• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Želji se smiješi titula…

Pobjedom nad Zvijezdom u Gradačcu (0:3), sarajevski Željezničar krupnim koracima grabi ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Želji se smiješi titula… Izvor: MONDO

Posebno jer je jedini konkurent plavima sa Grbavice u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - Široki Brijeg poražen u Istočnom Sarajevu od fenjeraša Slavije (2:0), pa je razlika porasla na sedam bodova, osam mečeva do kraja sezone.

Već poslije prvog poluvremena bilo je jasno da će Sarajlije u Gradačcu osvojiti cijeli plijen pošto su stekle dvostruku prednost.

Gradačački tim načeo je Vernes Selimović poslije asistencije Zajka Zebe u 15. minutu, da bi kapiten Želje Mirsad Bešlija iz slobodnjaka u 44. minutu razriješio sve dileme, ako ih je neko imao, oko pobjednika.


Tačku na novi trijumf, kojim plavi obaraju sve rekorde u bosansko-hercegovačkom fudbalu, stavio je Selimović u 57. minutu svojim drugim pogotkom nakon odlične asistencije Muamera Svrake.


Golman Želje Adnan Gušo ni na ovom meču nije vadio loptu iz svoje mreže produživši seriju na čak 14 utakmica bez primljenog gola ili za vrijeme 1.246 minuta igre.

Plavima, koji su osigurali i plasman u finale Kupa BiH, smiješi se šampionska titula, a možda i dupla kruna ukoliko nadigraju Široki Brijeg…

Upravo Širokobriježani su poraženi kod fenjeraša Slavije (2:0) zahvaljujući pogocima Žarka Karamatića iz jedanaesterca u 31. minutu i Ognjena Todorovića sredinom nastavka.


Ekipa Vlade Čapljića je sa ova tri boda prepustila fenjer gradiškoj Kozari poslije dugo, dugo vremena i zadržala šanse da izbori opstanak u ligi.

Kozara je bila nadomak osvajanja boda u gostima kod Čelika (2:0), ali su u sudijskoj nadoknadi vremena prvo Emir Jusić, a potom i Aladin Isaković, pogodili mrežu ekipu iz Gradiške i gurnuli je na samo dno premijerligaškog karavana.

Sličan scenario viđen je i u Tuzli, gdje je Sloboda uspjela da iščupa pobjedu protiv Zrinjskog, iako je na poluvremenu imala gol i igrača manje.


U 15. minutu Mile Pehar je doveo "plemiće" u vođstvo, a kada je u finišu crveni karton zaradio Adin Džafić činilo se da će Mostarci krenuti s Tušnja pjevajući…

Međutim, Rahmanović je izjednačio u 62. minutu, pet minuta kasnije gosti su opet poveli preko Pehara, da bi novi egal Tuzlacima donio Jasmin Mešanović u 71. minutu.

I kad je većina očekivala podjelu bodova, Sloboda je u samom finišu uspjela da stigne do velikog trijumfa pogotkom Alena Mešanovića za 3:2. Tuzlaci su u 90. minutu ostali s devet igrača u polju nakon što je isključen Muamer Zoletić.

Sarajevo je na Koševu došlo do vrijedna tri boda u trci za evropskim takmičenjima. Dvoboj protiv Leotara na Koševu odlučio je Edin Husić u 21. minutu.

Meč između Veleža i Rudara prekinut je u 26. minutu u Vrapčićima zbog jake kiše i nevremena.

U terminu od 14 sati, GOŠK je stigao do pobjede nad Travnikom i to poslije preokreta. Gosti sa Pirote su stigli do vođstva u 26. minutu preko Lazara Popovića, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Mahir Karić.

U finišu meča, domaćin se pogocima Armina Helvide i Tomislava Tomića postarao da bodovi ostanu u Gabeli.

U večernjem terminu od 19.30 časova Borac je savladao Olimpik (1:0) na sablasno praznom banjalučkom Gradskom stadionu pogotkom Srđe Kneževića u 50. minutu.



Premijer liga BiH, 22. kolo

GOŠK - Travnik 3:1 (1:1)
/Karić 28, Helvida 72, Tomić 82 - Popović 26/

Čelik - Kozara 2:0 (0:0)
/Jusić 90+2, Isaković 90+4/

Sarajevo - Leotar 1:0 (1:0)
/Husić 21/

Slavija - Široki Brijeg 2:0 (1:0)
/Karamatić 31 pen, Todorović 67/

Velež - Rudar 0:0 (prekid)

Sloboda - Zrinjski 3:2 (0:1)
/Rahmanović 62, J. Mešanović 71, A. Mešanović 87 - Pehar 15, 68/

Zvijezda - Željezničar 0:3 (0:2)
/Selimović 15, 57, Bešlija 44/

Borac - Olimpik 1:0 (0:0)
/Knežević 50/

Tabela: Željezničar 52, Široki Brijeg 45, Sarajevo 43, Borac 42, Olimpik 37, Zrinjski 36, Čelik 28, Zvijezda 27, Velež (-1) 26, Rudar (-1) 24, GOŠK 23, Sloboda 23, Travnik 22, Leotar 21, Slavija 19. Kozara 16.

(MONDO, foto: Oslobođenje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC