• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac morao i pobijedio!

Banjalučani u subotu pobijedili Olimpik (1:0) u posljednjem meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ostali u trci za evropska takmičenjima.

 PREMIJER BiH: Borac morao i pobijedio! Izvor: MONDO

Dolazak petoplasiranog Olimpika u Banjaluku poslije ispadanja Borca iz Kupa BiH i poraza od Zrinjskog (1:0) u prošlom kolu, stavio je tim Slaviše Božičića u poprilično težak položaj.

Unaprijed su morala biti upisana tri boda protiv vrlo kvalitetnog Olimpika i to bez pomoći vjernih navijača zbog kazne od šest mečeva nakon nereda na revanšu polufinala Kupa BiH sa Željezničarom.

I na kraju Borac je uspio da zabilježi trijumf i to prvim golom Srđe Kneževića u crveno-plavom dresu nakon kojeg je banjalučki tim ostao na četvrtom mjestu na tabeli sa bodom zaostatka za Sarajevom, odnosno realnim izgledima da naredne sezone igra u Evropi.

Crveno-plavi su do vođstva i kako se kasnije ispostavilo pobjede stigli u 50. minutu prvencem Kneževića, koji je po vokaciji defanzivac, što ponovo vraća u fokus jako slab učinak napadača ove sezone.

Poslije akcije Ognjena Radulovića i Branislava Krunića, vezista Borca je propustio loptu ka natrčalom Kneževiću, koji je sa 17 metara preciznim udarcem plasirao u nebranjeni dio mreže - 1:0.


Po raskvašenom terenu banjalučkog Gradskog stadiona, crveno-plavi su tokom svih 90 minuta imali više loptu u nogama od Sarajlija, stvorili sijaset odličnih šansi, ali neefikasnost kao stara boljka Borca ponovo je došla do izražaja.



No krenimo redom.

Prvo je s distance u petom minutu Srđan Grahovac pokušao da iznenadi Irfana Fejzića, ali je golman "vukova" odlično intervenisao.

Šest minuta kasnije, tim Slaviše Božičića propustio je zicer - nakon centaršuta Ognjena Radulovića iz kornera, najviše je skočio Branislav Krunić, ali je lopta poslije njegovog udarca glavom završila tik iznad prečke.

Imali su i gosti stopostotnu šansu u 14. minutu. Bivši igrač Borca Sead Bučan našao se u prilici da matira Marijana Antolovića, ali je traljavo šutirao.

Poslije perioda rovovske borbe na sredini terena, Grahovac se u 35. minutu opet našao u dobroj šansi. Radulović je poslije solo prodora ušao u šesnaesterac Olimpika i dodao do Perice Ivetića, koji je proslijedio loptu do natrčalog Grahovca, ali je njegov šut završio samo u spoljnjem dijelu Fejzićeve mreže.

Spoljni dio mreže Olimpika zatresao je i Duško Stajić u samom finišu prvog dijela iskosa sa desne strane, pa se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Početkom nastavka, domaći su došli u vođstvo, ali nisu stali ni poslije ostvarene prednosti.

Krunić je već u 55. minutu mogao da riješi dileme oko pobjednika poslije dodavanja Stajića, ali je njegov udarac kao i u prvom dijelu, završio iznad prečke Fejzićevog gola.

Potom su Božičićevi izabranici malo stali na loptu i nesvjesno čuvali rezultat, pa se do samog finiša uglavnom igralo na sredini terena.



U 81. minutu, Stajić je uhvatio volej poslije centaršuta Draška Žarića, ali je lopta opet završila pored stative Olimpika.

Na kraju, bila je ovo zaslužena pobjeda Banjalučana i prvi poraz "vukova" poslije četiri utakmice. Pomenimo i to da je dvoboj počeo minutom ćutanja zbog smrti Ilije Miljuša, nekadašnjeg fudbalera i trenera Borca.

Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: Bez prisustva. Sudija: Tomislav Čuić. Strijelci: 1:0 Knežević (50). Žuti Kartoni: Ivetić, Raspudić (Borac).

BORAC:
Antolović, Ivetić, Kajkut (od 88. minuta Marković), Grahovac, Raspudić, Radulović (od 80. minuta Maksimović), Knežević (od 73. minuta Stupar), Žarić, Stajić, Stakić, Krunić.

OLIMPIK: Fejić, Suljević, Vujčić, Vidović, Regoje, Zolj, Muharemović (od 84. minuta Pljevljak), Đurić, Bučan, Kapić (od 67. minuta Smajić), Durak (od 54. minuta Đorđević).

Treneri Borca i Olimpika Slaviša Božičić i Nedim Jusufbegović složni su u ocjeni da je banjalučki tim zasluženo stigao do pobjede.

"Presrećan sam što smo na ovaj način dobili utakmicu. Igrači su se borili svih 90 minuta i samo je to bio način da pobijedimo Olimpik, za koji sam tvrdio i prije utakmice da je među tri najbolje ekipe u državi. Iako smo ovom pobjedom odmakli Zrinjskom i Olimpiku, nema opuštanja. Moramo da nastavimo u istom ritmu kako bi obezbijedili učešće u Evropi", rekao je Božičić.

Jusufbegović je čestitao Banjalučanima na trijumfu, ali naglasio da ni "vukovi" ne odustaju od Evrope.

"Borac je zasluženo pobijedio, jer su dominirali svih 90 minuta i diktirali su tempo. Ne može se reći da je Borcu trebala pobjeda, jer i mi imamo evropske ambicije. Okrećemo se narednim utakmicama i nadam se da ćemo osvojiti doboljan broj bodova kako bi izborili plasman u evropska takmičenja".

Tabela: Željezničar 52, Široki Brijeg 45, Sarajevo 43, Borac 42, Olimpik 37, Zrinjski 36, Čelik 28, Zvijezda 27, Velež (-1) 26, Rudar (-1) 24, GOŠK 23, Sloboda 23, Travnik 22, Leotar 21, Slavija 19. Kozara 16.

(MONDO, foto: Glas Srpske, Klix, Oslobođenje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC