• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda opet tužna na Veliku subotu

Bez podrške Delija i predsjednika Vladana Lukića, drugu godinu zaredom fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez pobjede na Veliku subotu.

 JSL: Zvezda opet tužna na Veliku subotu  Izvor: MONDO

Prošle sezone, na veliki hrišćanski praznik, crveno-bijeli izgubili su "vječiti derbi" u Humskoj i izgubili titulu prvaka. Ove subote, ekipa Roberta Prosinečkog ostavila je dva boda u Novom Pazaru i šanse za osvajanje titule prvaka svela na domen naučne fantastike.

U meču 24. kola Jelen Superlige Srbije: Novi Pazar - Crvena zvezda 0:0!

Tri dana poslije emotivne pobjede nad Partizanom i u revanš meču polufinala Kupa Srbije, crveno-bijeli nisu uspjeli da pronađu dovoljno svježine, motiva i umijeća da obore na pleća motivisane Pazarce, koji su ostavili "srce na trenu" pred 12.000 bučnih navijača.

Zvezda je, poslije Kragujevca, odigrala 0:0 i u Novom Pazaru, što bi šampion Srbije Partizan mogao da kazni istog dana.

Poslije Partizana, i drugi beogradski "gigant" ispraćen je sa renoviranog stadiona sa svega bodom u džepu. Od dolaska Dragoljuba Bekvalca, Novi Pazar i u drugoj utakmici nije izgubio, poslije pobjede nad Borcem u Čačku, plavo-bijeli uspjeli su da uzmu vrijedan bod u namjeri da ne ispadnu odmah po ulasku u elitno društvo.

Crvena zvezda je, prema navici i očekivanjima, imala potpunu dominaciju u posjedu lopte od prvog, do 90. minuta, ali je istumban sastav koji je na vruć teren poslao Prosinečki uspio za to vrijeme da stvori samo dvije opasne akcije, uz dva solidna šuta iz slobodnih udaraca.

S druge strane, od početka do kraja, Novi Pazar trudio se da zatvori prilaze svom golu, a iz kontre - šta uradi i jednom umalo da domaćin nije uradio pravu stvar - pogodio gol.

Dakle, tri pomena vrijedne šanse, dok je ostatak utakmice protekao u cijepanju dresova, šutiranju, gurkanju, valjanju, saplitanju, bacanju lopte u stranu, itd...

U 12. minutu utakmice, motivisani Miloš Dimitrijević vukao je loptu skoro 40 metara, prije nego što je ugledao kako se Luka Milunović ubacuje sa lijevog krila u sredinu. Uposlio ga je pravovremeno, a Milunović je iz mjesta plasirao loptu... nekih dvadesetak centimetara pored gola.

Dimitrijević je potom probao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je spremni golman domaćih Vladan Đogatović uspio da prebaci loptu preko prečke. Kada je sa slične udaljenosti šutirao Milivojević, lopta je prohujala malo iznad prečke i to je bilo sve od Crvene zvezde u prvom poluvremenu.

U nastavku, umalo 1:0!

U 48. minutu, uz nekoliko klizećih startova, Bekvalčevi borci došli su do posjeda lopte na 20 metara od gola gostiju, Irfan Vusljanin uposlio je Edina Ademovića, a Bosanac oštro šutirao. Boban Bajković gotovo refleksno uspio je da odbije loptu u polje i potom je smiri.

Od tog trenutka, Novi Pazar se koncentrisao samo na odbranu svog gola i u tome skoro da nije birao sredstva. Zvezdini napadi uglavnom su se završavali na 20 metara od Đogatovića, koji je samo jednom u drugih 45 minuta bio na ispitu.

Tada je, u 76. minutu, Duško Tošić sa ivice šesnaesterca, sa lijeve strane, uputio neočekivan šut ka Đogatoviću, koji je mogao samo da boksuje loptu. Ona se odbila na "volej" rezervisti Filipu Kasalici, koji je nekontrolisano šutirao preko gola sa desetak metara udaljenosti.

I to je bilo što se šansi tiče, ali ne i "tuče"...

Poslije revije laktova, psovki i ćuški, sudija Dejan Dimitrijević pokazao je igračima put u svlačionicu, u kojoj su se Prosinečki i igrači vjerovatno oprostili od ideje da bi najvećem rivalu mogli da oduzmu i titulu. Ako postoji nešto dobro za Beograđane u ovom rezultatu, to je debi još jednog "klinca" iz Zvezdine škole, Petra Đuričkovića, koji je u finišu meča zamijenio Luku Milivojevića.

NOVI PАZАR: Đogatović - Arifović, Tutorić, Bulatović, Šarac (Škrijelj) - Babić - Vusljanin, Hadžibulić, Ademović (Kecap) - Bogunović, Raščić (Đalac).

CRVENА ZVEZDА: Bajković - Mikić, Krneta, Tošić, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević, Milivojević (Đuričković) - Mirić (Vešović), Milunović (Kasalica) - Borha.

Novosadski crveno-bijeli pobijedili su u prvom meču bez bivšeg trenera Dejana Vukićevića. Slavili su u Kuli, na gostovanju Hajduku. Gol odluke postigao je Miroslav Stevanović početkom drugog poluvremena, glavom poslije kornera.

Posao im je bio dodatno olakšan isključenjem Aleksandra Vasiljevića u prvom poluvremenu. Krajem prvog dijela utakmice faulirao je upravo Stevanovića i spriječio kontru "lala".

Novosađani su mogli i da povećaju prednost, ali Abubakar Oumaru nekoliko puta nije bio precizan.

Crveno-bijeli dres od početka utakmice nosio je i Almami Moreira, iako je u srijedu na utakmici polufinala Kupa bijesno izašao sa terena bez pozdrava sa bivšim trenerom i saigračima.

Fudbaleri Spartaka uspjeli su da drugi put u istoriji slave na Banjici. Golovima Milivojevića i Torbice poništili su gol Gorana Čaušića i odnijeli sva tri boda u Suboticu.

Bivši igrač Crvene zvezde pokušao je da centrira, ali lopta nikog nije zakačila i ušla u gol. Zanimljiv i atraktivan bio je i gol Vladimira Torbice u 62. minutu iz slobodnjaka, kojim su gosti stekli konačnu prednost.

Zanimljivo je bilo i na Karaburmi, iako je duel OFK Beograda i BSK Borče pratilo tek pedesetak gledalaca.

Ekipa Velička Kaplanovića potvrdila je da joj prija igra van svog stadiona i drugi put ove sezone pobijedila "romantičare" identičnim rezultatom - 1:0. Jedini gol na meču postigao je prvi centarfor Borčana Aleksandar Đukić poslije prekida. Prvo je pogodio stativu, a potom i mrežu gola domaćih.

Ekipa Branka Babića stvarala je šanse do kraja, ali Batioha, Purović i ostali nisu bili precizni.

Borčani su trijumfom nastavili sjajnu seriju na gostujućim terenima.Na posljednje četiri utakmice van svog stadiona osvojili su osam bodova, pa sa optimizmom dočekuju finiš sezone.

Sloboda Sevojno ostvarila je drugi trijumf nad Borcem i sad sa Čačanima ima superligaški skor 2-0-2. Iako je bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Jeremić golom poslije prodora doveo "zebre" u vođstvo, Užičani su smogli snage da pobijede polufinalistu Kupa, kome očigledno predstoji žestoka borba za ostanak u ligi.

Strijelac oba gola bio je Predrag Ranđelović, a asistirali su mu Pejović i Beljić.

Fudbaleri Metalca značajno su umanjili šansu da ostanu u Superligi i naredne sezone. Na "svom" terenu u Lučanima poraženi su od kragujevačkog Radničkog - 0:1 i ostali prikovani za dno tabele.

Jedini gol na meču postigao je Milan Vukašinović.

Jagodina ovog proljeća blista na svom terenu. U subotu je pobijedila Smederevo i zabilježila šesti trijumf pred svojim navijačima. "Ćurani" su ove sezone samo jednom napustili svoj teren pognute glave - poslije utakmice sa Partizanom.

REZULTATI 24. KOLA

Hajduk Kula - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Stevanović 51/

Rad - Spartak 1:2 (1:1)
/Čaušić 42 - Milivojev 8, Torbica 62/

Jagodina - Smederevo 3:0 (1:0)
/Mudrinski 24, Gogić 46, Krstić 56/

OFK Beograd - BSK Borča 0:1 (0:1)
/Đukić 4/

Sloboda Point - Borac Čačak 2:1 (2:1)
/Ranđelović 35, 41 - Jeremić 26/

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:0

Metalac GM - Radnički 0:1 (0:0)
/Vukašinović 55/

Od 18 časova:

Partizan - Javor 2:1 (1:0)
/Vukić 7, Tomić 71 - Veljović 58/

TABELA: Partizan 65, Crvena zvezda 55, Vojvodina 42, Radnički 42, Jagodina 38, Sloboda 38, Spartak 34, OFK Beograd 32, Rad 28, Smederevo 26, Hajduk 24, BSK 24, Javor 23, Novi Pazar 21, Borac 18, Metalac 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC