• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Stvorili smo dovoljno šansi

Partizan za 180 minuta polufinalnog dvomeča nije pogodio Zvezdinu mrežu, pa onda nije čudo što je Avram Grant morao da čestita Robertu Prosinečkom.

 Grant: Stvorili smo dovoljno šansi Izvor: MONDO

Slavni Izraelac vodi crno-bijele ka petoj uzastopnoj tituli, ali je njegov tim u proljećnom dijelu sezone osvojio manje bodova od Crvene zvezde.

Kup takmičenje, u kojem nije mogao da se osloni na minuli učinak, potvrdilo je da Partizan nije kompaktan kao jesenas, a pogotovo ne kao prošle sezone. Odbrana je napravila previše grešaka, dok je na drugoj strani propušteno sve što je moglo da se propusti.

Lamin "Crna mamba" Dijara i talentovani Lazar Marković svojim promašajima su koštali klub jednog trofeja, a Granta još jednom doveli u nezavidnu poziciju pred navijačima i novinarima...

"Čestitam Robiju i njegovom timu. Oni su danas izvojevali veliku pobjedu i prošli u finale. Igrali su dobro, ali je efekat prve utakmice došao do punog izražaja", zažalio je Grant još jednom za promašajima sa "Marakane" 21. marta.

Izraelac je naglasio da je u revanšu ključni cilj bio povesti bar sa 1:0 u prvom poluvremenu. To se nije dogodilo.

"Prvo poluvrijeme odvijalo se onako kako smo planirali. Zvezda nam je zadavala dosta problema, ali smo ipak stvorili dovoljno šansi da postignemo gol. Nažalost, promašivali smo, kao u prvoj utakmici".

Kada se na odmor otišlo u rezultatskom egalu, jasno je bilo da Partizanu slijedi jurnjava za protivnikovom prednošću.

"Morali smo da preuzmemo više rizika, jer nam neriješen ishod nije odgovarao. Dosta naših igrača otišlo je naprijed i Zvezda nam je dali gol iz kontre. Poslije toga je postalo veoma teško igrati. Dogodio nam se novi gubitak lopte na sredini terena i drugi primljeni gol".

Grant je rekao da su on i saradnici imali u vidu mogućnost da Prosinečki postavi defanzivniju formaciju od uobičajene.

"Nismo bili iznenađeni. Razmotrili smo varijantu u kojoj će oni probati da zadrže loptu na sredini i da presingom otvore prostor za kontranapade. Za nas je bilo moranje da u prvom poluvremenu povedemo 1:0. Nismo uspjeli i samim tim je u drugom dijelu sve bilo mnogo komplikovanije".

Upitan šta dalje, nekadašnji strateg Čelsija odgovorio je da "meta ostaje ista".

"Niko ne može da dobije sve utakmice. Mislim da igramo sve bolje kako vrijeme odmiče, ali je danas bio problem što smo krenuli iz hendikepa od 0:2. Cilj je da osvojimo prvenstvo, isto kao što je bio kada sam preuzeo ekipu".

Koordinator sportskih komisija Partizana Albert Nađ takođe je ocijenio da loša realizacija predstavlja glavni razlog neuspjeha.

"Kada u dvije utakmice ne iskoristite nekoliko 'mrtvih' šansi, onda ne može da se očekuje prolaz dalje. Samo danas imali smo četiri takve prilike u prvom poluvremenu, doduše i Crvena zvezda jednu. Sada možemo samo da žalimo, ali za to smo sami krivi", rekao je Nađ i dodao:

"Ne može da se razmišlja o plasmanu u finale, kada se ne postigne gol iz tolikog broja šansi".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC