• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković: Sreću treba i zaslužiti

Zvezdin čuvar mreže dan poslije plasmana u finale Kupa pamti šansu Ivana Ivanova, otkriva kad je postao siguran u pobjedu i kako je proslavio uspjeh.

 Bajković: Sreću treba i zaslužiti Izvor: MONDO

Golman Crvene zvezde Boban Bajković uspio je da sačuva mrežu u oba polufinalna okršaja sa Partizanom.

Crno-bijeli su i stvarali prilike i u Ljutice Bogdana i u Humskoj, ali ih i promašivali. Crveno-bijeli nisu.

Ekipa Avrama Granta uputila je u srijedu uveče deset udaraca ka golu protivnika, dva u okvir, dok su gosti devet puta probali da savladaju Vladimira Stojkovića i četiri puta pogodili gol. Dva puta i mrežu.

Dan poslije pobjede i eliminacije "vječitog rivala", Zvezdin čuvar mreže dobro se sjeća momenta koji je, ipak, lako mogao da promijeni tok (dvo)meča - priliku Ivana Ivanova i pogođenu stativu.

"Imao sam sreće, a ona prati hrabre...", počeo je priču Bajković u četvrtak, glasom promuklim i jedva čujnim od sinoćne proslave.

"... Lopta se odbila o stativu i pogodila me u grudi, koliko se sjećam. Mogla je i da ode u gol, ali me je pogodila", dodao je.

Slavlje fudbalera Zvezde zbog plasmana u meč za trofej počelo je odmah poslije utakmice. Igrači Roberta Prosinečkog razdijelili su navijačima na sjevernoj tribini veći dio opreme, a po odlasku iz Humske otišli su na organizovanu proslavu.


"Bilo je burno, ali smo zaslužili da tako proslavimo jer smo stvarno zasluženo dobili. Svi smo bili zajedno i to je bilo najvažnije. Slušali smo narodnu muziku, pjevali Zvezdine pjesme... Ne sjećam se koje, ali sve su bile Zvezdine", sjeća se dokazani "pjevač" sa gola crveno-bijelih.

Pobjedu nad "vječitim" rivalom cijeni i pridaje joj veliki značaj, ali ne želi euforiju u svlačionici.

"Pobjeda nam je mnogo značila i na psihičkom planu, ali ne bih se mnogo osvrtao na nju. Sad se okrećemo Novom Pazaru, nema šta više da gledamo za sobom i da mislimo o tome kako smo dobili Partizan i sad ne moramo više. Moramo da stisnemo i pokažemo da nije ništa slučajno i da smo najbolji klub u zemlji".

Uprkos tome što se trudi da misli na subotu i nastavak Jelen Superlige, još ne može da izbriše upečatljive slike okršaja sa Partizanom. Kaže da ga je gol Darka Lazovića i definitivno uvjerio u prolaz u finale Kupa.

"Bio sam siguran u naš prolaz poslije prvog gola. I devedeset odsto na poluvremenu, pošto je bilo 0:0. Bilo nam je veoma bitno da izdržimo tih uvodnih deset minuta i to smo uspjeli. Imali smo i sreće, ponavljam, ali sreća prati hrabre. Partizan je imao šanse, ali nisam ja kriv što su ih promašili".



Crnogorski čuvar mreže produžio je u srijedu niz utakmica na kojima nije savladan. Ipak, uprkos tome što više od 600 minuta nije primio gol, ne želi da jedini prima pohvale.

Sve zasluge za trijumf nad Partizanom usmjerava ka treneru, a za nulu kraj Zvezdinog imena na semaforu ka odbrani.

"Мislim da je šef pobijedio derbi. On je napravio taktiku, upozorio nas da će da nas napadnu i rekao da mi njih napadamo kontrama i polukontrama. Sve što je rekao se obistinilo... Lijepo je i to što nisam primio gol, ali ne bih se previše opterećivao time. Nisam samo ja zaslužan za to, već cijeli tim i odbrana. Prije sezone govorili su nam da nam odbrana i nije nešto, a ona je na 10 utakmica primila dva gola. Ponavljam, najbitnije je da mi pobjeđujemo".

Upitan da li će se do subote i gostovanja Novom Pazaru oporaviti od meča i proslave duple pobjede nad Partizanom, kao iz topa je poručio:

"Imamo snage, možemo i moramo da se oporavimo",

(N.J. - M. Š. - MONDO, foto: MN Press, FoNet, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC