• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener u JSL - najnesigurniji posao!

"Trenerskoj vrtešci" u Srbiji nikad kraja. "Mali milion", uglavnom istih imena, sele se iz kluba u klub. Tako je i ove sezone...

 Trener u JSL - najnesigurniji posao! Izvor: MONDO

Kada timu ne ide, po pravilu su uvijek prvi na udaru treneri. Tako je u cijelom svijetu, a izuzetak nije ni Srbija. Štaviše!

Možemo slobodno da kažemo da je Srbija među vodećim ligama u Evropi kada je riječ o smjenama "šefova". Vlasnici, predsjednici i finanansijeri naših najboljih klubova, nemaju mnogo strpljenja za trenere, pa iz tog razloga teško da može da se sastavi cijela nedjelja u sezoni, a da se ne dogodi promjena na klupi nekog superligaša.

U Srbiji treneri "vise" uglavnom zbog nerealnih ambicija poslodavaca, a ima slučajeva kada im ni šampionski rezultati ne garantuju nastavak saradnje sa klubom.

Nema pravila, otkazi se dobijaju i prije početka prvenstva, poslije prvog kola, pred kraj priprema...

Posljednja smjena dogodila se u Novom Sadu.

Doduše, zvaničnog otkaza Dejanu Vukićeviću nije bilo. Crnogorac se dan poslije iznenađujuće eliminacije iz Kupa Srbije i ispadanja od Borca, nije pojavio na treningu Vojvodine.

Vukićević je bio drugi trener na klupi "lala" ove sezone. Takmičenje je započeo Ljubomir Ristovski, ali je poslije blamaže u Evropi i samo jednog kola Superlige morao da napusti klub.

Lista smijenjenih trenera je dugačka.

Samo Crvena zvezda (Robert Prosinečki), Radnički (Slavenko Kuzeljević), Jagodina (Simo Krunić), Sloboda (Ljubiša Stamenković) i Smederevo (Dragan Đorđević) imaju iste "šefove" kao i na početku sezone 2011/2012.

Najviše promjena imali su Metalac, Hajduk i Novi Pazar. Klub iz Gornjeg Milanovca počeo je sa Nenadom Milovanovićem, koji je, zanimljivo, i danas trener Metalca. Poslije prvog mandata u ovoj sezoni, umjesto njega je stigao Milan Đuričić, a zatim je i iskusni Jovica Škoro pokušao nešto više da učini sa "fenjerašom", ali nije išlo.

Kuljani su takođe imali vrlo malo strpljenja.

Ređali su se Dragan Lacmanović, Nebojša Vignjević i Petar Kurćubić. Uprava nije bila zadovoljna njihovim radom, pa od polusezone ekipu vode Zoltan Sabo i Tomislav Simić.

Slično je bilo i u Novom Pazaru. Prvo, Mihajlo Ivanović, pa Nenad Milovanović i Ljubomir Ristovski i na kraju Dragoljub Bekvalac. Mada, pitanje je da li je tu kraj, ne samo kod Pazaraca, već i svih ostalih.

Partizan, Spartak, OFK Beograd i Javor imali su po "samo" jednu smjenu.

Crno-bijeli su na polusezoni zbog svađe u klubu uručili otkaz Aleksandru Stanojeviću, a na njegovo mjesto postavili Avrama Granta. Partizan se lako odrekao trenera koji je klubu u posljednje dvije godine donio tri trofeja i Ligu šampiona, a u trenutku kada je dobio "zahvalnicu" bio je lider u JSL sa deset bodova više od Crvene zvezde, a u Kupu je stigao do polufinala.

Zorana Nejguša je u Subotici zamijenio Zoran Milinković, dok se na Karaburmu vratio Branko Sosa Babić umjesto Dejana Đurđevića. Ekipu iz Ivanjice u nove izazove na početku sezone poveo je Vladan Milojević, a kraju će je privesti Aleksandar Janjić.

Po tri šefa stručna štaba radila su u Borcu, Radu i BSK-u.

Slavko Petrović je sa "građevinarima" izašao u Evropu, počeo i prvenstvo, ali nije imao rezultata. Zatim je kormilo prepušteno Nebojši Vignjeviću, koji je pred kraj zimskih priprema dobio otkaz. Od tada Rad vodi Marko Nikolić.

BSK su trenerali Nađi Šensoj i Saša Milanović, dok je trenutno aktuelan Veličko Kaplanović. Borac su vodili Ljubiša Dmitrović, Slavko Petrović i Slavko Vojičić, koji je "zebre" uveo u istorijsko finale Kupa.

Dakle, ukupno 32 stručnjaka!

Zanimljivo je i to da su Ljubomir Ristovski, Slavko Petrović i Nebojša Vignjević u istoj sezoni vodili po dva kluba, a da su trenutno sva trojica bez trenerskog posla.

Međutim, novo, "vruće", mjesto je upražnjeno. Ko će biti sljedeći trener Vojvodine? Pored njih trojice kandidati mogu da budu još Goran Stevanović, Vladimir Vermezović, Milovan Rajevac, Radovan Ćurčić...

VOJVODINA: Ljubomir Ristovski - Dejan Vukićević - ?
PARTIZAN: Aleksandar Stanojević - Avram Grant
CRVENA ZVEZDA: Robert Prosinečki
RADNIČKI 1923: Slavenko Kuzeljević
JAGODINA: Simo Krunić
SPARTAK ZV: Zoran Njeguš - Zoran Milinković
SLOBODA POINT: Ljubiša Stamenković
OFK BEOGRAD: Dejan Đurđević - Branko Babić
RAD: Slavko Petrović - Nebojša Vignjević - Marko Nikolić
SMEDEREVO: Dragan Đorđević
HAJDUK: Dragan Lacmanović - Nebojša Vignjević - Petar Kurćubić - Zoltan Sabo/Tomislav Sivić
BSK BORČA: Nađi Šensoj - Saša Milanović - Veličko Kaplanović
JAVOR: Vladan Milojević - Aleksandar Janjić
NOVI PAZAR: Mihajlo Ivanović - (Nenad Milovanović) - Ljubomir Ristovski - Dragoljub Bekvalac.
BORAC: Ljubiša Dmitrović - Slavko Petrović - Slavko Vojičić
METALAC: Nenad Milovanović - Milan Đuričić - Jovica Škoro - Nenad Milovanović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC