• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Argentinski tango, Siti na -2

Ponovo radi Sitijeva gol-mašina! Tri gola Teveza, dva Aguera za egzibiciju protiv Noriča. Dva gola u prvom, četiri za Siti u drugom.

 PREMIJER: Argentinski tango, Siti na -2  Izvor: MONDO

Argentinci Karlos Tevez i Serhio Kun Aguero donijeli su Mančester sitiju novi trijumf u Premijer ligi i zadržali neizvjesnost u prvenstvu.

Mančester siti je danas kao gost savladao Norič 6:1, golovima Teveza (tri) i Aguera (dva), Džonson (jedan) i sada su "građani" na dva boda zaostatka za Mančester junajtedom, koji u nedelju ne bi smio sebi da dozvoli novi kiks u meču protiv Aston Vile, kao prije nekoliko dana kada je poražen od Vigana.

Od prvog minuta meča na Kerou roudu mirisalo je na gol. Pitanje je bilo samo da li će ga postići Norič ili Mančester siti.

"Kanarinci" su odigrali zaista dobro prvih 15 minuta i u nekoliko navrata opasno priprijetili Džou Hartu. sa druge strane, i Siti je bio opasna u gotovo svakoj akciji, a dogodila se i sporna situacija u 8. minutu.

Defanzivac Noriča Rajan Benet nagazio je Teveza koji je ušao u šesneasterac i pao. Sudija Kris Foj to je protumačio kao simuliranje Argentinca i pokazao mu je žuti karton. Na snimku se jasno vidjelo da Tevez nije folirao.

Već u narednom minutu opasan nalet Noriča. Entoni Pilkington je sjajno prošao po lijevoj strani, pobacao na zemlju dvojicu igrača Sitija, šutirao, ali zamalo pored gola. Siti se iščupao i koji minut kasnije.

Norič je izveo korner, Pilkington je napravio blok na golmanu Hartu i omogućio saigraču Grentu Holu da glavom pošalje loptu prema golu, ali je Džulijan Leskot glavom izbacio sa gol-linije.

Siti je poveo u 18. minutu poslije akciji koja je bila najmanje opasna od dotadašnjih. David Silva je doturio loptu kao Tevezu, koji je raspalio iskosa sa nekih 20 metara, a lopta je prošla kroz golmana Noriča Džona Radija. Morao je bolje golman Noriča u toj situaciji, mada je udarac Teveza zaista imao čudnu putanju. U svakom slučaju - majstorstvo Teveza!

Desetak minuta kasnije bilo je 2:0. Pravi ples su odigrali Tevez i Aguero, a zet Dijega Maradone je krunisao akciju sjanim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Aguero i Tevez su promijenili tri pasa, pritom je Tevez posljednji pas odigrao petom, a Aguero je snažnim udarcem savladao Radija, koji ovog puta nije imao nikakvih šansi. To je Agueru bio 20. gol ove sezone u prvenstvu i ujedno 27. u svim takmičenjima.

Aguero je tek drugi fudbaler Mančester sitija koji je u jednoj sezoni Premijer lige postigao 20 golova. Prvi je Karlos Tevez.

Drčno i beskompromisno je ušao Norič u drugih 45 minuta, a hrabrost se brzo isplatila. Jednu nabačenu loptu sa lijeve strane, Džo Hart je boksovao, ali pravo na noge Endiju Surmanu koji je odmjerenim udarcem poslao u mrežu Sitija.

To je dalo krila domaćim igračima, koji su i u narednih desetak minuta pritiskali Siti. Međutim, ekipa Roberta Manćinija ima u svojim redovima prave majstore fudbala. U samo nekoliko minuta, Siti je najavio šta će se dogoditi do kraja utakmice.

Probali su probali su najprije Aguero, a potom i Zabaleta, ali je golman Noriča u oba navrata odlično intervenisao.

Siti kažnjava svaku grešku protivnika. Ponovo je proradila plava gol-mašina, pitanje je samo da li će moći da ugrozi Junajted.

Argentinci su u dva minuta ponovo postigli po gol i tako riješili sve dileme oko pobjednika. U 73. minutu, Jaja Ture je šutirao, Radi odbio loptu, a omaleni Tevez je glavom ubacio u mrežu! Dva minuta kasnije nova majstorija Aguera. Povukao je napad Sitija sa polovine, stuštio se u šesnaesterac domaćina, napravio sebi prostor za udarac i u svom stilu pogodio dalji ugao gola Noriča.

Ni tu nije bio kraj. Ušla je voda u uši igračima Noriča, a sve bude još gore pobrinuo Rajan Benet. U 80. minutu, defanzivac Noriča je očajno reagovao. U želji da vrati loptu svom golmanu, zapravo je samo bio asistent Tevezu koji je izvršio hladnokrvnu egzekuciju.

Kakav povratak Teveza u engleski fudbal! Ovo mu je četvrti put u Premijer ligi da postiže po tri gola na jednom meču i prvi put od februara 2011. godine. Tevezu je ovo prvi put da je na gostujućem terenu postigne tri gola.

Za šesti gol pobrinuo se Adam Džonson, a moglo je da bude još golova u mreži Noriča, jer su igrači Sitija još dva puta pogodili okvir gola.

Ovo je, inače, prvi poraz Noriča na svom terenu još 26. februara i to od Mančester junajteda 1:2, kada je primio gol u posljednjem minutu utakmice.

A Mančester siti baš voli da igra protiv Noriča - u posljednjih pet prvenstvenih mečeva Siti je "kanarincima" uvalio 18 golova!

REZULTATI 34. KOLA:

Norič - Mančester siti 1:6 (0:2)
/Surman 51' - Tevez 18', 73', 80', Aguero 27', 75', Džonson 90+2'/

Sanderlend - Vulverhempton 0:0

Svonsi - Blekburn 3:0 (2:0)
/Sigurdson 37, Dajer 43, Dan 63ag/

Vest Bromvič - Kvins Park Rendžers 1:0 (1:0)
/Dorans 22/

nedjelja:

Mančester junajted - Aston Villa

ponedjeljak:

Arsenal - Vigan

TABELA: Mančester junajted 79, Mančester siti /+1/ 77, Arsenal 64, Totenhem 59, Njukasl 59, Čelsi 57, Everton 47, Liverpul 46, Fulam 43, Norič /+1/ 43...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC