• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Zvezda nokautirala Partizan!

Partizan - Crvena zvezda 0:2 (0:0). Strijelci Darko Lazović u 63. i Kristijan Borha u 80. minutu!

 KUP SRBIJE: Zvezda nokautirala Partizan!  Izvor: MONDO

Klasičan nokaut u Humskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde, u maniru iskusnog profi-boksera, izazivača, zatvorili su se u uvodnim minutama borbe i čekali da se protivnik ispuca, umori, unervozi i otvori, a onda...

Dva krošea pogodila su osvajača "duple krune" iz prethodne sezone u njegovom ringu, Partizan je pao i izgubio jedan pojas, u Kupu Srbije, pa će sada morati što prije da se oporavi do narednog kola Superlige, kako bi odbranio onaj vrijedniji - naslov šampiona.

U revanš meču polufinala Kupa Srbije, u duelu dva srpska fudbalska "teškaša", Crvena zvezda je ponovo, ovog puta kao gost, pobijedila Partizan - 2:0 (0:0) i ukupnim rezultatom 4:0, plasirala se u finale u kojem će se 16. maja, na novosadskom stadionu "Karađorđe", sastati sa čačanskim Borcem.

Na očigled možda budućeg selektora Srbije, Siniše Mihajlovića, oba tima ispromašivala su se u prvom poluvremenu, po dobru šansu imali su i u nastavku, prije nego što je u 63. minutu konačno zasijao u derbiju Darko Lazović i golom za 0:1 načeo rivala.

Da sve bude slađe za navijače Crvene zvezde, koji su pobjedu u Humskoj čekali od 5. maja 2007. godine i 130. "vječitog derbija", potrudio se Kristijan Borha, koji je u 80. minutu kao rezervista savladao Stojkovića na pas Luke Milunovića.

I Lazoviću i Borhi ovo su prvi pogoci protiv Partizana, čija je mreža u Humskoj mirovala od februara 2008. godine i derbija u kojem je Đorđe Tutorić bio strijelac za crveno-bijele, a Almami Moreira u finišu izjednačio na 1:1.


Zvezda ide dalje, Partizan ide na konsolidaciju, poslije 180 minuta u kojima bi razloge eliminacije trebalo da potraži u promašajima Lamina Dijare i Saše Ilića, ali 21. marta u Ljutice Bogdana. Ostaje na snazi da crno-bijeli nikada nisu prošli dalje u eliminacijama kada su prvi meč gubili 2:0, odnosno da je Obilić jedini tim koji je izbacio Crvenu zvezdu u Kupu, poslije poraza u prvom meču od 2:0.

PRVO POLUVRIJEME

Bez golova bilo je na poluvremenu. Ali, ne i bez šansi! I to stopostotnih...

I jedni i drugi ispromašivali su se u prvih 45 minuta revanša polufinala Kupa Srbije u fudbalu, tako da je na prepunom stadionu u Humskoj: Partizan - Crvena zvezda 0:0. Ovaj rezultat u finale vodi crveno-bijele, koji su 21. marta na svom stadionu pobijedili 2:0.

Partizan je propustio dvije velike šanse na početku utakmice, prvo je Ivan Ivanov pogodio stativu poslije sjajno izvedenog auta Vladimira Volkova, a potom grešku Srđana Mijailovića i sjajan pas Zvonimira Vukića nije iskoristio Lazar Marković, koji je pretrčao Duška Tošića, ali je iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Potom je došao red na Crvenu zvezdu, koja je u formaciji 4-4-2 čekala svoju šansu iz kontre. I dočekala!

Prva je stigla u 26. minutu, kada je Darko Lazović oduzeo loptu Nemanji Rniću na 60 metara od gola Partizana, stuštio se prema Vladimiru Stojkoviću, ostavio iza sebe Rnića, ali ga je u posljednjem trenutku stigao Ivanov i izbio mu loptu, tako da je pogodio Stojkovića u ruku.

Srećni golman Partizana iz drugog pokušaja umirio je loptu i otklonio opasnost.

Već tada bilo je sasvim jasno šta ćemo gledati do 90. minuta. Prvi put od dolaska u Crvenu zvezdu, Prosinečki je odustao od formacije 4-3-3, poslao je četvoricu klasičnih vezista u centar igrališta (gdje je 21. marta izgubio bitku, uprkos pobjedi), Lazoviću je dao "free role" u prostoru iza jedinog napadača Filipa Kasalice.

Na drugoj strani, u formaciji 4-2-3-1, Partizan je morao da napada, jeste to radio, ali morao je da ostavlja Rnića i Ivanova na vjetrometini i... Epilog ste već pročitali.

No, i pored toga, Partizan je mogao prvi da povede.

Nikola Maksimović izgubio je loptu na 20 metara od svog gola u 27. minutu, Dijara je prihvatio pas Vukića, okrenuo se i onda šutirao lijevom sa 16 metara, preko gola, iako je na lijevoj strani imao potpuno samog Nemanju Tomića.

U 33. minutu, Zvezda je mogla da kazni opštu ofanzivu crno-bijelih, Lazović je istrčao iza leđa Ivanova i onda iskosa sa desne strane pokušao iz prve da lobuje Stojkovića. Lobovao ga jeste, ali nije pogodio gol.

Milošu Dimitrijeviću "gadno" je pukla arkada u 20. minutu, poslije sudara glavama sa Mohamedom Kamarom, nekoliko minuta ušivana mu je rana na klupi, poslije čega se Zvezdin vezista vratio na teren kao da se ništa nije dogodilo. Morao je samo da presvuče krvav dres...

Odlazak na poluvrijijeme, kao da je bio olakšanje za crveno-bele, koji su znali da će "vječiti" rival biti pod velikim pritiskom u nastavku, bez obzira na motivacione govore u svlačionici.

Tako je i bilo...

DRUGO POLUVRIJEME

Da se igrači nisu ohladili na poluvremenu, pokazao je Milivojević odmah po povratku na teren. "Iz mjesta" je poslao bombu sa oko 30 metara od Stojkovića, lopta je išla pod prečku, ali je golman Partizana uspio da je boksuje preko gola.

Iz tog udarca iz ugla, nastao je "džumbus" u šesnaestercu crno-bijelih, ponovo je šutirao Milivojević, ali je gotovo instinktno uspio da ga izblokira Rnić.

U 48. minutu, Partizan je imao svoju šansu da povede i "otvori" poluvrijeme u najboljem mogućem stilu. Volkov je probio po lijevoj strani, centrirao sjajno, ali je Babović "požurio" i otišao ispred lopte, pa je glavom prebacio gol, iako je na petercu bio sam, jer je zakasnio Tošić.

Od tog trenutka, Crvena zvezda je uspjela da zatvori sve prilaze svom golu, da se dobro postavi, a njeni vezisti uspješno su kvarili igru domaćina. Kako bi novi semafor u Humskoj otkucao po jedan minut, crno-bijeli bili su sve nervozniji, napadi sve kraći, igralo se na pas manje, pa su i greške bile češće.

Nakon što je povrijeđenog Mohameda Kamaru, u 54. minutu zamijenio Milan Smiljanić, taj igrač našao se u polu-šansi, ali je odlučio da asistira sa ivice šesnaesterca, što je izludilo navijače naklonjene Partizanu.

I onda...

Polukontra Crvene zvezde, Evandro Goebel vukao je loptu od polovine do nekih 30 metara od gola Stojkovića kada se odlučio na fantastičan pas u prostor za Lazovića. Lopta je prošla između raštimovanih Volkova i Rnića, Lazović je na ivici šesnaesterca prvo driblingom prevario Rnića, a onda proturio loptu pored Stojkovića iz gotovo "mrtvog ugla".

Slavlje na sjeveru počelo je i prije nego što je lopta prešla gol crtom! Konačno je najbolji igrač Zvezde zasijao u derbiju, napravio sjajan potez i u 63. minutu "ubio" svaku neizvjesnost!

U narednih pola sata bilo je sasvim jasno da Zvezda ide u utakmicu za 24. trofej u Kupu Srbije.

Do kraja, u igri spuštenih gardova, Dijara je propustio veliku šansu, kada je u situaciji "1 na 1" šutirao lijevom nogom pored Bajkovića i pored gola, a svemu je prethodio majstorski potez Vukića, a onda je to kaznio rezervista Kristijan Borha!

U 80. minutu, odbrana Partizana izgubila je posjed na polovini terena, još jedan rezervista Luka Milunović sjajno je izbacio Borhu pred Stojkovića, Kolumbijac je prvo sebi malo zakomplikovao situaciju, čekajući poziciju za šut, ali je poslije duela sa Rnićem, uspio iskosa lijevom nogom da prevari Stojkovića - 0:2!

ZVEZDA IDE U NOVI SAD

Klasičan nokaut, koji je Robert Prosinečki priredio neprilagođenom Avramu Grantu...

Partizan je ostao bez jednog od dva trofeja osvojena prošle sezone, pa će u nastavku šampionata pokušati da sačuva velikih osam bodova prednosti, kako se i drugi trofej ne bi preselio u Ljutice Bogdana, u tribine gladne i podmlađene Crvene zvezde.

Šta misle o igri svog tima, navijači Partizana rekli su još poslije 0:1, kada se na stadinu zaorilo: "Uprava napolje", uz prizivanje Aleksandra Stanojevića nazad u klub.

Partizan je "uzimao" Kup 12 puta u istoriji, od čega tri puta u posljednje četiri sezone, dok je Crvena zvezda slavila 23 trofeja u Kupu "Maršala Tita", Kupu SR Jugoslavije, Kupu Srbije i Crne Gore i Kupu samostalne Srbije.

BEOGRAD - Stadion "Partizan". Gledalaca: Oko 30.000. Sudija: Milorad Mažić. Pomoćnici: Igor Radojičić i Milovan Ristić. Četvrti sudija: Dejan Santrač.

PARTIZAN:
Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara (od 54. Smiljanić), Babović - Tomić, Vukić (od 73. Ilić), Marković - Dijara.

CRVENA ZVEZDA:
Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević (od 71. Kadu), Milivojević, Evandro - Lazović (od 74. Borha), Kasalica (od 79. Milunović).

(MONDO, foto: MN Press, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC