• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Idemo po Kup!

Fudbaleri Crvene zvezde blistali od zadovoljstva poslije druge uzastopne pobjede nad Partizanom.

 ZVEZDA: Idemo po Kup! Izvor: MONDO

Crvena zvezda posljednji trofej osvojila je prije tri sezone, kada je na stadionu Partizana u finalu Kupa Srbije pobijedila novosadsku Vojvodinu.

Novu priliku, poslije nekoliko godine posta, imaće u novosadskom finalu, protiv Čačanskog Borca.

Crveno-bijeli su do borbe za trofej stigli poslije dvije velike pobjede protiv najvećeg rivala. Nakon 2:0 iz prve utakmice i u revanšu, u Humskoj, bio je isti rezultat.

Puleni Roberta Prosinečkog bili su vidno zadovoljni poslije meča.

"Vidjelo se od prvog minuta da smo bolja ekipa. Partizan je krenuo na sve ili ništa, ali nisu mogli mnogo protiv naše odbrane, koja je u deset utakmica primila samo dva gola. Nije mala stvar pobijedili Partizan dva puta u mjesec dana. Daćemo sve da osvojimo trofej u Kupu, a u prvenstvu ćemo ići korak po korak, pa šta bude", rekao je poslije utakmice iskusni defanzivac crveno-bijelih Duško Tošić.

Za razliku od igrača Partizana, Zvezdini fudbaleri malo su se duže zadržali u svlačionici. Među prvima se pred novinarima pojavio Filip Mladenović.

On je očekivao pritisak crno-bijelih od prvog minuta.

"Bilo je teško, kao što smo očekivali. Za ovakvu ekipu kao što je Partizan minus od dva gola nije nemoguća misija. Utakmica je dosta ličila na onu prvu. Partizan je stvarao šanse i nije ih koristio, a mi smo ih kaznili. Sve je dobro kada se pobijedi. Idemo da osvojimo Kup!", rekao je on.



Mladenović je ponovio da je protivnik bio odličan i čestitao velikom rivalu na fer igri.

U najavi polufinalnih duela izrazio je želju da u finalu pored Crvene zvezde vidi i "svoj" Borac. "Zebre" su mu, pobjedom na "Karađorđu" (0:1), tu želju ispunile.

"Navijao sam za moj Borac i oni su mi ispunili želju. Međutim, u finalu ću igrati 100 odsto za Zvezdu i daću sve od sebe da Kup stigne na 'Marakanu'"

Luka Milivojević bio je jedan od važnijih igrača na sredini terena, kada je igra crveno-bijelih u pitanju.

"Prezadovoljni smo pobjedom. Taktički smo odradili sve onako kako je od nas tražio šef. I oni su imali dobre šanse, kao i mi. Ali smo bili bolji i zasluženo izborili plasman u finale Kupa".

On je pred revanš meč sa Partizanom najavio da će Zvezda u Humskoj napasti šampiona.

"Ono što sam najavio to smo i ostvarili. Imali posjed lopte i prilike koje nismo iskoristili u prvom poluvremenu jesmo u drugom".



Marko Vešović ponovo je igrao na poziciji desnog beka. Uz saigrače u posljednjoj liniji tima vodio je veliku borbu sa navalom crno-bijelih.

"Sačekali smo da nas Partizan napadne. Samim tim ostavili su nam dosta prostora i to smo iskoristili. Poslije tri-četiri godine posta u derbijima sve nam se vratilo i zasluženo smo u finalu", rekao je Crnogorac, bez euforije.

Nisu je pokazali ni ostali igrači, dijelom ispražnjeni od slavlja sa navijačima na atletskoj stazi, dijelom skoncentrisani na završnicu prvenstva i "krunu sezone" - duel sa Borcem u finalu Kupa.

(V.S.-MONDO, foto: MN Press, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC