• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Loše, loše, loše...

"Kada smo primili gol, igrao je svako za sebe, morali bismo da budemo mnogo složniji", rekao je fudbaler Partizana Nikola Aksentijević poslije derbija.

 PARTIZAN: Loše, loše, loše...   Izvor: MONDO

Teško je reći koja linija Partizanovog tima je odgovornija za gubitak jednog od dva trofeja osvojena prošle sezone.

Što bi Nemanja Rnić rekao - "srećom" - onog u Kupu Srbije.

Da li je odgovorniji napad, koji nije postigao gol Crvenoj zvezdi za 180 minuta igre ili odbrana, koja je u oba meča polufinala Kupa Srbije pravila greške iz kojih su crveno-bijeli surovo kažnjavali Vladimira Stojkovića, ukupno četiri puta, dva puta u Ljutice Bogdana i dva puta ove srijede uveče, u Humskoj.

Ipak, zvučnija od svegih je izjava debitanta u "vječitim derbijima", mladog desnog beka Partizana Nikole Aksentijevića, koji je rekao da je poslije prvog gola Crvene zvezde u revanšu, svako u crno-bijelom počeo da igra za sebe.

"U uvodnih 15 minuta pokazali smo da smo bolji od njih i već tada stvorili nekoliko šansi za gol. I u drugo poluvremeu ušli smo riješeni da nadoknadimo zaostatak od dva gola, ali nismo uspjeli, a kako to uvijek bude u fudbalu, uslijedila je kazna", rekao je Askentijević i dodao:

"Kada smo primili gol, igrao je svako za sebe, morali bismo da budemo mnogo složniji".

Za razliku od mlađeg kolege iz odbrane, Nemanja Rnić, ne misli da je bilo nesloge u timu.

"Ne bih to tako nazvao, svi smo imali isti cilj. Da smo prvi dali gol, sada bi sve bilo drugačije. Opet smo shvatili da moramo da dajemo golove i da ne smijemo da pravimo greške. Srećom, ovo je bio Kup..."

Napadači Lamin Dijara i Lazar Marković prihvatili su odgovornost za promašaje u dva meča. Dijara je "prednjačio" u prvom, a Marković u drugom meču.

"Loše, loše, loše...", počeo je Dijara, koji je nekada bio strah za igrače Crvene zvezde, ali je poslije povrede i boravka u Emiratima pomalo narušio tu karmu, što se vidjelo i kod 0:1 u revanšu, kada je promašio stopostotnu priliku za bar tračak nade među navijačima Partizana...

"Probali smo, ali nismo uspjeli ništa. Moramo ovo da zaboravimo što prije i da idemo dalje. Imali smo mnogo prilika i ko zna šta nam se dogodilo!? To je fudbal... Ponekad ne ide", rekao je Dijara i dodao:

"Kriv sam, možda, i ja..."

Najmlađi u timu, Marković, koji je igrao na krilu i svoje šanse tražio iz drugog plana, imao je priliku utakmice na početku, kada sjajan pas Zvonimira Vukiča nije pretvorio u 1:0. To bi, prema mnogim mišljenjima, značajno odredilo dalji tok utakmice, ali kada je Zvezda tada "preživjela", dogodilo se šta se dogodilo...

"Priželjkivali smo da nadoknadimo minus iz prvog meča, ali smo promašili mnogo šansi, prvenstveno ja. Ne znam kako sam to uspio...", slegao je ramenima Marković i dodao:

"Kao da je neko začarao mrežu. Ne vjerujem, ipak, da će se ovo odraziti na prvenstvo, jer ipak se iz Superlige ide u Ligu šampiona", podvukao je.

Vezista Nemanja Tomić imao je znatno teži posao nego 21. marta, jer je ovog puta Crvena zvezda igrala sa petoricom vezista, a ne trojicom. To je crno-bijelima suzilo prostor za manevar, pa ni Tomić nije uspijevao da prijeti Bobanu Bajkoviću svojom "oštrom" desnom nogom.

On je, međutim, pomenuo greške odbrane kao razlog za eliminaciju od najvećeg rivala.

"Kao i u prvom meču, nismo iskoristili prilike... Samo u prvih pet minuta imali smo dvije, a oni su nam opet dali gol poslije naših grešaka. U ovakvim utakmicama, odbrana ne smije tako da griješi", rekao je Tomić prije odlska sa stadiona na fizičko-psihičku konsolidaciju pred nastavak prvenstva, u kojem šampion mora da odbrani velikih osam bodova prednosti.

(R. J. - N. J. - MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC