• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real obara sopstveni rekord?

Samo tri gola nedostaju ekipi Žozea Murinja da izjednače rekord star španske lige 22 godine, kada je Real, pod vođstvom Velšanina Džona Tošaka postigao 107 golova u prvenstvu.

 PRIMERA: Real obara sopstveni rekord? Izvor: MONDO

Već 22 godine na snazi je jedan rekord u španskom fudbalskom prvenstvu, rekord koji je postavila čuvena generacija Real Madrida pod vođstvom Velšanina Džona Tošaka.

U sezoni 1989/90. ekipa u kojoj su bili Emilio Butrahenjo, Ugo Sančes, Pako Ljorente, Fernando Ijero, Gordiljo, Bernd Šuster, Galjego, Manuel Sančis, Martin Vaskes, Mičel...postigla je 107 u španskom prvenstvu. Od toga čuveni Ugo Sančes 38.

Sada, nova generacija Real Madrida, predvođena čudesnim Kristijanom Ronaldom, ima veliku priliku da obori taj rekord, jer je postigla 104 gola u dosadašnjem toku Primere, odnosno u 32 utakmice.

Džon Tošak je još prije nekoliko mjeseci predvidio mogućnost da bude oboren rekord njegove ekipe.

"Lako je reći, nije baš tako lako to i uraditi. Ali, Real i Barselona igraju sjajno, daju po tri gola po utakmici, timovi su im kao avioni. U vrijeme dok sam ja bio trener Reala nije bilo toliko utakmica. Uspjeli smo, međutim, da u nekoliko posljednjih utakmica damo 15 ili 16 golova", prisjeća se Tošak.

Svima u Realu i Madridu je drago što je taj rekord ugrožen od njihovih, a ne od Barselone.

"Kako igraju, nije nemoguće da dođu do brojke od 200 golova u sezoni", kaže Rafael Gordiljo, član Tošakove generacije i primjećuje da ne pije vodu teorija da Murinjo igra defanzivno.

Martin Vaskes skida kapu ekipi koju predvodi Murinjo:

"Ma, oboriće taj rekord, nema sumnje. Ima još šest kola do kraja takmičenja. Naš rekord je dugo godina unazad bio nedodriljiv, izgledalo je gotovo nemoguće da ga neko obori. Ali, Barselona je prije nekoliko godina bila na putu da ga ugrozi. Iz tog razloga mnogo mi je drago što će taj rekord oboriti ekipa iz Madrida. Real stvara mnogo prilika i ima mnogo odličnih igrača, ne samo Kristijana, koji je dao 40 odsto golova. Igraju na vrhunskom nivou".

Slično kaže i Butrahenjo:

"Nadam se da će oboriti naš rekord. Ovaj Madrid ima ekipu koja razara i u njoj nekoliko igrača može i daje golove".

Prilika za oboranje rekorda ili dodatno približavanje biće već u subotu kada Real na svom stadionu igra protiv Sportinga iz Hihona koji se bori za opstanak u Primeri.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC