• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Vojvodine: Izvinjavam se, ja sam kriv

Vukićević: "Ja sam najodgovorniji za eliminaciju, ali nije smak svijeta". Trener Borca: "Ovo nisam mogao ni da sanjam".

 Trener Vojvodine: Izvinjavam se, ja sam kriv Izvor: MONDO

Sve karte bacili su u Fudbalskom klubu Vojvodina ove sezone na takmičenje u Kupu Srbije. Imala je Vojvodina istorijsku priliku da u finalu 16. maja na svom stadionu osvoji trofej koji je toliko priželjkivala.

Trener "lala" Dejan Vukićević svjesno je žrtvovao prvenstveni meč protiv Rada prošlog vikenda (0:2), odmorio je čak devetoricu igrača kako bi bili spremni za revanš polufinala kupa protiv Borca. Ali, Čačani su hrabrom, borbenom i disciplinovanom igrom iznenadili Vojvodinu, uradili ono što domaćin nije - postigao je gol - i zasluženo će se boriti za trofej u najmasovnijem takmičenju.

"Kada imate ovako velika očekivanja i želje, naravno da je velika i šteta zbog ispadanja. Imali smo dvije, tri stopostotne prilike pri rezultatu 0:0, onda smo sredinom drugog poluvremena primili gol i to je učinilo da moji igrači prestanu da vjeruju u prolaz. Osjećam se najodgovornijim za ispadanje. Dugujem izvinjenje predsjedniku i svim iskrenim ljubiteljima fudbala, kojima je Vojvodina na srcu. Ne onima koji dođu na utakmicu da negoduju od starta, nego onima koji vole klub bez obzira na to ko sjedi na klupi", rekao je Vukićević odmah poslije utakmice, reagujući na zvižduke i skandiranja: "Uprava napolje".

On je dodao i da "nije smak svijeta" to što Vojvodina ni ove godine neće uzeti trofej.

"Žao mi je što nismo Novom Sadu podarili finale, jer su klub i ovaj grad to apsolutno zaslužili... Ipak, ovo nije smak svijeta. Vojvodina nije 100 godina osvojila nacionalni kup, pa ne znam zbog čega bi to sada bila veća tragedija nego ranije".

On je rekao i da su šanse da ostane na mjestu šefa stručnog štaba novosadskog superligaša minimalne.

"Šanse da i dalje budem trener Vojvodine nisu veće od pet procenata", rekao je Vukićević na konferenciji za novinare, dodajući da je predsjedniku kluba Ratku Butoroviću saopštio da ne želi da navijači izražavaju bijes na račun uprave i Butorovića lično, jer nema nikakve krivice za rezultatski neuspjeh.

Vukićević je istakao da je njegova ekipa u revanšu protiv čačanskog Borca pala poslije neprimjerenog izlaska sa terena Almamija Moreire, koji prilikom izmjene nije htio da se pozdravi sa klupskim drugovima.

"Mislim da takav gest ne može da služi na čast igraču kao što je Moreira. Vjerovatno je ono što je učinio izazvalo revolt kod saigrača", rekao je trener Vojvodine.

Razumljivo, u taboru Borca oduševljenje, slavlje. Ali, kao da ni oni sami nisu svjesni šta su uradili i kakv su podvig napravili.

"Pošteno rečeno, nisam ni sanjao da ćemo proći u finale. Ovo je istorijska pobjeda, koja će sigurno ući u anale Borca. Zaprepašćen sam pomalo kako su moji momci odigrali. Sa njima sam tek 20 dana i ovo im je ubjedljivo najbolja partija za to vrijeme", rekao je trener Borca Slavo Vojičić.

On je rekao da je prvo poluvrijeme bilo izvanredno.

"Vojvodina je prikazala izuzetno kvalitetnu igru, imala mnogo više šansi od nas. Utakmica je posebno u prvom poluvremenu bila na vrhunskom nivou. Šteta što poslije 45 minuta nije bilo 2:2, ili 3:3, umjesto 0:0. Oni su bolje fizički pripremljeni, djelovali su svježije, međutim, na našu sreću nisu dali gol. Imali smo tu kontru, gdje je Knežević iskoristio odbitak i lošu intervenciju odbrane. Poslije toga smo izdržali pritisak još 20 minuta, mada je Vojvodina do kraja imala samo još jednu šansu, preko Abubakara", analizirao je strateg tima iz Čačka.

Borac se jeste plasirao u finale kupa, ali ima mnogo važnijih stvari kojima treba da se bavi - opstanak u Superligi Srbije.

"Finale Kupa je uspjeh za anale, ali ostaje briga u prvenstvu. Treba sada ekipu psihološki pripremiti za utakmice od kojih nam zavisi opstanak. Ako se spasimo ispadanja, biću najsrećniji čovjek na svijetu", rekao je Vojičić.

Čovjek odluke na "Karađorđu" bio je Filip Knežević, koji je realizovao šansu u 65. minutu, poslije odlične solo-akcije Ivana Jovanovića.

"Teško nam je, posljednjih nedelja igramo u ritmu srijeda-subota, a u Superligi nam je svaka utakmica baraž za opstanak. Mislim da smo zaslužili trijumf nad Vojvodinom. Borili smo se i bog nas je nagradio golom... Kao što je rekao šef, istorijska pobjeda za nas, ali već za dva dana idemo u Užice, gdje moramo kako znamo da pobijedimo Slobodu. Nema vremena za radovanje", rekao je strijelac jedinog gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC