 51. minute Pehar), Marjanović, Bekić (od 78. minute Džekson), Miličević, Žuržinov, Muminović (od 57. minute Krišto), Popović, Radeljić, Ivešić.

Borac:
Antolović – Knežević, Stakić, Raspudić, Žarić (od 73. minute Dujaković) – Grahovac, Krunić (od 60. minute Maksimović), Žižović – Ivetić, Stajić, Radulović

Božičić: Napad je bio jalov, platili smo danak umoru



Trener Banjalučana Slaviša Božičić čestitao je "plemićima" na zasluženoj pobjedi, a kao glavni razlog za poraz naveo umor svojih izabranika.

"Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. S druge strane, ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobijedili. Pokušali smo u drugom poluvremenu nešto da promijenimo u igri, ali, realno, na klupi nismo imali nijednog napadača koji bi mogao donijeti prevagu. Pokušali smo sa veznim igračima, ali to nije dalo rezultata, naši napadi su bili vrlo jalovi. U narednom meču kojeg igramo sa Olimpikom moramo ići na pobjedu, kako bi i dalje ostali u trci za Evropu",
izjavio je trener Borca.

Njegov kolega s klupe Zrinjskog Slaven Musa izjavio je da je ovo bila velika pobjeda njegovog tima.

"Ambicije koje se zovu plasman u evropska takmičenja i dalje nam tinjaju na tihoj vatri. U drugom poluvremenu smo računali na umor igrača Borca, a mi smo osvoježili tim ubacivanjem Pehara i Džeksona. Malo nas je poremetio crveni karton Ivešića, ali smo cilj na kraju ipak ispunili",
podvukao je Musa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC