• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Nije gotovo!

Junajted izgubio od Vigana, Siti deklasirao Vest Bromvič. Prednost Junajteda sada je +5. Vulverhempton ide ka drugoj ligi.

 PREMIJER: Nije gotovo! Izvor: MONDO

Da li se Mančester siti kasno probudio?

"Građani" su upalili sve motore tek kada je Mančester junajted odmakao daleko i ponovo su pružili igru kao jesenas kada su harali Premijer ligom.

Mančester siti je deklasirao Vest Bromvič 4:0 (tri gola su dali u razmaku od deset minuta), a Mančester junajted je neočekivano poražen na gostovanju Viganu (0:1), do ovog kola pretposljednje plasiranom timu Premijer lige.

Ima li, ipak, Siti šansu da stigne i prestigne Junajted? Do kraja prvenstva očekuje ih i međusobni duel na "Itihadu"...Hm, ove sezone smo vidjeli kako se topi prednost Sitija i kako ga Junajted stiže i prestiže. Zašto ne i obrnuto?

Siti je odlično počeo meč protiv Vest Bromviča i poveo već u 6. minutu, golom Kuna Aguera. Od 54. do 64. minuta rapsodija igrača u plavim dresovima. Radili su šta su htjeli na terenu, pa su se tako ređali i golovi.

Samir Nasri i David Silva plesali su na ivici šesnaesterca, poigravali su se sa odbranom Vest Bromviča, a Agueru nije bilo teško da pogodi na dodavanje Nasrija.

Nekako u istom trenutku, urlik oduševljenja zbog gola Aguera i vođstva od 2:0, pojačao se jer su stigle odlične vijesti iz predgrađa Mančestera, Vigana. Junajted gubi!

Još dva gola u narednih nekoliko minuta. Najprije Karlos Tevez, potom David Silva... Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko u igru je ušao u 74. minutu, zamijenivši na terenu dvostrukog strijelca Serhia Aguera.

Na "Itihadu" je sve bilo riješeno, čekao se kraj meča Vigan - Junajted.



Vigan je grad koji se nalazi na oko 25 metara od Mančestera. Da li će sudbina tri kluba biti odlučena poslije večerašnje utakmice?

Golom Šona Malounija u 50. minutu, Vigan je pobijedio Mančester junajted, koji je mogao da, praktično, obezbedi 20. titulu prvaka Engleske protiv "davljenika" iz komšiluka.

Ovo je bila prva pobjeda Vigana nad Junajtedom u svim dosadašnjim međusobnim duelima, a bilo ih je 14 u svim takmičenjima!

Vigan je prekinuo niz Junajteda od osam uzastopnih pobjeda, a u posljednjih pet nisu primili gol.

Meč je odlučio Šon Malouni (to je onaj momak zbog kojeg je Branislavu Ivanoviću prijeti suspenzija od tri meča), odličnim udarcem u 50. minutu sa ivice šesnaesterca. To je njegov ukupno sedmi gol u Premijer ligi i tek drugi koji je postigao na terenu svog tima. Postigao je pogodak i protiv Liverpula 24. marta.

Vigan je bio boljitokom većeg dijela meča. Imao je neke poluprilike u prvom dijelu meča, a poslije vodećeg gola, bio je blizu drugog desetak minuta prije kraja, kada je lopta, poslije udarca Mouzesa prohujala pored stative gola De Hee.

Junajted vrlo slab, bled, neubjedljiv. Gotovo da nije stvorio neku šansu za gol i zasluženo je poražen.

Arsenal je deklasirao Vulverhempton na "Mulineksu" 3:0 i potisnuo je ekipu Nenada Milijaša ka nižem angu. Teško da će Vulvsi uspjeti da sačuvaju premijerligaški status. Sve je bilo odlučeno već na početku meča.

Sebastijan Basong je srušio Tea Volkota, dobio je crveni karton, a penal je u gol pretvorio Robin van Persi. To je Holanđaninov 45. gol u posljednjih 50 prvenstvenih utakmica!

Poslije tri minuta bilo je 2:0, golom Volkota, a konačnoih 3:0 postavio je Benajun. Arsenal je nastavio da teroriše Vulverhempton - ovo je bila 16. pobjeda "tobdžija" nad Vulvsima u njihovih posljednjih 19 mečeva.

Agonija Vulvsa je nastavljena. Ovo je bio sedmi poraz u nizu. Čempionšip širi ruke da prihvati Vulvse...

REZULTATI 33. KOLA:

srijeda:

Mančester siti - Vest Bromvič Albion 4:0 (1:0)
/Aguero 6', 54', Tevez 61', Silva 64'/

Vigan - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Malouni 50'/

Vulverhempton - Arsenal 0:3 (0:2)
/Van Persi 9'p, Volkot 11', Benajun 69'/

Kvins Park Rendžers - Svonsi (u toku)

utorak:

Blekburn - Liverpul 2:3 (1:2)

ponedjeljak:

Everton - Sanderlend 4:0 (0:0)
Njukasl - Bolton 2:0 (0:0)
Totenhem - Norič 1:2 (1:1)
Aston Vila - Stouk 1:1 (1:0)
Fulam - Čelsi 1:1

TABELA: Mančester junajted 79, Mančester siti 74, Arsenal 64, Totenhem 59, Njukasl 59, Čelsi 57, Everton 47, Liverpul 46, Fulam 43, Norič 43, Sanderlend 42, Stouk 42, VBA 39, Svonsi /-1/ 39, Aston Vila 35, Vigan 31, Bolton 29, KPR /-1/ 28, Blekburn 28, Vulverhempton 22.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC