• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Crno-bijeli opet na +10!

Partizan iskoristio kiks Zvezde u Novom Pazaru i pobjedom protiv Javora 2:1 vratio "jesenjih" 10 bodova više u odnosu na "vječitog rivala".

 JSL: Crno-bijeli opet na +10! Izvor: MONDO

Partizan grabi ka petoj uzastopnoj tituli šampiona Srbije!

"Parni valjak" pobijedio je Javor u Beogradu - 2:1 (1:0), i poslije remija Crvene zvezde u Novom Pazaru (0:0) opet ima deset bodova više u odnosu na crveno-bijele.

Strijelci za Beograđane bili su Zvonimir Vukić i Nemanja Tomić, dok je jedini gol za goste postigao Rade Veljović.

Meč je zbog suspenzije stadiona u Humskoj odigran pred praznim tribinama.

Do završetka prvenstva ostalo je da se odigraju još šest kola. Crno-bijeli bi morali minimum tri puta da izgube i jednom igraju neriješeno (do sada imaju ukupno tri kiksa u 24. kola), a da Zvezda pobijedi sve utakmice do kraja da bi titula umjesto u Humskoj završila na drugoj strani Topčiderskog brda.

Ovakav rasplet je teško očekivati i u mnogo izjednačenijim ligama.

Avram Grant je malo izmiješao karte u sastavu u odnosu na posljednje utakmice. Miloš Ostojić je dobio priliku da debituje i svoj zadatak odradio je vrlo dobro. On je šansu dobio umjesto Nemanje Rnić, koji je ostao na klupi, baš kao i Nemanja Tomić.

Saša Ilić upisao je novi nastup za Partizan - ukupno 566!

Na taj način, on je pretekao na vječnoj listi Nikicu Klinčarskog, a ispred njega je samo nedodirljivi Momčilo Vukotić sa 791 utakmicom u dresu kluba iz Humske.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Smiljanić - Ilić, Vukić (od 73' S. Marković), Babović (od 61' Tomić) - Dijara (od 90'+2' Manga), L. Marković.

JAVOR: Nikolić, Milinković, Novaković, Vujadinović, Momčilović, Ostojić (od 79' Radivojević), Luković, Stanisavljević, Odita (od 90' Ifeani), Josović (od 68' Silva), Veljović.



U sablasnoj atmosferi Stadiona Partizana, crno-bijeli su poveli u sedmom minutu.

Lazar Marković utrčao je u kazneni prostor, Marko Momčilović ga srušio sa leđa, a sudija Miograd Gogić bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Vukić je šutirao, Nikolić uspio da mu odbrani prvi, ali ne i drugi udarac - 1:0.

Partizan je do kraja poluvremena imao terensku inicijativu, stvorio veliki broj prilika, ali nije uspio da postigne gol. Promašivali su Stefan Babović, Lamin Dijara, Marković...

Javor je mnogo bolje ušao u drugo poluvrijeme i to mu se isplatilo u 58. minutu. Lopta je poslije centaršuta sa lijeve strane i loše reakcije Ivana Ivanova, došla do Radeta Veljovića, koji preciznim udarcem pogađa dalji ugao - 1:1.

Zadovoljan rezultatom Javor je stao, a Partizan dodao gas.

Ređale su se šanse, ali je golman gostiju Nikolić bio odličan.

Ipak, u 71, poslije prelijepe akcije crno-bijelih morao je da kapitulira. Lopta je išla od Vukića, preko Ilića, do Markovića, koji majstorski asistira za Nemanju Tomića, a "vezista" lidera JSL, poslije samo desetak minuta na terenu, iz prve u trku, sa ivice kaznenog prostora, pogađa mrežu - 2:1.

Aktuelni, a najvjerovatnije i budući šampion Srbije, rutinski je odradio posao do kraja. Slavlje je moglo da počene, ovaj put bez navijača. Eliminacija iz Kupa izliječena je na najbolji mogući način - sa još dva boda viška na tabeli.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC